ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Όποιος στην Ελλάδα ανησυχούσε ότι με τη ΝΔ να αναζητεί τον επόμενο αρχηγός της, φλερτάροντας σοβαρά με το ενδεχόμενο της διάσπασης, ο τόπος δεν θα είχε αντιπολίτευση, διαψεύστηκαν. Το ρόλο της αντιπολίτευσης αναλαμβάνουν διακεκριμένα στελέχη της κυβέρνησης.

Την αρχή έκανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, όταν εξέφρασε ενστάσεις για την αιφνιδιαστική κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης, την ίδια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο διατηρούσε τα υψηλά τέλη κυκλοφορίας. Ακολούθησε το «καμπανάκι» από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» που δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στην υποψηφιότητα του Σωκράτη Ξυνίδη. Και μόλις χθες το «κακό» τρίτωσε. Από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, στράφηκε επιδεικτικά προς το μέρος του Φίλιππου Σαχινίδη και του είπε πως εισόδημα 2000€ το μήνα είναι των φτωχών και της μεσαίας τάξης και δεν μπορεί να φορολογηθεί παραπάνω, διότι δεν είναι δυνατό, οι ίδιοι να πληρώσουν την κρίση.

Βεβαίως, τόσο ο κ. Πετσάλνικος προ ημερών, όσο κι ο κ. Παπουτσής, χθες, έβγαλαν από το κάδρο τον Γιώργο Παπανδρέου και στόχευσαν ευθέως στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έσπευσε λίγο αργότερα να αναδιπλωθεί μιλώντας σε δημοσιογράφο μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού για να διευκρινίσει ότι η φορολόγηση των 2.000€ αφορούσε σε αποδοχές του Δημοσίου χωρίς τα επιδόματα – εννοώντας προφανώς, ότι αφορά σε μια μικρή τάξη δημοσίων υπαλλήλων.

Όμως, στην προκειμένη περίπτωση, η ουσία δεν κρύβεται στις λεπτομέρειες. Η ουσία είναι πως η ανησυχία των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι, μεταφέρεται στην κυβέρνηση δια διακεκριμένων διαύλων, οι οποίοι δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως τα πάντα ακούγονται από τη βάση και μεταφέρονται στο «ρετιρέ». Δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπάρχει πρωθυπουργική επίπληξη, η γενικότερη αίσθηση είναι πως τη προχθεσινή απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου περί παγώματος μισθών και μείωση των δημόσιων δαπανών, άλλαξε με την παρέμβαση Παπουτσή.

Η ουσία επίσης είναι ότι ο προβληματισμός που υπάρχει γενικότερα στην Ευρώπη, μεταφέρεται και στην Ελλάδα. Θα ακούσουμε τη νομισματική ορθοδοξία των τραπεζιτών, ή τις ανάγκες της κοινωνίας; Για την ώρα απαντήσεις δεν υπάρχουν. Η διαβούλευση συνεχίζεται. Και μέχρι τότε οι συζήτηση θα γίνεται για τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, ακόμα και τους υδραυλικούς που φοροδιαφεύγουν… Και θα εξαντλείται στο αν η κυβέρνηση έχει φιλολαϊκό προφίλ, τύπου Παπουτσή, ή σκληρό, τεχνοκρατικού, τύπου Παπακωνσταντίνου.

Σε κάθε περίπτωση η κουβέντα γίνεται εντός του ΠΑΣΟΚ, όπως βεβαίως κι η άσκηση αντιπολίτευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου