NOVARTIS: Η ΠΙΟ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Προφανώς, το υποτιθέμενο σκάνδαλο NOVARTIS το ετοίμαζαν από καιρό για προεκλογική χρήση και μετά το σoκ του συλλαλητηρίου, το επέσπευσαν. Μόνο που πάνω στη βιασύνη τους, τά ’καναν μαντάρα. Πρόκειται για την πιο αυταπόδεικτη σκευωρία που στήθηκε ποτέ. new deal Θανάσης Κ.

Μοίρασε το

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ

Πρέπει να είναι σε τεράστιο πανικό η κυβέρνηση Τσίπρα για να κάνει τέτοιες αλλεπάλληλες γκάφες.

* Στήνει μια σκευωρία σε χρόνο που… «κάνει μπαμ» από μακριά ότι είναι πολιτική αντεκδίκηση, απόπειρα σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων: Την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου της Αθήνας!

* Με κατηγορίες που πρώτα διοχετεύτηκαν από τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης στον τύπο (για εμπλοκή «πολιτικών προσώπων» της προηγούμενης κυβέρνησης) και μήνες αργότερα δόθηκαν οι σχετικές μαρτυρίες από προστατευόμενους μάρτυρες!

Δηλαδή, ήξεραν από πριν τις πολιτικές μαρτυρίες που ΘΑ προέκυπταν. Δείτε εκπληκτικά στοιχεία πιο κάτω. Ξεμπροστιάστηκαν μόνοι τους…

Προφανώς το ετοίμαζαν από καιρό για προεκλογική χρήση και μετά το σoκ του συλλαλητηρίου, το επέσπευσαν. Μόνο που πάνω στη βιασύνη τους, τά ’καναν μαντάρα…

* Με προστατευόμενους μάρτυρες που τους «έδωσαν» μόνοι τους! Γιατί μόνο η προσωπική γραμματέας ενός στελέχους εταιρίας γνωρίζει τις επαγγελματικές κάρτες των ανθρώπων που συνάντησε ο προϊστάμενός της (αυτή της τακτοποιεί) ή το καθημερινό πρόγραμμά του (με ποιους έχει ραντεβού και πού)…

ΔΙΚΟΓΡΑΦΊΑ NOVARTIS ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

* Και οι «μαρτυρίες» είναι κατασκευασμένες «στο γόνατο». Αναφέρονται, για παράδειγμα, συναντήσεις του Φρουζή της Novartis με στέλεχος της τότε κυβέρνησης, αλλά τον μπερδεύουν με… συνονόματό του από άλλο ανεξάρτητο δημόσιο οργανισμό!

Ή μιλούν για «βαλίτσες με χαρτονομίσματα» στου Μαξίμου, όταν ακόμα και κάθε φάκελλος (πολλώ μάλλον βαλίτσα) που μπαίνει στο Μαξίμου περνάει υποχρεωτικά από το μηχάνημα ασφαλείας με τα x-rays. Ακόμα και τα εθιμοτυπικά δώρα ξένων ηγετών που επισκέπτονται τη χώρα επίσημα!

* Και όλα αυτά τα λένε σε βάρος της κυβέρνησης που έκανε τη μεγαλύτερη περικοπή δημόσιας σπατάλης στο χώρο της Υγείας – και δη του φάρμακου!

Τη μεγαλύτερη και σε βάθος (σε όλο το κύκλωμα γιατρών – φαρμακοποιών –εταιριών φαρμάκου), αλλά και τη μεγαλύτερη περικοπή σπατάλης σε έκταση (πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ετησίως!).

Αυτή την πάταξη διαφθοράς την έκαναν όσοι σήμερα καταγγέλλονται! Ενώ όσοι τους καταγγέλλουν τώρα, τότε καταψήφιζαν όλα τα μέτρα περικοπής της σπατάλης (και το clowback και το rebate και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση)

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε τα μέτρα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, που έβαζαν μαχαίρι στη διαφθορά και χάλαγαν «το πάρτι». Βρήκαν να κατηγορήσουν όσους είχαν επιτύχει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά της διαφθοράς! Ποιοι; Εκείνοι που τη στήριζαν μέχρι τέλους…

* Και την «έστησαν» σε βάρος όσων ξεκίνησαν την έρευνα κατά της Novartis στην Ελλάδα. Γιατί ενώ η διερεύνηση των «αθέμιτων» δραστηριοτήτων της εταιρίας είχε ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, στην Ελλάδα άρχισε η έρευνα μετά από «δικαστική παραγγελία» ενός υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, που είναι και εκ των καταγγελλομένων σήμερα.

Δηλαδή ξεκίνησε έρευνα κατά… «του εαυτού του»! Αυτό μας λένε…

* Ενώ τα στοιχεία των αμερικανικών αρχών (FBI) που διερεύνησαν το σκάνδαλο διεθνώς, ΔΕΝ κατανομάζουν ονόματα μέσα στην Ελλάδα, ούτε πολιτικών ούτε άλλων.

* Και κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα την τελική «πατάτα», να εμφανιστεί ότι γνωρίζει τη δικογραφία πριν δοθεί ακόμα στη Βουλή. Ενώ αυτό απαγορεύεται…

ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Και όχι μόνο τη γνωρίζουν αλλά και την αξιολογούν δημόσια… Κι όχι ένας υπουργός της! Τρεις τουλάχιστον… Πράγμα αδιανόητο για κράτος δικαίου! Όπως φαίνεται, δεν «γνώριζαν» απλώς το κατηγορητήριο από πριν… Μάλλον εκείνοι το «υπαγόρευσαν»!

* Και μόνοι τους προδίδονται: Γιατί η πρώτη αναφορά του Documento ότι πρώην Πρωθυπουργός εμπλέκεται στο Novartis-gate γίνεται στις 8 Ιανουαρίου του 2017 (πριν 13 μήνες περίπου). Ενώ η πρώτη αναφορά «προστατευόμενοι μάρτυρα» στο Σαμαρά είναι 1η Δεκέμβρη του 2017 – έντεκα μήνες αργότερα!

Έντεκα μήνες τους πήρε από την στιγμή που μηχανεύτηκαν το κατηγορητήριο κατά Σαμαρά, μέχρι να βρούν «ανώνυμο» μάρτυρα να το καταθέσει!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ…

Και μια μέρα μετά το Συλλαλητήριο το βγάζουν στη φορά, αφού φρόντισαν την προηγουμένη να αποσπάσουν και μια ακόμα μαρτυρία που «εμπλέκει» συνεργάτες του Σαμαρά (ή απλώς ατυχείς… συνονόματους!).

  • Πανικοβλήθηκαν μπροστά στην κατάρρευση του σχεδίου τους για «καθαρή έξοδο» τον Ιούλιο.
  • Πήγαν να κάνουν «φυγή προ τα μπρός», «λύνοντας» το Σκοπιανό…
  • Πόνταραν ότι ο κόσμος δεν θα αντιδρούσε – θα το είχε «ξεχάσει».

Δεν τους βγήκε.

  • Πόνταραν ότι θα διασπαζόταν η ΝΔ!

Δεν τους βγήκε…

  • Πόνταραν ότι δεν θα πετύχαιναν τα συλλαλητήρια, ή θα έμεναν «ακάλυπτα» από τη ΝΔ (οπότε θα έχανε ο Κυριάκος).

Δεν τους βγήκε! Ήταν τεράστια και τα κάλυψε τόσο η ΝΔ όσο και η Εκκλησία…

  • Πήγαν να απομονώσουν τη ΝΔ από την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Δεν τους βγήκε.

ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ

Και πήραν τα «μαντάτα» πως η μεγάλη δημοσκοπική «ψαλίδα»υπεροχής της ΝΔ – που έκλεινε ελαφρώς πριν – τώρα άρχισε πάλι να μεγαλώνει επικίνδυνα… Και γι’ αυτό πήγαν να καλύψουν τον απόηχο του τελευταίου Συλλαλητηρίου με τη σκευωρία κατά πολιτικών προσώπων. Κι άνοιξαν τις πύλες της Κόλασης (για τους ίδιους).

Αφού συσπείρωσαν όλους τους αντιπάλους τους, έστησαν με τον πιο άγαρμπο και «ερασιτεχνικό» τρόπο μια ολοφάνερη σκευωρία και από τη θέση του κατηγόρου, περνάνε στη θέση του κατηγορουμένου.

Αντί να στιγματίσουν τους άλλους, στιγματίζονται οι ίδιοι. Ως σκευωροί! Tώρα θα τρώνε βροχή της μηνύσεις. Και ο Πρωθυπουργός και κάποιοι υπουργοί του που άμεσα ενέχονται στη σκευωρία «συκοφαντικής δυσφήμισης» των αντιπάλων τους…

Και η ίδια η δικαστική λειτουργός που χειρίζεται την υπόθεση δεν πρέπει να νιώθει πολύ άνετα. Γιατί θα ελεγθεί και αυτή. Για το ποιες μαρτυρίες θεώρησε «αξιόπιστες» χωρίς να ελέγχξει την εγκυρότητά τους και ποιους ενημέρωσε – ως μη όφειλε – πριν τις στείλει στη Βουλή…

ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Το πιο σημαντικό: η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει περιθώριο τώρα να κάνει πίσω. Και δεν θα την αφήσουν να κάνει πίσω… Ακόμα κι αν αύριο αποφασίσει να κλείσει την υπόθεση – κι αν είχε μυαλό δεν θα έστηνε τέτοια «μηχανή» – οι αντίπαλοί της θα την πάνε «μέχρι τέλους». Δηλαδή και μετά τις επόμενες εκλογές!

Όταν δεν θα την προστατεύει η «ασυλία» που της παρέχει η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή. Και δεν παραγράφεται το αδίκημα της.

Μόνη της «έκαψε τις γέφυρες» με όλους τους αντιπάλους της.

Μόνη της έστησε το κατηγορητήριο που θα την καθίσουν στο σκαμνί! (Αν και θα την καθίσουν και γι’ άλλα…). Μόνη της παγιδεύτηκε. Ήταν σε δύσκολη θέση πριν… Τώρα διολισθαίνει πια σε απελπιστική θέση. Νόμιζαν πως, αν εξαπολύσουν ένα οχετό κατηγοριών, σαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα, θα σπιλώσουν τους πάντες. Τελικά θα σπιλωθούν μόνον η ίδιοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι: Ως σκευωροί!

Ως πρωτεργάτες της πιο ηλίθιας και… αυταπόδεικτης σκευωρίας που αποτολμήθηκε ποτέ. Εκτός από σκευωροί, είναι και ηλίθιοι!
Και αντί να σπιλώσουν τους άλλους, θα τους… «αγιοποιήσουν»!

Ξέρετε το Γκαιμπελικό εκείνο: «λέγε-λέγε κάτι μένει» – ισχύει τις περισσότερες φορές, πράγματι, αλλά – ευτυχώς – ΔΕΝ ισχύει πάντα!

ΣΤΟΝ ΤΑΚΟ…

Δεν ισχύει όταν η σκευωρία είναι κακοστημένη και προφανής. Και δεν ισχύει όταν οι στόχοι της σκευωρίας είναι δικαιωμένοι στα μάτια της κοινής γνώμης.

Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος κατηγορήθηκε για σκάνδαλα. Δεν τους κόλλησε…

Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατηγορήθηκε για σκάνδαλα.  Δεν του κολλησε…

Και ο Περικλής, στο βαθύ παρελθόν, κατηγορήθηκε για βαρύ σκάνδαλο. Δεν του κόλλησε…

Και σε πιο σύγχρονες εποχές ο Χέλμουτ Κόλ και ο Ούλοφ Πάλμε κατηγορήθηκαν για σκάνδαλα. Δεν τους κόλλησαν…

Και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πρόσφατα και σε παλαιότερες εποχές, όταν η σκευωρια αποδεικνύεται, μετατρέπεται σε «αγιογραφία» για τα θύματά της…

Εδώ, όμως υπάρχει και κάτι άλλο:

Εκτός που είναι ανίκανοι να κάνουν μια σκευωρία, τούτοι δω είναι και …«σκανταλιάρηδες», όπως φαίνεται. Κι όταν με το καλό πέσουν, οι αντίπαλοί τους, που έχουν οργιστεί μαζί τους, θα τους πάνε κατευθείαν «στον τάκο» – και για τα σκάνδαλα τα πραγματικά που κάνανε, και για τη σκευωρία που στήσανε.

Ευτυχώς, που κάνανε αυτό το λάθος! Γιατί έτσι δεν θα ακούσουμε ξανά «μακακίες» για… «εθνική συναίνεση» με τους παρακρατικούς, τους σκευωρούς και τους απατεώνες. Όλοι πια έγιναν «μπετόν» απέναντί τους.

Και θα τους βγάλουν «στον τάκο».

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου