ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ…

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Η ηγεσία του ΚΚΕ το γνωρίζει. Και δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να κατανοήσει κανείς τον τρόπο που επιλέγει ο Περισσός για να εξέλθει απ’ το αδιέξοδο που τον οδήγησε το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να κάνουν φασαρία. Βούτυρο στο ψωμί του Ανδρέα Λοβέρδου που βρήκε ένα ωραιότατο άλλοθι για να αποδώσει τυχόν αποτυχία της προσπάθειάς του: “Ενώ έχουμε διευκρινίσει σε όλα τα επίπεδα ότι δεν θα μεταφέρουμε βάρη στις πλάτες των ασφαλισμένων, ενώ έχουμε διαψεύσει όλα τα κινδυνολογικά σενάρια που γράφονται, ένα κόμμα απαγορεύει στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συζητήσουμε για ένα σοβαρότατο πρόβλημά μας, το ασφαλιστικό. Θέτουμε στην κρίση του ελληνικού λαού αυτή τη στάση, πιστεύοντας ότι είναι καταστροφικό να επενδύουμε πολιτικά στα προβλήματα κι όχι στις λύσεις τους”, είπε.

Αλλά τι ακριβώς, ο Ανδρέας Λοβέρδος περιμένει να κρίνει ο ελληνικός λαός; Πως φταίει το ΚΚΕ για τα χάλια του Ασφαλιστικού συστήματος; Άλλη κουβέντα, που πάντως θα βόλευε πολλούς, στη παρούσα φάση… Κι όμως! Κατά ένα περίεργο τρόπο, είναι εκεί ακριβώς που επικεντρώνεται ο Περισσός. Το κατά πόσο μια συζήτηση για το παρελθόν και τον καταμερισμό ευθυνών, ωφελεί πολιτικά το κόμμα της Αριστεράς είναι ένα ερώτημα που επιμόνως αποφεύγει να απαντήσει. Πόσο μάλλον που δια της ψήφου ο λαός έκρινε. Κι η κρίση του έδωσε 44% στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ 7%.

Εκτός και αν η ηγεσία του ΚΚΕ αρκείται στο παραπάνω ποσοστό. Αν είναι πράγματι ευχαριστημένη να αντιπροσωπεύει μια τόσο μικρή μειοψηφία πολιτών που θεωρούν το “τσαμπουκά” ως ύψιστο μέσο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους ή που θεωρούν εφικτά όλα όσα ζητά το ΚΚΕ. Δηλαδή, κατοχύρωση του 35ώρου, 7ώρου, 5ημέρου με πλήρη ένσημα και αύξηση των αποδοχών· αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις· σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και 55 για τις γυναίκες· επίδομα θέρμανσης για συνταξιούχους, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλοεισοδηματίες· δωρεάν εισιτήριο στα ΜΜΜ για συνταξιούχους και χαμηλόμισθους κατά τις πρωινές ώρες· απαλλαγή από τους φόρους για τις οικογένειες με εισόδημα 40.000 ευρώ τον χρόνο· κατάργηση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο θέρμανσης, είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας…

Ομολογουμένως, δεν θα υπήρχε πολίτες που δεν θα ήθελε να ζει σε ένα κράτος που θα προσφέρει όλα τα παραπάνω. Αλλά, η απόσταση που χωρίζει την ουτοπία απ’ την πραγματικότητα, είναι όση κι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από το ΚΚΕ. Μεγάλη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου