ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης μπορεί να υπάρξει η μεταρρυθμισμένη Ελλάδα. Ικανή να ανακτήσει ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο. Να δημιουργήσει δουλειές new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης Σκίτσο Αρκάς

Μοίρασε το

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τη πατρίδα μας με το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.  Η κυβέρνηση με συστηματικό τρόπο προσπαθεί να κλείσει τις εκκρεμότητες. Να ασχοληθεί με τη καθημερινότητα των πολιτών. Να υπάρξει μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας καλείται να λειτουργήσει συνθετικά. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας νέας διαδρομής, έξω από μνημόνια και δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και τεχνητές εντάσεις. Ο λαός έχει υποστεί πολλές στερήσεις. Αναζητά διέξοδο από τη κρίση, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και επιλογές.

Η καθημερινότητα είναι μια δύσκολη εξίσωση για δυνατούς λύτες. Όμως προσφέρει πολλές επιλογές για να εφαρμοσθούν νέα δεδομένα. Που θα μειώνουν την ανεργία, θα δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης. Θα αναβαθμίζουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η συνεννόηση σε όλα τα επίπεδα θα βοηθήσει και θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

Η πρόθεση και ο σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η Ελλάδα να είναι μέχρι τότε ένα κανονικό μέλος της ευρωζώνης. Με επιτήρηση μεν στην εποχή μετά το πρόγραμμα, αλλά χωρίς άλλα προγράμματα.

ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΜΈΝΗ ΕΛΛΆΔΑ

Η Ελλάδα θα μπορεί να γίνει μια μεταρρυθμισμένη Ελλάδα. Ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο. Να δημιουργήσει δουλειές. Να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Μοσκοβισί τονίζει, ότι η Ελλάδα θα είναι μια χώρα που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια. Και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής. Για αυτό πρέπει να κάνουμε το τέλος της διαδικασίας ένα “success story”.

Πρώτα απ’ όλα κλείνοντας την αξιολόγηση – είμαι αισιόδοξος, όπως έχω πει, πριν από το τέλος του χρόνου – και στη συνέχεια προχωρώντας προς την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτό αφορά κυρίως για την εφαρμογή, την τήρηση των δεσμεύσεων, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι και αυτή είναι σαφώς η κοινή μας πρόθεση που ακολουθούμε, επισημαίνει ο κ. Μοσκοβισί.

Η Ευρωζώνη με όλα τα κράτη-μέλη έξω από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, όλα τα μέλη εκτός προγράμματος , θα είναι πιο δυνατή και πιο ελκυστική για το μέλλον. Θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί.

* Το σκίτσο είναι του Αρκά

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου