ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΤΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι εξ ορισμού λεπτή. Απαιτεί καθημερινή άσκηση ισορροπίας πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Σε κάθε περίπτωση ο …ακροβάτης κινδυνεύει να πέσει και να γκρεμοτσακιστεί. Αν όμως τα καταφέρει θα πάρει το χειροκρότημα. Ο Γιώργος Πεταλωτής ανέλαβε αναγκαστικά τον κίνδυνο. Ήταν ο πρωθυπουργός που του ζήτησε να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή. Ο χαμηλών τόνων βουλευτής Ροδόπης κατάλαβε από νωρίς και τον κίνδυνο και την πρόκληση…

Με αφορμή τις δηλώσεις Προβόπουλου, ο κ. Πεταλωτής βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης κυβέρνησης και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς τις αποδοκίμασε. Ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του. Κι όταν ρωτήθηκε «αν την κάνει καλά», δεν δίστασε να απαντήσει: «Η κυβέρνηση, ναι». Προφανώς, ο κ. Προβόπουλος δεν την κάνει… Κι όμως λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι ο κ. Προβόπουλος κάνει «μια χαρά τη δουλειά του».

Κάπου εκεί τα πράγματα μπερδεύτηκαν. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν εξ’ αυτών που υπερασπίστηκαν με θέρμη την ιδέα να δοθεί το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου στον κ. Πεταλωτή. Απόδειξη τούτου, την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης δεν τον άφησε ούτε στιγμή από κοντά του. Όλο το Πανελλήνιο είδε να τον καθοδηγεί, όταν σύσσωμο το υπουργικό Συμβούλιο προχωρούσε πεζή προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Δύσκολο λοιπόν να πιστέψει κανείς πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε την πρόθεση να «αδειάσει» τον κ. Πεταλωτή. Πόσο μάλλον που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτού ενημερώσει την κοινή γνώμη για την κυβερνητική «γραμμή» έναντι των δηλώσεων Προβόπουλου, είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Μαξίμου. Συνεπώς, γνώριζε τι έπρεπε να πει.

Τι μεσολάβησε κι οι δυο άνδρες εμφανίστηκαν με αποκλίνουσες θέσεις, ελάχιστοι μπορούν να γνωρίζουν. Το βέβαιο είναι πως στο εξής ο κ. Πεταλωτής θα είναι προσεκτικότερος στις παγίδες που κρύβει το πόστο του – κάτι που φάνηκε όταν ρωτήθηκε για τη διάσταση απόψεων μεταξύ του Δημήτρη Ρέππα και της Τίνας Μπιρμπίλη για την εκτροπή του Αχελώου.

Ο εκπρόσωπος δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναγνώσει ό,τι έλεγε προεκλογικά για το θέμα, ο Γιώργος Παπανδρέου. Αν Ρέππας και Μπιρμπίλη έχουν διαφωνία, θα την επιλύσει ο Πρωθυπουργός και το κρίνει η κοινωνία. Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να μπει στη μέση – κάνοντας ό,τι κι οι προκάτοχοί του: Εξέφρασε τη θέση του πρωθυπουργού. Υπό την προϋπόθεση ότι κάθε φορά ο κ. Πεταλωτής θα γνωρίζει από πρώτο χέρι τη θέση του πρωθυπουργού, κανένα κίνδυνο δεν θα διατρέχει όταν την εκφράζει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου