ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Μία ιδιαίτερη αντίληψη τι είναι δικαιοσύνη και δίκαιο διαθέτει και προσπαθεί να πραγματώσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. new deal

Μοίρασε το

Μία ιδιαίτερη αντίληψη τι είναι δικαιοσύνη και δίκαιο διαθέτει και προσπαθεί να πραγματώσει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Στην προσπάθεια αυτή επιτίθεται τακτικά κατά της δικαστικής εξουσίας και όχι μόνο. Στρέφεται εναντίον κάθε ανεξάρτητης αρχής, π.χ. της ΤτΕ, που δεν συμμορφώνεται προς τις επιθυμίες του. Αυτή και άλλους συγκαταλέγει στα λεγόμενα “θεσμικά εμπόδια”. Και ως “καλό παλληκάρι”, κατά την έκφρασή του, γνωρίζει και άλλο μονοπάτι για να παρακάμψει τις μη αρεστές αποφάσεις τους.

ΗΤΑΝ ΔΊΚΑΙΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Πολλά δείγματα αυτής της ιδιότυπης περί δικαίου αντίληψης δόθηκαν τελευταίως. Κορυφαίο αυτό της κατατεθείσας στην Βουλή τροπολογίας. Αντί “σεισάχθειας”, προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη και ποινή φυλάκισης τριών έως έξι μηνών για όσους προκαλούν σωματικές βλάβες ή απειλούν συμβολαιογράφους. Διακόπτουν ή διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή πλειστηριασμών – και πρώτης κατοικίας. Εάν αυτή δεν προστατεύεται από τις διατάξεις του νόμου Κατσέλη.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν ανενόχλητοι στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πέταξαν μπογιές στα γραφεία και με λοστούς και σφυριά προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τζάμια και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Άλλοι κατέστρεψαν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι.

Προ μηνών κάποιοι άλλοι εισέβαλαν στην Βουλή, συνελήφθησαν και επέστρεψαν με τα αστυνομικά περιπολικά, κατόπιν εντολής του Προέδρου της Βουλής, στον τόπο της εισβολής, όπου αφέθησαν ελεύθεροι.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Σε νομοσχέδιο για την σύσταση Διαστημικής Υπηρεσίας ενσωματώθηκαν 20 τροπολογίες. Άλλες εννέα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας οι τροπολογίες ξεπέρασαν τις 200 σελίδες. Καθ’ ον χρόνο το νομοσχέδιο αριθμούσε 121 σελίδες. Κάποιες από τις τροπολογίες αυτές μειώνουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Η κυβέρνηση νομοθετεί την παροχή άδειας φαρμακείου σε πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη (άλλο τι υποστήριζε μέχρι πρό τινος ο ΣΥΡΙΖΑ).

ΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ

Καταργήθηκε το ΕΚΑΣ για 158.000 χαμηλο-συνταξιούχους. Περιορίσθηκε σε ψιχία για άλλους. Ενώ καταργείται πλήρως από το 2019.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Μειώνονται δραστικά το επίδομα θέρμανσης και σειρά άλλων κοινωνικών επιδομάτων. Περίπου 250.000 επικουρικές συντάξεις υφίστανται μείωση έως και 50%. 150.000 νέοι συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση μετά την 13/5/2016 υφίστανται περικοπές μέχρι 35% στις κύριες συντάξεις λόγω αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Σε καθημερινή βάση διενεργούνται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων από τις αρχές του 2017 για οφειλές άνω των 500 ευρώ. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους διοικητές τραπεζών να εφαρμόσουν κατάλληλη πολιτική παροχής δανείων και διαφημίσεων ως “νουθεσία” προς τα ΜΜΕ εκείνα που δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αντιλήψεις.

Είναι δίκαιο, απομένει να δούμε αν θα γίνει πράξη.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Χριστίδη στο nea deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου