Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά με εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα μετά από 76. Αυτή τη φορά αφορμή δίνει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά εκτεθειμένος για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ψέγει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα μετά από 76. Αυτή τη φορά αφορμή δίνει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά εκτεθειμένος για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.


Το ψέμα και η υποκρισία περισσεύουν παγκοσμίως στην πολιτική σκηνή. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Kαλύπτει  το φάσμα όλων των κοινωνιών του πλανήτη. Eίτε αυτές έχουν δυτικού τύπου δημοκρατίες. Eίτε αυταρχικές κυβερνήσεις, κάποιες από τις οποίες καλύπτονται από φύλλο συκής, της εκλογικής, διαδικασίας για την ανάδειξή τους.

Βεβαίως τα ψέματα που επιστρατεύουν για να παραπλανήσουν τους πολίτες, έχουν πια υπαχθεί στο λεγόμενο πολιτικό μάρκετινγκ. Oι ειδικοί των πωλήσεων, πλασάρουν τις πολιτικές  μπαρούφες τους σε άψογο αμπαλάζ. Προσπαθούν να πείσουν για το ανεδαφικό περιεχόμενό τους.

Πελάτες οι ψεκασμένοι

Πρώτος και βασικός αποδέκτης είναι η κατηγορία του ακροατηρίου, που χαρακτηρίζονται από τις έρευνες «ψεκασμένοι». Είναι άνθρωποι που πιστεύουν στις κάθε λογής θεωρίες συνομωσίας. Νομίζουν ότι έτσι θα ξεπεράσουν τον παραλογισμό, που διακατέχει την σκέψη τους.

Κι ενώ αυτή η κατηγορία πείθεται και δυστυχώς δεν είναι ευκαταφρόνητη σε αριθμό, οι υπόλοιποι εξοργίζονται. Διότι τα ψέματα που τους σερβίρουν κάποιοι πολιτικοί και τα κόμματα τους, προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη τους.

Η όλη αναφορά γίνεται με αφορμή την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής. Όπως συνέβη πριν από 76 χρόνια, για να μην ξεχνάμε, την 12η Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την γερμανική κατοχή, οι πάντες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Δυστυχώς   δύο μήνες αργότερα η χώρα πνίγηκε στο αίμα από τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

Εγκληματική οργάνωση νεοναζιστικό μόρφωμα

Και σήμερα παρατηρούμε από τη μια σύσσωμη η ελληνική Βουλή να καταδικάζει την χαρακτηρισμένη και από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση και την επομένη οι πολιτικές δυνάμεις να οδηγούνται  στα χαρακώματα, αλληλοκατηγορούμενοι για το ποιος είχε φιλικές σχέσεις με το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Το όλο θέμα ξεκίνησε από τον εμφύλιο που ξέσπασε στο Σύριζα από τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στο παρά πέντε των εκλογών του 2019. Είπε πως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι Χρυσαυγίτες να πέσουν στα μαλακά, από πλευράς ποινών.

Εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέρα από την διαγραφή του Κοντονή, ο Σύριζα βρέθηκε διπλά εκτεθειμένος. Αφενός με το νέο Κώδικα οι ποινές για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής περιορίστηκαν από το εύρος των 10-20 ετών, που προέβλεπε ο παλιός, στα 5-15 χρόνια. Αφετέρου αφαιρέθηκε από το άρθρο 60  ως παρεμπίπτουσα ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρούν όντας στη φυλακή, το δικαίωμα να εκλεγούν και πάλι βουλευτές.

Στην κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου να ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τα περί πολιτικού απατεώνα, που είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή και η εσωκομματική φασαρία που ακολούθησε, με τις δημόσιες επιθέσεις εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών από το οικογενειακό περιβάλλον του αρχηγού της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης, ήρθε να προστεθεί αυτή του Σταύρου Κοντονή, που επιβάρυναν τις ήδη τεταμένες εσωκομματικές τριβές.

Οι σκληροί περί τον Τσίπρα αποφάσισαν να κάνουν αντεπίθεση, προκειμένου να αλλάξουν το πεδίο της αντιπαράθεσης. Και τον ρόλο αυτό ήρθε να παίξει η εφημερίδα του κόμματος η Αυγή. Αυτό, σε αντίθεση με το ενωτικό κλίμα που εξέφρασε η Εφημερίδα των Συντακτών, που επίσης υποστηρίζει τον Σύριζα. Πρόσφατα η εφημερίδα, με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, φιλοξένησε δηλώσεις από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Η παρουσία σε αυτές των Μητσοτάκη και Σαμαρά, προκάλεσαν νέες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Όμως πέρα από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που κατά τον Σταύρο Κοντονή, ρίχνει στα μαλακά την Χρυσή Αυγή, υπάρχουν και πολλά άλλα εύλογα ερωτήματα. Όπως, γιατί επί τεσσεράμισι χρόνια Σύριζα, παρακώλυαν έμμεσα  η ολοκλήρωση της δίκης.

Αυτό συνέβη με την αδυναμία από τη μια εύρεσης αίθουσας για την διεξαγωγή της δίκης. Και από την άλλη από το γεγονός ότι δεν φρόντισαν κάποιοι, να έχουν αποκλειστική απασχόληση με αυτήν οι δικαστές με αποτέλεσμα να διασπώνται ασχολούμενοι παράλληλα και με άλλες υποθέσεις.

Όλα αυτά δείχνουν, ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες πρυτάνευσαν. Κάποιοι στο τότε κυβερνητικό σχήμα, ήθελαν την όσο μεγαλύτερη επιμήκυνση της ακροαματικής διαδικασίας, πιστεύοντας ότι έτσι κόβουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.

Όλος ο υπόλοιπος κουρνιαχτός, που σηκώθηκε εκ των υστέρων, έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Την συσκότιση και την κάλυψη αυτών των μικροπολιτικών παιχνιδιών. Παιχνίδια που εκ των έσω είδαν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση. Μάλιστα, επιδιώκοντας να κερδίσει πολιτικούς πόντους και εντυπώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δηλώσει υποκριτικά το παρόν στον Άρειο Πάγο με την παρουσία Τσίπρα.

Φαίνεται ότι 76 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την χώρα μας, κάποιοι επιμένουν στον διχασμό. Καλλιεργούνεμφυλιοπολεμικό κλίμα, που αποτυπώθηκε στο πρωτοσέλιδο της Αυγής, με την φωτογραφία των Μητσοτάκη-Σαμαρά και τον τίτλο της ντροπής «Δεν είναι αθώοι»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου