ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΝΟΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ

Ο Γιάννης Στουρνάρας βάλλεται συστηματικά, τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι ο Διοικητής Τράπεζας Ελλάδας θα μπορούσε μελλοντικά να παίξει ρόλο στα κεντροαριστερά τεκταινόμενα. Άρα και να αποτελέσει εμπόδιο στις φιλοδοξίες για άλωση του χώρου. new deal Αθανάσιος Παπανδρόπουλος

Μοίρασε το

Γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας είναι στόχος της εξουσίας; Απλά, διότι εφαρμόζει στην χώρα τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ακόμα χειρότερα, είναι εμπόδιο στα κυβερνητικά σχέδια για άλωση μέρους του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας. Έτσι ώστε να εξυπηρετούνται «ημέτεροι» διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες –γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΓΙΆΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΆΡΑΣ

Επίσης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω της υπεύθυνης θητείας του ως υπουργός Οικονομίας, δεν είναι διόλου συμπαθής σε ένα ευρύ κοινό. Κατά συνέπεια, η δια της λάσπης εξόντωσή του γίνεται ευκολότερη για ένα ασύλληπτης ανηθικότητας κυβερνητικό μόρφωμα. Γι’ αυτό και βάλλεται συστηματικά, τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά. Ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται επίσης ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα μπορούσε μελλοντικά να παίξει ρόλο στα κεντροαριστερά τεκταινόμενα. Άρα και να αποτελέσει εμπόδιο στις δικές του φιλοδοξίες για άλωση του χώρου. Εντολή του, λοιπόν, ρίχτε λάσπη στον Στουρνάρα χωρίς έλεος…

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ιχνογραφούν το μέλλον μας. Ο Γιάννης Στουρνάρας τους περιγράφει σε άρθρο του στα Νέα Σαββατοκύριακο, το οποίο παραθέτουμε:

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΉΣ ΤΡΆΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχω δει και με αφορούν:

ΨΕΥΔΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

»Πρώτον, οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα την Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τί πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartis βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό.

ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ

»Δεύτερον, η σύζυγός μου έχει διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν εγώ γίνω υπουργός. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας της γίνονται με νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια. Τα δε εισοδήματά της συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις και στο πόθεν έσχες που καταθέτω εγώ. Σάς θυμίζω την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της τον Σεπτέμβριο 2016, την ημέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε αποφάσεις αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου μίας συγκεκριμένης τράπεζας. Αφαιρέθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα αρχεία της και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε ενάμιση χρόνο τώρα.

ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΓΕΛΟΙΑ

»Τρίτον, τα περί δήθεν δωροδοκίας μου που αναφέρουν οι μάρτυρες είναι γελοία, αισχρά και συκοφαντικά και θα αντιμετωπιστούν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με εκτίμησή μου οι μάρτυρες τελούν κατά πάσα πιθανότητα υπό καθεστώς εκβίασης και τούς έχει ζητηθεί να πουν αυτές τις αναίσχυντες συκοφαντίες. Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν μιλούν οι μάρτυρες αλλά μιλούν άλλοι με το στόμα των μαρτύρων. Τα εισοδήματά μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία είναι αυτά που περιλαμβάνονται στο πόθεν έσχες. Δεν έχουμε καταθέσεις στο εξωτερικό. Όλες μας οι καταθέσεις είναι σε ελληνικές τράπεζες.

ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΊΑ

»Τέταρτον, από τα παραπάνω συμπεραίνω ότι αυτή η υπόθεση είναι μια στημένη σκευωρία με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό εις βάρος μου τα τελευταία τρία χρόνια. Σάς θυμίζω τις επιθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015, τις επιθέσεις στην σύζυγό μου και σε μένα προσωπικά μετά την αλλαγή του ΔΣ της συγκεκριμένης τράπεζας και την πρόσφατη σκευωρία με το πόθεν έσχες μου η οποία κατέρρευσε μία εβδομάδα μετά. Δεν πτοούμαι από τις επιθέσεις, θα συνεχίσω να κάνω την δουλειά μου ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως πρέπει. Νιώθω όμως ντροπή και αηδία για τις μεθοδεύσεις αυτές που καταλύουν το κράτος δικαίου, σπιλώνουν χαρακτήρες και καταρρακώνουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό».

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου