Με αναπτυξιακή ατζέντα απαντά ο Τσίπρας

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έτοιμη την αναπτυξιακή ατζέντα του με την οποία θα ανέβει στην ΔΕΘ και θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νέας πορείας. Παράλληλα, προετοιμάζει ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης αποκαλύπτει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει έτοιμη την αναπτυξιακή ατζέντα του με την οποία θα ανέβει στην ΔΕΘ και θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νέας πορείας. Παράλληλα, προετοιμάζει ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα.


Η καθημερινότητα των πολιτών, η αύξηση των δημοσίων εσόδων, η μείωση της ανεργίας και η επανεκκίνηση της χώρας, είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ. Καταρτίζουν την «αναπτυξιακή ατζέντα», που θα αποτελέσει το εφαλτήριο της νέας πορείας για το μέλλον.

Η προσπάθεια είναι επίπονη και απαιτείται ένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, πιο λειτουργικό και ευέλικτο, αλλά κυρίως πιο κοντά στη φιλοσοφία του πρωθυπουργού.

Αρκετοί υπουργοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές και ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Η αναπτυξιακή ατζέντα επηρεάζει θετικά το Χρηματιστήριο

Σημαντικό στήριγμα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η ελληνική αγορά αποτελεί η επιστροφή του ενδιαφέροντος στο σημαντικότερο τμήμα του ΧΑ., τις τράπεζες. Αλλά και τα ιδιαίτερα θετικά μηνύματα που στέλνουν αρκετά funds για τα ελληνικάομόλογα, τα οποία υποδηλώνουν ότι βλέπουν θετικά μια νέα έκδοση από τον ΟΔΔΗΧ, όποτε αυτή αποφασιστεί.

Η Deutsche Bank, έπειτα από συσκέψεις που είχε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών αλλά και παράγοντες της αγοράς, αποφάσισε να ξεκινήσει την κάλυψη των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι, για να προσελκύσουν τους επενδυτές, είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης των επιπέδων των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αυτή η κίνηση της γερμανικής τράπεζας σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας και του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο επίκεντρο των διεθνών επενδυτών, βοηθά στη βελτίωση των προοπτικών και αναμένεται να δράσει θετικά στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών, κάτι το οποίο αποτελεί και το ζητούμενο για την αγορά αυτήν τη χρονική περίοδο.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια. Είναι η στιγμή της σκληρής δουλειάς για ένα νέο ξεκίνημα με περισσότερες ελπίδες και λιγότερα φορολογικά βάρη. Οι πολίτες έδειξαν ανοχή, αλλά η υπομονή τους εξαντλήθηκε. Τα κόμματα οφείλουν να εναρμονιστούν στη «νέα εποχή» και να παρουσιάσουν κοστολογημένα προγράμματα και ουσιαστικές λύσεις.

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου