ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ…ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Μοίρασε το

Και τώρα οι δυο τους, στην πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική αναμέτρηση των τελευταίων μηνών. Ο Αλέξης Τσίπρας , Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , κατάφερε τελικά να οδηγήσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και σε μια άμεση κοινοβουλευτική αναμέτρηση, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε και ενώ ο Πρωθυπουργός απέφευγε όλους αυτούς τους μήνες να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει (στην ώρα του Πρωθυπουργού) στις ερωτήσεις που κατέθεταν τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Μάλιστα ο αιφνιδιασμός του κ. Τσίπρα γίνεται σε μια μέρα όπου η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιχειρούσαν επικοινωνιακά να αναδείξουν την εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή , μετά από μια ευτυχώς χωρίς σοβαρά επεισόδια αστυνομική επιχείρηση.

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε όλα τα θέματα με την αιφνίδια παρέμβαση του στη Βουλή. Η Κοινοβουλευτική αναμέτρηση λοιπόν θα είναι εφ΄όλης της ύλης με το Μνημόνιο και τις νέες απαιτήσεις της Τρόϊκας στην πρώτη γραμμή. Και αυτό έχει τρην δική του σημασία , διότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «αγνόησε πολιτικά και επικοινωνιακά» την παρουσία της Τρόϊκας στην Αθήνα και τις πιέσεις που αυτή ασκεί για νέα μέτρα , για να θέσει στο Κοινοβούλιο μια ευρείας κλίμακας κριτική προς τους Τροϊκανούς και τις νέες παράλογες απαιτήσεις τους.

Ο κ. Τσίπρας άλλαξε ριζικά την πολιτική ατζέντα, θέτοντας μέσα από μια κατ΄εξοχήν σπουδαία και κρίσιμη κοινοβουλευτική διαδικασία , όπως η πρόταση δυσπιστίας, στην πρώτη γραμμή το Μνημόνιο, τα αδιέξοδα των πολιτικών λιτότητας και ένα βαρύ κατηγορητήριο ατά της Τρόϊκας.

Το ερώτημα είναι σε πρώτη φάση , όχι αν «θα σφυροκοπήσει την Κυβέρνηση και αν θα τις προκαλέσει ρωγμές» , αλλά αν θα καταφέρει να μετατρλέψει την πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού , σε ένα δημιουργικό και αποτελεσματικό μέτωπο για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της χώρας , που βυθίζεται καθημερινά στην ύφεση , την ανεργία , την μιζέρια , την φτώχια , την πολιτιστική και την ηθική παρακμή.

Η ΕΙΔΗΣΗ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου -όπως τονίζεται- να σταματήσει η οικονομική καταστροφή της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αυτή την κίνηση με ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του.

Άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία- ενδέχεται να αρχίσει από το πρωί της Παρασκευής.
Εάν επιλεγεί αυτό, τότε θα υπάρξει συζήτηση στην Ολομέλεια όλο το Σαββατοκύριακο με κατάληξη την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, στον ρ/σ “Βήμα” το κόμμα του σκεφτόταν να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και προ της επέμβασης των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου