ΣΤΟ ΨΑΞΙΜΟ…

Μοίρασε το

της ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΓΕΩΡΓΑΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ δεν ήρθε στην εξουσία για να τσακώνονται δημοσίως οι υπουργοί με βουλευτές και στελέχη, για το αν θα φορολογήσουν τους γιατρούς, τους υδραυλικούς, ή τους δημοσίους υπαλλήλους με μηνιαίο εισόδημα 2.000€.

Ούτε για να τσακώνονται αν θα επιβάλλουν επιπλέον έμμεσους φόρους, ή έκτακτα χαράτσια στα ακίνητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλόμισθων. Ούτε για το αν θα πρέπει να βάλει σε κυβερνητικά πόστα, κρατικοδίαιτους κομματικούς ή για “να τα βρει” καλύτερα τους “πράσινους” και “μπλε” ηγήτορες του συνδικαλισμού.

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία επειδή έπεισε μια κρίσιμη και μετακινούμενη κατά το δοκούν και το… ρεύμα, μειονότητα των Ελλήνων πολιτών που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, ότι είχε σχέδιο “πράσινης ανάπτυξης” του τόπου, ότι γνώριζε τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και είχε την ισχυρή πολιτική βούληση να τα επιλύσει, αξιοποιώντας όλες τις “δημιουργικές δυνάμεις” του τόπου για το “κοινό συμφέρον”.

Στις 100 πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε τομές και θα δώσει το στίγμα των μεταρρυθμίσεων, καθώς “δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο” και επειδή η χώρα βρίσκεται σε “έκτακτη κατάσταση” ή στην “εντατική”. Οι μισές απ’ τις 100  μέρες πέρασαν και το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνεται. Γενικώς…

Ψάχνει τους “άριστους” κι όχι τους “αρεστούς” που θα στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό και θα κληθούν να υλοποιήσουν το νέο κυβερνητικό σχέδιο. Ψάχνει το πολιτικό του στίγμα κάπου ανάμεσα στους “δημοσιονομιστές” και τους “κοινωνιστές”. Ψάχνει τον τρόπο για να μεταρρυθμίσει το “κοινωνικό κράτος”. Ψάχνει τον τρόπο για να πατάξει τη διαφθορά στο δημόσιο. Ψάχνει να βρει τα λεφτά, που προεκλογικώς διαβεβαίωνε ότι ήξερε που βρίσκονται, για να “επανεκκινήσει” την οικονομία.

Ουδείς, ωστόσο, είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα, αν το “ψάξιμο” εστιάζεται στην εξεύρεση του… άλλου δρόμου που θα κάνει τη χώρα τη… Δανία της Μεσογείου, ή στην… πεπατημένη της διαχείρισης της εξουσίας με τα γνωστά μεταπολιτευτικά αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση περιβάλλεται ακόμα από την εμπιστοσύνη του κόσμου που της παρέχει μια ελάχιστη ακόμα πίστωση χρόνου όπως απαιτεί κάθε είδους αναζήτηση…

Πλην όμως τα προβλήματα διογκώνονται – αν δεν επιλύονται – και τέτοιου είδους πολυτέλειες έχουν αναπόφευκτα μικρή περίοδο χάριτος. Πάλι καλά για τη νέα κυβέρνηση που έρχονται γιορτές και το κυριότερο, που η ΝΔ θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να βρει και Αρχηγό και ιδεολογικό στίγμα και αντιπολιτευτικό βηματισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου