ΟΙ ΚΑΜΗΛΕΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΨΟΦΗΣΑΝ

Κάποιοι δεν ξεχνάνε ποιος έλεγε τι και ποιος έκανε τι, το 2013, το 2014, το 2015… Αλλά πια και όλο και περισσότεροι γίνονται «καμήλες»! new deal Θανάσης Κ.

Μοίρασε το

Θυμάστε που κάποιοι μας έλεγαν, μέχρι πολύ πρόσφατα μάλιστα, μέχρι πριν λίγες μέρες, πως οι ξένοι «πάνε» τον Τσίπρα, ο οποίος «στρέφεται πια προς τη μετριοπαθή κεντροαριστερά», και «κάνει τη δουλειά και πρέπει να τον βοηθήσουμε κι όχι να συγκρουόμαστε μαζί του»; Αν είστε από τις …καμήλες τα θυμάστε…

Μερικοί βέβαια, θα προτιμούσαν να μη τα θυμόμαστε. Θα προτιμούσαν για την ακρίβεια, να μη τα είχαν υποστηρίξει δημόσια εκείνοι και να μη τα θυμόμαστε εμείς. Οι …καμήλες όμως δεν ξεχνούν.

Γιατί δεν έχουν μνήμη… χρυσόψαρου και τα θυμούνται. Γιατί τα χρυσόψαρα πάνε! Ψόφησαν τα χρυσόψαρα. Πνίγηκαν μέσα στη γυάλα με το… σανόνερο!(νερό από σανό). Και τώρα γίναμε όλοι… καμήλες!

Ξέρετε αυτά τα περίεργα μηρυκαστικά της ερήμου που δεν ξεχνάνε ποτέ και με τίποτε.

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ …ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΤΣΙΠΡΑ;

 • Θυμάστε που μας έλεγαν πως γίνεται «μετριοπαθής» ο Τσίπρας;

Ποιος «μετριοπαθής»; Εδώ άφησε τον Κουφοντίνα! Και σπεύδει να τον αγκαλιάσει έξω από τις φυλακές, ο γιός του άλλου… «μετριοπαθούς», του Βούτση! Του Προέδρου της Βουλής, παρακαλώ.

Θα μου πείτε, εντάξει ο γιός του δεν είναι και κανένα παιδάκι. Ενήλικο άτομο είναι. Τι φταίει πια ο πατέρας, για τα «στραβοπατήματα» του ενήλικου παιδιού του; Σωστό, αλλά έχετε μάθει τι υποστήριξε ο Νίκος Βούτσης στο δικαστήριο του γιού του;

Τον κάλυψε πλήρως! Το γιό του, τον μασκοφόρο ληστή που «απαλλοτρίωνε τράπεζες» για να χρηματοδοτήσει τους δολοφόνους τρομοκράτες.

Θα μου πείτε, γιός του ήταν, τι να κάνει, να μην τον στηρίξει; Να τον στηρίξει, αν θέλει, βεβαίως. (Αν και άλλοι στη θέση του θα ντρέπονταν…)

Αλλά μετά δεν δικαιούται να γίνεται Πρόεδρος της Βουλής! Δηλαδή ο τρίτος πολιτειακός παράγοντας, ενός πολιτεύματος που ο γιός του αγωνίζεται διακηρυγμένα να γκρεμίσει και ο ίδιος τον υποστηρίξει ανοικτά!

Γουστάρουν να το παίζουν «επαναστάτες» (εκ του ασφαλούς).

Γουστάρουν, όμως και τα «μεγαλεία» του καθεστώτος που μισούν και θέλουν να γκρεμίσουν.

Αυτό δεν λέγεται «μετριοπάθεια», παιδιά. Αυτό λέγεται χονδροειδής υποκρισία! Κι όποιος τους αποκαλεί αυτούς… «μετριοπαθείς», δεν είναι «αφελής» πλέον. Μακάκας είναι! Και πολύ χοντρός μακάκας…

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΠΙΝΑΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;

 • Θυμάστε που μας έλεγαν πως οι ξένες πρεσβείες «έπιναν νερό στο όνομα του Τσίπρα»; Μπορεί και να έπιναν. Γιατί κι απ’ αυτούς κάμποσοι ψιλο-μακακοφέρνουν!

Τώρα όμως, δεν πίνουν νερό πια. Υπογλώσσια παίρνουν – με τη φούχτα μάλιστα. Μη πάθουν κανένα έμφραγμα, που είδαν τον Αλέξη να αφήνει τον Κουφοντίνα.

Κι αυτά οι πρέσβεις δεν μπορούν να τα εξηγήσουν στις πρωτεύουσές τους. Που βγάζουν ήδη οργισμένες ανακοινώσεις κατά της Αθήνας. Κι ετοιμάζονται κι δηλητηριώδη δημοσιεύματα από τη διεθνή Τύπο. Κι όλοι εκείνοι που προεξοφλούσαν πως «τον Τσίπρα τον στηρίζουν αναφανδόν απ’ έξω», μάλλον τώρα κοιτάνε σα χάνοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτε…

ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ “ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ”…;

 • Θυμάστε που μας έλεγαν ότι ο Τσίπρας «κάνει τη δουλειά που του ζητάνε απ’ έξω και θα τον στηρίξουν ως το τέλος»;

Ποια «δουλειά» παιδιά. Πλάκα μας κάνετε;  Η Eldorado κλείνει τις Σκουριές! Τo ανακοίνωσε δημόσια χθες.

Η εταιρία που ανέλαβε το Ελληνικό ανακοίνωσε ότι θα ξανασκεφτεί αν θα προχωρήσει την επένδυση (μετά την οριοθέτηση του «αρχαιολογικού χώρου»).

Και η μια και η άλλη «κατεβάζουν τα μολύβια» και περιμένουν να αλλάξει η κυβέρνηση. Γιατί με αυτήν χαΐρι και προκοπή δεν γίνεται.

Και η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε προχθές πως το 2017 υποχώρησε η θέση της Ελλάδας κατά 7 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας. Ενώ στα 2,5 χρόνια του Σαμαρά είχε ανέβει 41 θέσεις!

Πείτε μου πως, στην ευχή, γίνεται, να υπογράφει τα πάντα ο Τσίπρας και να υποχωρεί ξανά η χώρα σε ανταγωνιστικότητα;

Απλούστατα υπογράφει τα πάντα, αλλά δεν εφαρμόζει τίποτε! Και τα μισά που υπογράφει είναι και λάθος ή αχρείαστα…

Είστε σίγουροι λοιπόν, πως «τον στηρίζουν»; Γιατί εδώ φαίνεται πως μάλλον τον περιμένουν να φύγει – καθώς μαζί του δουλειά δεν γίνεται.

Αλλά κι ο ίδιος ο Τσίπρας, δεν κάνει καμιά προσπάθεια πια να αποδείξει πως έγινε «μετριοπαθής». Εδώ αμόλησε τον Κουφοντίνα, τα έσπασε με όλους τους ξένους επενδυτές (πως μέχρι πριν ένα μήνα τους παρακαλούσε) και δεν πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα κατά πως έχει δεσμευτεί.

ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ…

Ξέρει ο ίδιος ότι δεν πάει μακριά. Ξέρει ότι δεν γυρίζει δημοσκοπικά. Ξέρει ότι σύντομα θα γίνουν οι εκλογές και θα της χάσει με μεγάλη διαφορά. Και γι’ αυτό αφήνει τη… «μετριοπάθεια» και κάνει τρία απλά πράγματα:

 • Κρεσέντο λασπολογίας κατά των αντιπάλων του.
 • «Αποθεματικό στο ταμείο» για να έχει να «μοιράσει» την τελευταία στιγμή (να δωρίσει μέρος αυτών που άρπαξε με υπερ-φορολόγηση, σε αυτούς που δεν τους πληρώνει ούτε τη σύνταξή τους ακόμα).
 • Και κάνει «χάρες» στους ακραίους, στους μπαχαλάκηδες και τους τρομοκράτες, για να είναι «θωρακισμένος» όταν χάσει την εξουσία!

Δεν θα του μείνει σημαντικό λαϊκό έρεισμα, έτσι κι αλλιώς. Να έχει τουλάχιστον την πλήρη στήριξη των «ταγμάτων εφόδου».Τάγματα εφόδου στρατολογεί, για την επόμενη μέρα (του)!

Και συνεχίζει να ψεύδεται και να σπιλώνει τους αντιπάλους του:

 • Ο Κουφοντίνας μας λέει, «βγήκε με νόμο που είχε ψηφίσει η ΝΔ επί Σαμαρά»!

Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΕΞΩ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Ψέμα κι αυτό!

Η ΝΔ βρήκε ένα «χαλαρό» νομοθετικό πλαίσιο (από την εποχή Σταθόπουλου, το 1999), με το οποίο είχε βγει ο Χριστόδουλος Ξηρός για «άδεια» από τις φυλακές. Όταν στην τρίτη άδεια ο Ξηρός δεν ξαναγύρισε, η ΝΔ επί Σαμαρά, το 2014 κατάφερε να αλλάξει το νόμο, να θεσπίσει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ) και να απαγορεύσει να βγαίνουν με «άδεια» εγκληματίες – μαφιόζοι του οργανωμένου εγκλήματος, καταδικασμένοι τρομοκράτες και ισοβίτες – πριν εκτίσουν 18,5χρόνια φυλακής!

Και λίγο αργότερα, επί Σαμαρά πάντα, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη ξανά, και μαζί πιάστηκαν και οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με τους οποίους είχε επαφές. (Κάποιοι λένε πως άφηναν τότε το Χριστόδουλο για να πιάσουν και τους υπόλοιπους «Πυρήνες»).
Εν πάση περιπτώσει, με το νόμο που ψήφισε η ΝΔ του Σαμαρά, ο Κουφοντίνας δεν μπορούσε να βγει από τη φυλακή!

Το νόμο αυτό τον άλλαξε ο Τσίπρας, μαζί το άλλο… «αγλάϊσμα της μετριοπάθειας», τον Παρασκευόπουλο, αμέσως μόλις ήλθαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Άλλαξαν το νόμο και τώρα βγάζουν τους τρομοκράτες!

Γιατί τους βγάζουν; Για να έχουν τη στήριξη των ταγμάτων εφόδου.

Κανονική φασιστική νοοτροπία!

Από ποιους; Από αυτούς που κάποιοι μας τους παρουσίαζαν μέχρι προχθές, ως…born again Social-Democrats και «μετριοπαθείς», τρομάρα τους.

Και κάτι τελευταίο – για να είμαστε δίκαιοι:

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έδειξαν τώρα το αληθινό πρόσωπο τους.

Μπορεί σε άλλα να είπαν τερατώδη ψέματα – και να λένε ακόμα. Αλλά αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο της «συμπάθειας» προς τους τρομοκράτες, το είχαν δείξει από πολλά χρόνια:

 • Όταν πήγαιναν μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη ων δολοφόνων της 17 Νοέμβρη!
 • Όταν κάλυπταν και στήριζαν τους «αλληλέγγυους» του Κουφοντίνα και των «Πυρήνων της Φωτιάς».
 • Όταν ζητούσαν την κατάργηση (και τελικά κατάργησαν) τον αυστηρό νόμο του Σαμαρά για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν τους φίλους τους έξω.
 • Όταν στήριζαν ανοικτά τους «ακτιβιστές» που πήγαιναν κι έβαζαν φωτιά στα εργοτάξια στις Σκουριές. Και έδεναν τους φύλακες στα δένδρα αφού τους περιέλουαν με πετρέλαιο για να τους κάψουν.

Αυτά όλα – και πολλά άλλα πιο «φαντασμαγορικά ακόμα – τα είχαν κάνει ΠΡΙΝ πάρουν την εξουσία! Κι εδώ τουλάχιστον ΔΕΝ είπαν ψέματα.

ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

Το αληθινό τους πρόσωπο το είχαν δείξει από τότε.

Κι όταν καταγγέλλονταν τότε, όλα αυτά ακόμα και από βουλευτές της ΝΔ επί Σαμαρά, έβγαιναν διάφοροι τζιτζιφιόγκοι και διάφορες φαντεζί… «Κατίνες» της δημοσιογραφίας, και με στόμφο αναρωτιούνταν:

 • Μα θα αμφισβητήσουμε τη «δημοκρατικότητα» ενός Κόμματος της Αριστεράς;

Ε λοιπόν, φάτε… «δημοκρατικότητα» τώρα!

Αμόλησαν χιλιάδες κακούργους στους δρόμους.

Θρηνούμε ήδη εκατοντάδες θύματα.

Έχουμε και τον Κουφοντίνα έξω.

Έχουμε τις ξένες πρεσβείες να λυσσομανάνε και το διεθνή τύπο να μας καταχεριάζει.

Έχουμε τη μισή Αθήνα «άβατο»!

Έχουμε τα «τάγματα εφόδου» να πυροβολούν κατά βούλησιν και την Αστυνομία ουσιαστικά «αφοπλισμένη» απέναντί τους.

Έχουμε τους ξένους επενδυτές (όσους τόλμησαν τέλος πάντων) να κλείνουν τα εργοτάξιά τους.

Φάτε «δημοκρατικότητα», λοιπόν!

Γιατί σας τα έλεγαν και δεν ακούγατε.

ΟΙ ΚΑΜΉΛΕΣ ΟΜΩΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Σας προειδοποιούσαν για όλα αυτά, και σεις χαμπάρι δεν παίρνατε…

Σας έδειχναν το ολοφάνερο (από τότε) κι εσείς το θεωρούσατε «αδιανόητο»! Σας μίλαγαν όχι γι’ αυτό που θα έλθει, αλλά για αυτά που είχαν ήδη γίνει.

Κι εσείς δεν ακούγατε.

Οι άλλοι έστηναν μπροστά τα μάτια σας «τάγματα εφόδου» κι εσείς τους βγάζατε «λάδι» και… καταγγέλλατε «τη θεωρία των δύο άκρων»!

Και τώρα απελευθερώνουν και – το χειρότερο – δοξάζουν, το δολοφόνο του Παύλου Μπακογιάννη και του Αξαρλιάν και του Περρατικού κι εσείς «πέφτετε από τα σύννεφα»!

Πάντως εμείς οι υπόλοιποι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Όπως δεν ξεχνάμε ποιος έλεγε τι και ποιος έκανε τι, το 2013 και το 2014 και το 2015… Μερικοί μπορεί να το παίζουν «χρυσόψαρα» ακόμα. Αλλά όλο και περισσότερα «χρυσόψαρα» γίνονται πια «καμήλες»!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου