ΜΕΡΙΜΝΑ …ΑΤΑΞΙΑΣ

Μοίρασε το

του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Κάτι άκρως περίεργο και εξόχως ανησυχητικό, συνέβη έξω από το Κοινοβούλιο το βράδυ της Τετάρτης.

Περί τα 200 άτομα, κρατώντας ελληνικές και σημαίες του … Βυζαντίου, με τον Δικέφαλο Αετό, συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα της Βασ. Σοφίας ακριβώς έξω από εκείνη την είσοδο της Βουλής που υποτίθεται πάντα προστατεύεται με δρακόντεια μέτρα, καθώς χρησιμοποιείται για να εισέρχονται και εξέρχονται ο πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές. Από τα συνθήματά τους, συνθήματα χυδαία, υβριστικά και ρατσιστικά, από τις αναλόγου ύφους και χαμηλότατης ποιότητας χειρονομίες τους προς όλους όσοι βρίσκονται στον περίβολο του Κοινοβουλίου, ήταν προφανής και η “ταυτότητα” των συγκεντρωθέντων: Ακροδεξιοί, φασίστες.

Ελληνας γεννιέσαι – Δεν γίνεσαι”, «Αλήτες-προδότες-πολιτικοί», «Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ», «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες» και «Αλλαγή, αλλαγή, οι προδότες στο Γουδή», “Δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, αλβανέ, Αλβανέ”, “Τσεκούρι και Φωτιά στα τούρκικα σκυλιά”, ήταν ορισμένα από εκείνα που φώναζαν ρυθμικά. Κάποιοι βγαίνοντας από την μαινόμενη ομάδα, έφθαναν μέχρι τα κάγκελα των εισόδων της Βουλής, εκδηλώνοντας απειλητικές διαθέσεις κατά του συμβόλου της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ενώ ένας – δυό με φορητές βιντεοκάμερες, “κατέγραφαν” χώρους και πρόσωπα που βρίσκονται στις εισόδους του Κοινοβουλίου και στο προαύλιο!

Από το έκδηλο μίσος τους, δεν ξέφυγε και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος: Το αυτοκίνητό του δέχθηκε επίθεση με διάφορα αντικείμενα, καθώς προσπαθούσε να προσέλθει στη Βουλή. Ολα αυτά τα σκοτεινά και θλιβερά έγιναν με αφορμή ότι στο εσωτερικό της Βουλής ψηφιζόταν νομοσχέδιο το οποίο αναγνώριζε κάποια δικαιώματα στους μετανάστες που επιθυμούν τα παιδιά τους που γεννήθηκαν εδώ να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια!

Το “αυγό του φιδιού”, δυστυχώς, επωάστηκε και μερικά ερπετά έκαναν από καιρό την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της χώρας μας: από τον Αγιο Παντελεήμονα ή άλλες γειτονιές στην Αθήνα, μχρι και σε σημεία ρατσιστικών επιθέσεων σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας. Το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαρτίου, ωστόσο, άγγιξαν απειλητικά και τη Βουλή. Ομως, ακόμα κι αυτό το γεγονός δεν είναι το χειρότερο…

Η πιο σοβαρή παράμετρος της εξέλιξης είναι πως η ισχυρή, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη που … έσπευσε στο σημείο της φασιστικής εκδήλωσης, επέδειξε προκλητική ανοχή στο αίσχος!!!

Μέριμνα των δυνάμεων “τάξης” ήταν να φροντίσουν απλώς να κλείσουν την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, ώστε να μην περνούν αυτοκίνητα και, προφανώς, διαταράξουν το συγκεντρωμένο “πλήθος”! Η μοναδική “δυναμική παρέμβαση” των αστυνομικών, είναι να “πιέσουν” τους διαδηλωτές” ώστε να ανοίξει μία λωρίδα για τα αυτοκίνητα που έρχονταν από το Σύνταγμα με κατεύθυνση το Χίλτον… Εξυπακούεται ότι ουδείς εξ εκείνων που επιτέθηκαν στον κ. Πάγκαλο συνελήφθη… Ούτε, φυσικά, συνελήφθησαν εκείνοι που έχοντας προδήλως απειλητικές διαθέσεις, βιντεοσκοπούσαν το χώρο του Κοινοβουλίου. Ειδικά γι’ αυτούς τους τελευταίους, μάλιστα, θα πρέπει από τώρα να σημειωθεί: ΠΡΩΤΟΝ, ότι το προϊόν της συγκεκριμένης δραστηριότητας πιθανόν ν’ αναρτηθεί στο διαδίκτυο, σε αυτές τις σελίδες μίσους που έχουν φτιάξει, κι έτσι κάποιος θα μπορεί να δει το Ναό της Δημοκρατίας από τόσο κοντά με ήχο χυδαίων σε βάρος της Δημοκρατίας συνθημάτων. Οποία νίκη! ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι με βάση τις εικόνες και τα πρόσωπα που αποτυπώθηκαν σε αυτό το “φιλμ”, κάποιοι μπορεί να εκδηλώσουν στοχευμένες, δολοφονικές επιθέσεις – λυντσαρίσματα το αμέσως προσεχές διάστημα!!!

Η ανοχή της Αστυνομίας, λοιπόν, έρχεται ν’ αναδειχθεί ως το μείζον πρόβλημα σε αυτή την εξέλιξη: Ακροδεξιοί με έκδηλες επιθετικές διαθέσεις, αφέθηκαν να διαδηλώσουν σε ένα χώρο, ο οποίος σε όλες τις άλλες περιπτώσεις διαδηλώσεων είναι, βάσει σχεδίου ασφαλείας, “νεκρή ζώνη”. Χρήση δακρυγόνων έναντι όσων πλησίασαν τόσο κοντά στο Κοινοβούλιο δεν έγινε (Τί συνέβη; Τελείωσαν τα αποθέματα στο πρόσωπο του Μανώλη Γλέζου;) Προσαγωγή ή σύλληψη εκείνων που επιτέθηκαν κατά του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης δεν υπήρξε.

Τα γεγονότα αυτά, λοιπόν, καταδεικνύουν όχι την ύπαρξη επικίνδυνων παράσιτων στην ελληνική κοινωνία. Ξέραμε και ξέρουμε ότι υπάρχουν πάντα και παντού.

Το κρίσιμο είναι πως εκείνοι οι οποίοι εκ του καθήκοντός τους έχουν αρμοδιότητα να προστατεύουν –αν χρειαστεί και δυναμικά- τη λειτουργία της Δημοκρατίας, ανέχονται και προστατεύουν με τρόπο προκλητικό, τις βίαιες και χυδαίες επιθέσεις όσων επιθυμούν ακριβώς την κατάλυση της Δημοκρατίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου