ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Η NOVARTIS; ΖΗΜΙΕΣ ΤΟ 2014 ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2015

Μπορεί το "σκάνδαλο NOVARTIS" να γυρίσει μπούμεραγκ στην κυβέρνηση; Πάντως, με βάση του ισολογισμούς της Novartis Hellas, το 2014, χρονιά ανάκαμψης της οικονομίας η εταιρία έβγαλε ζημίες 5,78 εκατομμύρια! Ενώ την επόμενη χρονιά ύφεσης και στα capital controls έβγαλε κέρδη 19 εκατομμύρια! new deal Θανάσης Κ.

Μοίρασε το

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Η NOVARTIS

Υπάρχει ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσαν οι ιθαγενείς της Αυστραλίας για κυνήγι, το μπούμεραγκ. Έχει τέτοια κατασκευή, που όταν το πετά κανείς βρίσκει το στόχο του και επιστρέφει πίσω στον χρήστη του. Κι έτσι έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ξανά…

Όμως, αν δεν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, μπορεί όταν επιστρέψει να σε χτυπήσει στο πρόσωπο! Και να κάνει μεγαλύτερη ζημιά σε σένα απ’ ότι επιδίωκες να κάνεις στο «στόχο» σου… Έτσι, «μπούμερανγκ» έφτασε να σημαίνει μια επιθετική ενέργεια που γυρίζει σε βάρος αυτού που την ξεκίνησε. Κάτι σαν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα προσωπικά, στο Σαμαρά…

Ποτέ στο παρελθόν δεν χτυπήθηκε τόσο πρώην Πρωθυπουργός, που δεν είναι σήμερα αρχηγός του κόμματός του, όσο ο Αντώνης Σαμαράς.

Κι ένα περίεργο πράγμα: όλο τον χτυπάνε κι όλο… δικαιώνεται! Τον χτυπάνε με ψέματα, τα οποία, όμως, αποκαλύπτονται στη συνέχεια. Αρχικά τα ψέματα ήταν πολιτικά. Τώρα πια είναι κατηγορίες για…«σκάνδαλα»! Και βρήκαν τον άνθρωπο… Την πάτησαν!

Γιατί ο Σαμαράς, πρώτον ξέρει να περιμένει, αλλά ξέρει και να αντεπιτίθεται. Κι όταν αντεπιτίθεται, καλύτερα να μην είσαι απέναντι.

Και την πάτησαν για ένα λόγο ακόμα: Γιατί ο Σαμαράς είναι καθαρός! Και γι’ αυτό πρώτον, δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» και δεύτερον, όταν τον θίξεις, απαντά και το φτάνει ως το τέλος. Σε πληρώνει με το ίδιο νόμισμα.

Είναι καλός άνθρωπος. Αλλά, αν τον θίξεις, δεν είναι «καλό παιδί»…

Φάνηκε ήδη στην πρώτη αντίδρασή του χθές, όταν δήλωσε πως οι (όποιες) κατηγορίες δεν τον αγγίζουν και θα καθίσει στο σκαμνί και τους σκευωρούς και όσους βρίσκονται πίσω τους!

Δεν είναι «σχήμα λόγου» αυτό. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, το εννοεί απολύτως. Και κυρίως – όπως φαίνεται – το μπορεί! Και δεν υπάρχει τρόπος να τον σταματήσεις σε τέτοια… Η επίθεση λοιπόν, του ΣΥΡΙΖΑ στο Σαμαρά θα γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος του για τους εξής λόγους:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

* Πρώτον, γιατί διάλεξαν τη στιγμή μετά το τεράστιο συλλαλητήριο της Κυριακής. Αφού θύμωσαν τον κόσμο, προσπαθώντας να υποτιμήσουν αυτό που είδαν όλοι – το ανεπανάληπτο πλήθος – κι αφού έκαναν την πρώτη «πατάτα» να το χαρίσουν εκ των προτέρων στην… «ακροδεξιά» κι αφού έκαναν τη δεύτερη «πατάτα» να το χαρίσουν εκ των υστέρων στη ΝΔ, κι αφού έκαναν την τρίτη «πατάτα» να το πιστώσουν στον ίδιο το Σαμαρά, τελικά έκαναν και την ασύλληπτη «πατάτα», να καταγγείλουν «σκάνδαλο» του ίδιου του Σαμαρά την επόμενη μέρα!

Πείθοντας, έτσι, τους πάντες, πως βγάζουν το μένος τους εναντίον του! Κι ότι αυτό είναι πολιτική σκευωρία αντεκδίκησης σε βάρος του ανθρώπου που τους έκανε τη μεγάλη ζημιά…

Αυτό κατάλαβε ο κόσμος όλος. Ακόμα κι όσοι διαφωνούσαν και με το συλλαλητήριο και με την πολιτική του Σαμαρά στο Μακεδονικό…

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

* Δεύτερον, διάλεξαν να εμπλέξουν το Σαμαρά σε υπόθεση που, έτσι κι αλλιώς, έχει παραγραφεί, άρα δεν μπορεί να καταλήξει στη δικαιοσύνη – άρα δεν μπορεί ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπόλοιποι που εμπλέκονται να «καθαρίσουν» κανονικά το όνομά τους. Άρα όλη αυτή η συζήτηση γίνεται για «δημιουργία εντυπώσεων» και σπήλωση προσώπων. Και να ήθελε κανείς να υποθέσει κάτι άλλο, δεν μπορεί.

Το πράγμα «φωνάζει». Δεν έβγαλαν σκάνδαλο για να «καθαρίσουν» την Υγεία, έβγαλαν σκάνδαλο για να σπηλώσουν τους αντιπάλους τους – κυρίως Σαμαρά και Βενιζέλο. Και Στουρνάρα ασφαλώς. Που τον έχουν μόνιμα «άχτι»..

Γνωρίζουν ότι στη συνείδηση όλο και μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, είναι δικαιωμένοι. Και πάνε να τους «μειώσουν»! Πές-πές όλο και κάτι θα μείνει, σου λέει (οπως δίδαξε πρώτος ο Γκαίμπελς)… Την πάτησαν, όμως. Γιατί δεν είναι «καλά παιδιά», όταν τους θίγεις. Και, αν κατάλαβα καλά, δεν θα καθαρίσουν μόνο το όνομά τους – αυτό είναι εύκολο – θα «καθαρίσουν» κι αυτούς που προσπάθησαν να τους σπηλώσουν.

Κι αυτό, είναι ακόμα πιο εύκολο (όπως θα φανεί…)

ΤΙ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ;

* Τρίτον, έκαναν κι άλλη «πατάτα»: πριν πάει η δικογραφία κατά των «πολιτικών προσώπων» αμελητί στη Βουλή, έσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μάθει το περιεχόμενο της από εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης! Με ποια θεσμική ιδιότητα; Με καμία! Και κατά παράβασιν όσων προβλέπει η δικονομία και η συνταγματική διάκριση των εξουσιών… Έτσι για να μη μείνει καμία αμφιβολία σε κανένα, ότι έστησαν «μηχανή» κανονικά. Πράγμα που θα χρησιμοποιηθεί, βεβαίως, σε βάρος τους.

ΖΗΜΙΑ Η NOVARTIS ΤΟ 2014 – ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2015

* Τέταρτον, απ’ όλες τις υποθέσεις στις οποίες θα μπορούσαν να στήσουν σκευωρία διάλεξαν εκείνη που θα έπρεπε να αποφύγουν πάση θυσία! Την πιο απρόσφορη. Την πιο ακατάλληλη: τη φαρμακευτική δαπάνη. Γιατί στη διάρκεια διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου (και λίγο πρίν) η δαπάνη του δημοσίου για φάρμακα κόπηκε πάνω από 60%! Προφανώς, υπήρχε άφθονο «λίπος» προηγουμένως, δηλαδή υπερκοστολόγηση σκευασμάτων και υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων…

Ποτέ σε άλλη χώρα και ποτέ στο παρελθόν, δεν έχει γίνει τόσο μεγάλη περικοπή «λίπους», σε τόσο σύντομο χρόνο! Πράγμα που σημαίνει, πως επι διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου «άλλαξαν τον αδόξαστο» στις φαρμακευτικές εταιρίες! Κι αυτούς βρήκαν να «κατηγορορήσουν»…

* Όμως το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο.

Γιατί, αν δείτε τους ισολογισμούς της Novartis Hellas, θα διαπιστώσετε πως το 2014 (χρονιά ανάκαμψης για την Ελληνική οικονομία), τελευταία χρονιά της κυβέρνησης Σαμαρά, η εταιρία έβγαλε… ζημίες 5,78 εκατομμύρια! Ενώ την επόμενη χρονιά, του ΣΥΡΙΖΑ (χρονιά επιστροφής στην ύφεση και στα capital controls) η Novartis έβγαλε… κέρδη 19 εκατομμύρια!

Ποιός τους «έκοψε το πάρτι»; Η κυβέρνηση Σαμαρά!

Και πότε ξαναγύρισαν, περιέργως, στην «κερδοφορία» (παρά την ύφεση); Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ…

* Την πάτησαν και για άλλο λόγο, όμως.

Τον σπουδαιότερο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πολλά και τα έχει κάνει και «άτσαλα»… Τα καταγγέλλουν πολλοί πια, άλλοι με χειροπιαστά στοιχεία, άλλα χωρίς, (αλλά άμα ψάχνεις βρίσκεις), άλλοι με ενδεικτικά στοιχεία και άλλοι με πλήρη αποδεικτικά στοιχεία. Για κάποια από αυτά, μάλιστα, δεν χωράει «παραγραφή»… Κι όταν φύγουν, με το καλό, από την εξουσία – δηλαδή σύντομα – θα τα βρούν μπροστά τους! Βέβαια, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ο μόνιμος δισταγμός του πολιτικού συστήματος:

  • Αν τα ξέρεις και δεν τα βγάλεις, θα σου πούν ότι πάς να κάνεις «συγκάλυψη»…
  • Αλλά, κι αν τα βγάλεις για να καθαρίσει το σκηνικό, πάλι θα σου πούν ότι «διασπάς την εθνική συνεννόηση».

Τώρα με αυτό που έκανε ο Τσίπρας, απάλλαξε τους αντιπάλους του από τέτοιους «δισταγμούς»! Θα τον πάνε… «σούρνωντας» και θα του τα βγάλουν όλα! Γιατί μόνον έτσι – εκτός της Δημόσιας Υγείας τα «τρωκτικά» – θα καθαρίσει και η πολιτική ζωή από τέτοιες νοσηρές συνήθειες σκευωρίας κατά πολιτικών αντιπάλων!

Μόνο αν κάποιοι τιμωρηθούν παραδειγματικά – και για τις «ατασθαλείες» τους και για τη σκευωρία κατά των αντιπάλων τους – θα μπεί μια τάξη και θα αποκατασταθεί η κανονικότητα στην πολιτική ζωή.

Κι αυτό, κατάλληλος να το «σπρώξει ως το τέλος» είναι ο Σαμαράς που είναι και δικαιωμένος στη συνείδηση του κόσμου και καθαρός ο ίδιος και πολύ πεισματάρης όταν τον θίγουν προσωπικά (επειδή ακριβώς είναι καθαρός)…

Και θα την πληρώσουν οι ΣΥΡΙΖΑιοι, που είναι και… «ατακτούληδες», όπως φαίνεται και πολύ «άτσαλοι»!

Και στις «δουλειές» που κάνουν, αλλά και στις σκευωρίες που στήνουν.

Να μου το θυμάστε.

Αυτή η υπόθεση θα εξελιχθεί στο μοιραίο σφάλμα του Τσίπρα. Και θα γυρίσει μπούμεραγκ σε βάρος του. Αυτά μπορώ να πω για την ώρα.

Τα υπόλοιπα, προσεχώς…

Θα το διασκεδάσουμε.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου