ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ…

Μοίρασε το

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗ

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ανάμεσα στην «μπλόκα-ρισμένη» κυβέρνηση και τους αγρότες «μπλοκ-ερς», είναι απολύτως προφανές ότι και τα δύο μέρη -σύμφωνα με το διαδεδομένο χαρτοπαιχτικό όρο- παίζουν τα ρέστα τους.

Οι μεν αγρότες, σε μια ύστατη προσπάθεια πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν τα οικονομικά τους αιτήματα κλιμακώνουν –χωρίς σεβασμό στην έννοια της κοινωνικής συνοχής- τις κινητοποιήσεις, η δε κυβέρνηση προς το παρόν αναποφάσιστη και διστακτική για δυναμικές επεμβάσεις που οπωσδήποτε αποτελούν δίκοπο μαχαίρι, στο μοναδικό σημείο που εμφανίζεται ανυποχώρητη είναι το σκέλος χρηματικής ενίσχυσης που ζητούν οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Ως αποτέλεσμα, παρατηρούμε ήδη την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού και κοινωνικές ομάδες στρέφονται η μία εναντίον της άλλης! Πλήρες χάος και αδιέξοδο!

Λεφτά είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν, αν και ο Γιώργος Παπανδρέου το αντίθετο διαμήνυε προεκλογικά και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο (για να μην ξεχνιόμαστε)! Θα ισοδυναμούσε λοιπόν με πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση να ενέδιδε στο πρέσινγκ που της ασκείται το τελευταίο δεκαήμερο κι αυτό διότι θα άνοιγε οικειοθελώς το γαϊτανάκι των διεκδικήσεων και των υπολοίπων επαγγελματικών κλάδων που κι εκείνοι διαθέτουν αιτήματα προς ικανοποίηση… Κι άντε μετά να αρνηθείς και να πείσεις ότι ο κουμπαράς είναι άδειος! 

Στην παρούσα φάση, η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αγροτών μοιάζει με κούρσα αντοχής. Όποιος αντέξει παραπάνω κέρδισε, όποιος κάνει πίσω έχασε. Υπό αυτό το πρίσμα βεβαίως, το αγροτικό ζήτημα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί και του χρόνου εδώ θα είμαστε πάλι, όσο ευγενική διάθεση κι αν έχουν σήμερα οι κυβερνώντες κι όσο διεκδικητικός κι αν είναι από την πλευρά του ο αγροτικός κόσμος. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου