Ο ΤΡΟΠΟ-ΛΟΓΙΑ-ΚΙΑΣ

Μοίρασε το

Πρόσωπα με υψηλό βαθμό γοητείας

αλλά και εγωπάθειας.

Έλενα Χουσνή, Στα άδυτα των… «δυτών».

Υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί (με το διττό περιεχόμενο του όρου: εσαεί βουλευτές και πάντοτε «εξυπηρετούντες» τους ισχυρούς) που όταν καταλαμβάνουν υψηλά οφφίτσια (π. χ. υπουργιλίκια) λειτουργούν σαν «μαγαζάτορες» (με εμπόρευμα τις τροπολογίες μίας χρήσης και ειδικού σκοπού).

Πρώην σοσιαλιστές, νυν συγκυβερνώντες και αεί διαπλεκόμενοι φέρνουν συνεχώς τροπολογίες για να διευκολύνουν τους παρανομούντες συναδέλφους τους, για να ελέγχουν τις ιδιωτικές ισοτιμίες, για να στηρίζουν ακραίες αντι-δημοκρατικές δηλώσεις, για να ρίχνουν στα θηρία όποιον/όποιαν ζητάει ο όχλος του Καπιτωλίου. Άνθρωποι των δηλώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ισχυρών και κατά των δικαιωμάτων των αδύναμων.

Νομο-θετούν με τροπολογίες γιατί μόνον έτσι μπορούν να κρυφτούν και να κρύψουν. Νομο-θετούν για να αρέσουν ή για να δίνουν μήνυμα Raison d’ état στους «δικούς» τους.

Αυτοί οι τύποι είναι που μας προσ-καλούν να τους σώσουμε από την Αριστερά. Αυτοί οι τύποι θα ψάξουν να βρουν μια «πολιτική τροπολογία» κωλοτούμπας μόλις τα πολιτικά πράγματα αλλάξουν για νάναι πάλι στην εξουσία.

Αυτοί οι τύποι ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο που επωφελείται κι όχι στον ιδεολογικό κόσμο που ωφελεί.

Ας το θυμηθούν όλοι, κυρίως αυτοί που θα αξιο-λογήσουν το παρελθόν των πολιτικών που κάθε «νέο φεγγάρι» αλλάζουν κόμμα (αλλά όχι τη «γραμμή των δικών τους»).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου