ΤΟ “ΝΑΙ” ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Μοίρασε το

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η Χώρα μας, δεν υπάρχει χώρος για κομματικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτική, ούτε είναι η κατάλληλη στιγμή να ρίχνει την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν πάρα πολύ σκληρά για τους Έλληνες. Βυθιστήκαμε στην ύφεση, την ανεργία, τη λιτότητα.

Οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, αναγκάστηκαν να πάρουν σκληρά και πολλές φορές άδικα μέτρα, σίγουρα έγιναν και λάθη, αλλά πρώτο μέλημά τους, ήταν πάντα η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους, η διασφάλιση της χρηματοδότησης, οι ανοιχτές τράπεζες, η καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση μάλιστα είχε καταφέρει, το Φθινόπωρο του 2014, να φέρει τη Χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μετά από 5 χρόνια ύφεσης. Αν η οικονομία μας παρέμενε στη σωστή πορεία και δεν είχε διακοπεί βίαια από την «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχαμε απαλλαγεί από τα Μνημόνια και θα είχε χαλαρώσει αισθητά η λιτότητα. Αντ΄ αυτού βυθιστήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και η πεντάμηνη «μη διαπραγμάτευση», μας οδήγησε και πάλι στη βαθιά ύφεση και στην πτώχευση.

[quote text_size=”small”]

Μας λένε ότι για την περηφάνια και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, να ψηφίσουμε ΟΧΙ.

[/quote]

Ποια Πόσο αξιοπρεπής είναι η εικόνα συνταξιούχων που στήνονται κατακαλόκαιρο, στις τράπεζες από τα χαράματα, για να πάρουν 120 Ευρώ για μία εβδομάδα; Πόσο αξιοπρεπές είναι, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου αυτές οι εικόνες της δυστυχίας, να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δυσφημούν τη Χώρα;

Το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει πολλές αναλύσεις για τις συνέπειες που θα έχει το «ΟΧΙ». Εκτός από την αναπόφευκτη τελική μας έξοδο από την Ευρωζώνη, θα έχουμε περαιτέρω εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Αλλά το χρέος μας θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι σε Ευρώ. Εμείς όμως θα κληθούμε να το αποπληρώσουμε με υποτιμημένες – σε επίπεδο ευτελισμού – Δραχμές. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν και αναγκαστικά οι καταθέσεις θα κουρευτούν. Θα υπάρξει αδυναμία στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων θα εξευτελιστεί και οι κερδοσκόποι και οι «επενδυτές – αρπαχτικά», θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί.

Επίσης, δεν θα έχουμε πια πρόσβαση στους πόρους του ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει, ότι πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα δεν θα ολοκληρωθούν, οι επιχειρήσεις που δικαιούνται την επιδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους – όπως είναι οι νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις – θα αναγκαστούν να κλείσουν, οι επιδοτήσεις των αγροτών θα σταματήσουν. Οι άνεργοι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα Voucher, αφού και αυτά κατά ένα μεγάλο ποσοστό χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Θα πάψουν επιπλέον οι κοινωνικές δομές των Δήμων και των Περιφερειών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, κλπ, κλπ.

Δηλώνοντας έμπρακτα ότι είμαστε υπέρ της παραμονής μας στην Ευρώπη και το Ευρώ, θα βοηθήσουμε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις μας, να διασφαλιστεί η παροχή μισθών και συντάξεων, οι πόροι του ΕΣΠΑ και των αγροτικών επιδοτήσεων. Επιπλέον, θα έχουμε πρόσβαση στο «πακέτο Γιούνκερ» που προβλέπει 35 δις Ευρώ για την Χώρα μας, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Το κυριότερο όμως, είναι ότι θα διασφαλίσουμε την μεγάλη στρατηγική επιλογή της Χώρας μας να μείνουμε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποφύγουμε Εθνικούς κινδύνους και περιπέτειες. Και να φανταστεί κανείς ότι η προηγούμενη κυβέρνηση πέτυχε, να είναι Έλληνας ο νέος στρατιωτικός ηγέτης της Ευρώπης που θα παραλάβει σε λίγες εβδομάδες, που φυσικά δεν είναι άλλος από τον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ!

Είναι λοιπόν θέμα αξιοπρέπειας να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του κράτους μας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να προβάλλουμε θετική εικόνα της Χώρας μας προς το εξωτερικό.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην διαλύσουμε την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μην πάνε χαμένες οι οδυνηρές θυσίες των τελευταίων πέντε ετών.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να εναντιωθούμε στην οικονομική και πολιτική απομόνωση της Χώρας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μείνουν όρθιες οι κοινωνικές δομές της Ελλάδας.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να μείνουμε στον πυρήνα της Ευρώπης και του Ευρώ.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας να έχουμε ισχυρές και αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις.

ίναι θέμα αξιοπρέπειας να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να ψηφίσουμε «ΝΑΙ»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου