ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: Ο ΑΚΗΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Μοίρασε το

Πολλές φορές η πραγματικότητα εναντιώνεται στις επιθυμίες μας ή ακόμα και στις αυταπάτες μας…

Ενίοτε η πραγματικότητα μπορεί να είναι κι ένας ακήρυχτος πόλεμος. Η λαθρομετανάστευση είναι ο πόλεμος της εποχής μας. Αθώοι άνθρωποι μετατρέπονται σε βόμβες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, δοκιμάζοντας τον ανθρωπισμό των λαών της, αλλά και τα όρια των ατομικών ελευθεριών μας. Αθώα γυναικόπαιδα ή κεκαλυμμένοι φανατικοί ισλαμιστές τρομοκράτες επιβαίνουν σε πλοιάρια και προσεγγίζουν τις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη…

[quote text_size=”small”]

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αν θες ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Οι Κρητικοί το γνωρίζουμε καλά. Άλλωστε, ξέρουμε πως ο καλός ο νοικοκύρης πριν πεινάσει μαγειρεύει”. Ίσως για αυτό και κάποιοι να μας ξεχωρίζουν ως “εκλεκτό λαό”…

[/quote]

Μπορεί λοιπόν κάποιοι από μας να δυσανασχετούμε στην ιδέα των μεταναστών ή των προσφύγων στο νησί μας, όμως οι περισσότεροι δεν παραγνωρίζουμε ότι η απειλή είναι υπαρκτή και είναι ευρωπαϊκή. Και όπως σε κάθε απειλή, έτσι και σε αυτή οφείλουμε να δρούμε προληπτικά, ώστε με την κατάλληλη προετοιμασία να την αντιμετωπίσουμε όταν κτυπήσει την πόρτα μας.

Το σίγουρο είναι πως με ανεύθυνες κραυγές, με υποκριτικές αντιδράσεις και με άκρατο λαϊκισμό δεν θα ξορκίσουμε το κακό που ήδη κτυπάει τους Ευρωπαίους γείτονες μας και άλλες περιοχές της χώρας μας. Αυτό κι αν θα ήταν αυταπάτη…

Κι επειδή, ευτυχώς, αρκετοί εξ ημών δεν ζούμε με την αυταπάτη των λαθρομεταναστών που λιάζονται στις πλατείες και μετά ως δια μαγείας εξαφανίζονται, έχουμε τη γνώση και την ψυχραιμία να εξετάσουμε το πρόβλημα και να προτείνουμε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που έγινε στην πόλη του Ηρακλείου (σε συνέχεια και εξ αφορμή της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα) με την παρουσία βουλευτών των νομών και, κυρίως, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέστη σαφές πως “έχουν γνώση οι φύλακες”…

[quote text_size=”small”]

Η Κρήτη μπορεί να είναι ένας τουριστικός προορισμός, του οποίου την εικόνα, ενδεχομένως, να έπληττε η παρουσία μεταναστών, εξίσου όμως επιζήμιο θα ήταν, αν τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν εικόνες όπως αυτές που είδαμε στην Ειδομένη ή και αλλού – απότοκο της έλλειψης προετοιμασίας και μιας χαλαρής προσέγγισης του ζητήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

[/quote]

Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν μπορούμε να αντιστρέψουμε τη ροή των πραγμάτων. Αν από τη μειονεκτική θέση που θα μπορούσαμε να βρεθούμε υποδεχόμενοι ατάκτως ένα πλήθος λαθρομεταναστών, βρισκόμαστε στη πλεονεκτική θέση να τους δεχθούμε οργανωμένα και συντεταγμένοι – εκπέμποντας στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι οι Κρητικοί μπορούμε και φιλόξενοι να είμαστε και ανθρωπιστές, μέσα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο που δεν θα διαταράσσει την κοινωνική ηρεμία του νησιού και δεν θα θίγει τα συμφέροντα των πολιτών του.

Σε ό,τι με αφορά και στο μέτρο των δυνατοτήτων μου είμαι σε θέση να συνδράμω υπεύθυνα και δημιουργικά στην υποβολή των προτάσεων που δεσμεύθηκε να παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης στην κυβέρνηση.

Διότι πιστεύω πως σε κάθε περίπτωση η Κρήτη πρέπει να προετοιμαστεί σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές για να αντιμετωπίσει την απειλή που πιθανώς θα δοκιμάσει τα όρια αντοχής και ανοχής της κοινωνίας μας.

Ας μη σπεύδουν λοιπόν ορισμένοι ως εκ του ασφαλούς τιμητές της επιθυμίας του κρητικού λαού, ο οποίος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση, κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες του αποπροσανατολισμού. Είναι προτιμότερο να οργανώσουμε έγκαιρα την άμυνα μας για κάτι που φαίνεται πιθανό να συμβεί στο μέλλον, παρά να βρεθούμε απροετοίμαστοι αν τελικώς συμβεί.

Διότι τότε θα κληθούμε ως κοινωνία και οικονομία να καταβάλλουμε το υψηλό κόστος μιας πιθανής αμεριμνησίας, την οποία όμως θα έχει επιβάλλει ο σημερινός εύκολος και ανεύθυνος λαϊκισμός ορισμένων τοπικών παραγόντων – που υποτίθεται κόπτονται περισσότερο από άλλους για το καλό του κρητικού λαού και προεξοφλούν την “επιθυμία” του.

Ως υπεύθυνοι πολίτες δεν πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι. Επιβάλλεται να είμαστε προνοητικοί. Αυτό ορίζει η πραγματικότητα, όσο κι αν εναντιώνονται στις “επιθυμίες” μας, ενίοτε και στις αυταπάτες μας…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου