Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Η μήνυση και δήλωση Σαμαρά αλλάζουν το πολιτικό τοπίο. Με τη μήνυση ανοίγει το δρόμο του Τσίπρα για το Ειδικό Δικαστήριο. Με την δήλωση ο Σαμαράς θέτει τη ΝΔ σε διαρκή αντεπίθεση και δουλεύει για την εκλογική νίκη της με αρχηγό, που θα γίνει και Πρωθυπουργός: τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θανάσης Κ. new deal

Μοίρασε το

Η μήνυση Σαμαρά και η δήλωση Σαμαρά αλλάζουν το πολιτικό τοπίο.

Για πρώτη φορά έγινε το αδιανόητο μέχρι σήμερα! Ό,τι δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα: Ο πρώην Πρωθυπουργός έκανε μήνυση στο σημερινό!

Δηλαδή, για να το κάνω «λιανά»:

  • Ο Τσίπρας πήγε σε προανακριτική Επιτροπή της Βουλής το Σαμαρά και άλλους 9 πολιτικούς με «στημένες» κατηγορίες, αλλά για «αδικήματα» που έχουν παραγραφεί. Για παραγεγραμμένα!

Για τα οποία δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη κατά κανενός. Ίσα-ίσα για να μένει το στίγμα. Η «λάσπη»...

Ο Σαμαράς από την πλευρά του πως απαντά;

  • Κάνει μήνυση στον Τσίπρα, για αδίκημα που δεν παραγράφεται (κακούργημα): της σύστασης συμμορίας και της συκοφαντικής δυσφήμισης…

Για το οποίο θα κληθεί να λογοδοτήσει. Ακόμα κι αν τον προστατεύει η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία – εξασφαλίζοντάς του «ασυλία» – όταν θα πάψει να διαθέτει την πλειοψηφία (σύντομα), θα παραπεμφθεί!

Και σε Προανακριτική και σε Ειδικό Δικαστήριο! Καλά ξεμπερδέματα…

Δηλαδή, τι έγινε τώρα;

Ο ένας (Τσίπρας) απλώς προσπαθεί να «λερώσει» τον αντίπαλό του (το Σαμαρά), με κατηγορίες που δεν οδηγούν πουθενά κι έχουν παραγραφεί.

Ο άλλος (ο Σαμαράς) απαντά ανοίγοντας το δρόμο του Τσίπρα για το Ειδικό Δικαστήριο. Δηλαδή καθίζοντας τον στο σκαμνί…

Κάποιοι άρχισαν τις «εξυπνάδες»…

Η ΜΉΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΆ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

  • Ναι, αλλά η μήνυση Σαμαρά δεν θα καταλήξει σε καταδίκη…

Μη βιάζεστε παιδιά. Μη βιάζεστε

Πρώτα-πρώτα, όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν διαβάσει τη μήνυση Σαμαρά. Εκεί στοιχειοθετείται πλήρως το αδίκημα της «συκοφαντικής δυσφήμισης». Πλήρως…

Πέρα από τις εξόφθαλμες ψευδομαρτυρίες, δεν υπάρχει δικονομικό παράπτωμα που δεν έκαναν οι τρεις εισαγγελείς, που χειρίστηκαν την υπόθεση! Και κατά του ίδιου του Σαμαρά και κατά άλλων. Αλλά σε βάρος του Σαμαρά, η «στημένη μηχανή» βγάζει μάτι. Και οι ευθύνες των εισαγγελέων για το στήσιμο, το ίδιο.

Τέτοια «υπόθεση» σε κανένα δικαστήριο ευνομούμενης δημοκρατίας δεν θα έφτανε στο «ακροατήριο». Και τέτοια «δικογραφία» πουθενά δεν θα τη σχημάτιζαν δικαστικοί λειτουργοί, χωρίς να λογοδοτήσουν οι ίδιοι στη συνέχεια.

Το αδίκημα λοιπόν, έχει συντελεστεί! Κι αυτό θα φανεί στα δικαστήρια. Τα κανονικά (για τους Εισαγγελείς) και το «Ειδικό» για τους πολιτικούς που την έστησαν την όλη σκευωρία.

Από την ώρα που αποδειχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης (που είναι το πιο εύκολο) και μάλιστα κατά Πρωθυπουργού (που του δίνει κακουργηματική διάσταση), μένει να διακριβωθούν και οι ένοχοι

ΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ…

Ε λοιπόν, αποκλείεται να μείνει η ευθύνη μόνο στους δικαστικούς!

Και η ίδια η Δικαιοσύνη που θα ελέγξει τους ενεχόμενους δικαστικούς αποκλείεται να δεχθεί πως μόνοι τους έκαναν όλα αυτά τα απίστευτα «λάθη» και τις απερίγραπτες «παραλείψεις»…

Όπως αναφέρεται και στην ίδια τη μήνυση Σαμαρά (στην ακροτελεύτια παράγραφο):

«…τα παραπτώματα των εγκαλουμένων δικαστικών θα ήταν αδιανόητα, αν δεν τελούνταν υπό την πολιτική υπόδειξη και την πολιτική κάλυψη των μηνυόμενων πολιτικών προσώπων».

Δηλαδή του Τσίπρα, ως Πρωθυπουργού και του Παπαγγελόπουλου ως αρμόδιου υπουργού.

Κι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ίδιας της μήνυσης θεμελιώνει προσεκτικά, λεπτομερειακά, βήμα-βήμα, ότι αυτή η σκευωρία είχε πολιτική σκοπιμότητα, όπως θεμελιώνονται και τα κίνητρα και ο τρόπος και ο χρόνος και οι συνέργειες, που αποκαλύπτουν την ταυτότητα των προσώπων που έκαναν την «πολιτική καθοδήγηση» της.

Η κακοστημένη υπόθεση έχει παντού τα… «δακτυλικά αποτυπώματα» του Τσίπρα και του Παγαγγελόπουλου!

Κι ακόμα, οι τρεις δικαστικοί που θα λογοδοτήσουν έτσι κι αλλιώς, θα έχουν τότε κάθε λόγο να επικαλεστούν τις «πολιτικές πιέσεις» που τους ασκήθηκαν για να γλιτώσουν οι ίδιοι και να φορτώσουν τις ευθύνες τους στους «πολιτικούς τους προϊσταμένους».

Μη βιάζεστε λοιπόν…

Το σημαντικό όμως είναι άλλο: Ότι ο Τσίπρας πήγε απλά να «λασπώσει» το Σαμαρά. Ενώ ο Σαμαράς πάει να καθίσει τον Τσίπρα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Κι αυτό δείχνει πως ο Σαμαράς δεν φοβάται τη λάσπη!

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ

Αλλά ο Τσίπρας έχει κάθε λόγο να φοβάται τις ευθύνες του, για μια εξαιρετικά κακοστημένη σκευωρία που έστησε σε βάρος του Σαμαρά.

Αντίθετα απ’ ό,τι περίμενε ο Τσίπρας, δεν θα πάμε σε εκλογές με «κυρίαρχο» επικοινωνιακά το ερώτημα, αν οι «προηγούμενοι» πολιτικοί τα πήραν».

Τώρα πια, μετά τη μήνυση Σαμαρά, το πιθανότερο είναι στο εξής και μέχρι τις εκλογές, να κυριαρχήσει άλλο ερώτημα στην κοινή γνώμη:

  • Αν ο Τσίπρας έστησε τη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων! Κι αν θα καθίσει στο σκαμνί ο Τσίπρας, να λογοδοτήσει για τις ευθύνες του.

Κι επειδή, πολλοί πλέον απεχθάνονται τον Τσίπρα για όσα έκανε, αλλά και για τα ψέματα που είπε, όσοι θέλουν να τον δουν να κάθεται στο σκαμνί είναι πλέον πολλοί! Πάρα πολλοί…

Και η μήνυση Σαμαρά μπορεί να δώσει κίνητρο να ψηφίσουν ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ακόμα και άνθρωποι που δεν το είχαν υπ’ όψιν τους ως τώρα.

Απλά για να δουν τον Τσίπρα να κάθεται στο σκαμνί και να λογοδοτεί!

Ο Τσίπρας έριξε ένα πυροτέχνημα «κρότου λάμψης» (και… λάσπης) κατά Σαμαρά. Κι ο Σαμαράς του απάντησε ρίχνοντάς του… «ναπάλμ»!

Άσε που, όπως ακούω, του ετοιμάζει κι άλλα.

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΆΣ “ΤΑ ΠΗΡΕ”

Ή για να το πω διαφορετικά: Κανείς δεν πιστεύει πως ο Σαμαράς «τα πήρε». Ακόμα κι εκείνοι που διαφωνούσαν μαζί του, αυτό δεν το πιστεύουν. Και οι… μυαλοφυγόδικοι ακόμα, που είναι έτοιμοι να πιστέψουν κάθε κακοήθεια, πολύ σύντομα δεν θα το πιστεύουν πια. Ούτε αυτοί. Ούτε οι πιο κακοήθεις

Αλλά την εμπλοκή Τσίπρα σε σκευωρία την πιστεύουν ήδη πολλοί! Πάρα πολλοί. Κι όταν τελειώσει η ιστορία, θα την πιστεύουν όλοι.

Άσε που μια πολιτική σκευωρία είναι πολύ «πιασάρικο» θέμα για το λαϊκό υποσυνείδητο…

Κι όλοι αυτοί που έμαθαν να καταπίνουν αμάσητες τις «θεωρίες συνωμοσίας» έχουν τώρα μια πολύ «χορταστική» σκευωρία να «καταναλώσουν».

Μόνο που αυτή είναι πραγματική και την διέπραξε ο Τσίπρας. Οπότε ο λαϊκισμός που καλλιέργησε και στον οποίο τόσο στηρίχθηκε ο ίδιος, τώρα θα στραφεί εναντίον του.

Υπάρχει όμως, και κάτι άλλο σημαντικό που είδαμε σήμερα. Όχι τόσο στη μήνυση Σαμαρά, αλλά στη σύντομη δήλωση που έκανε αμέσως μόλις υπέβαλε τη μήνυση.

Την πολιτική διάσταση που έβαλε…

Δεν ασχολήθηκε καθόλου με τα δικονομικά, όπως έκαναν άλλοι. Μια γραμμή αφιέρωσε μόνο: «Η συκοφαντία καταρρέει» και «οι κατηγορίες φωνάζουν από μακριά πως είναι συκοφαντικές»…

Τίποτε άλλο! Θα μπορούσε να πει πολύ περισσότερα. Ο νομικός κόσμος της χώρας έχει φρίξει. Αλλά ο Σαμαράς δεν χρειάζεται να πει τίποτε άλλο.

Είναι τόσο σίγουρος για την δική του την αθωότητα και το «στήσιμο» των ψευδομαρτύρων, που δεν νιώθει την ανάγκη να προσθέσει τίποτε…

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

Σε μια δήλωση 3 λεπτών και 350 λέξεων στέκεται στην πολιτική διάσταση της υπόθεσης. Κι επισημαίνει, όχι ένα αλλά τέσσερα πολιτικά σημεία:

* Πρώτον, πως αν γίνει σήμερα αποδεκτή η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε νέα κυβέρνηση θα μπορεί να εξοντώνει τους πολιτικούς αντιπάλους της με στημένους ψευδομάρτυρες. Κι αυτό θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας…

Δηλαδή, στήνεται… Μαδουριστάν! Κι αν δεν σηκώσετε όλοι το ανάστημά σας να το εμποδίσετε, θα το πληρώσετε όλοι. Και κυρίως η χώρα και η Δημοκρατία της.

Κι έτσι φέρνει (ή σέρνει, αναγκαστικά) όλο τον αστικό δημοκρατικό κόσμο μαζί του.

* Δεύτερον, θυμίζει πως ήταν η κυβέρνησή του που έκοψε δραστικά τη διαφθορά στο φάρμακο! Ενώ η τότε αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε όλα τα μέτρα που χτύπαγαν την ασυδοσία! Κι έτσι σήμερα, όσοι συμμάχησαν τότε με τα «συμφέροντα», χτυπούν όσους πολέμησαν τότε τη διαφθορά! Κι αν αφήσουμε να περάσει αυτό, κανείς πολιτικός στο μέλλον δεν θα τολμήσει να αγγίξει τη διαφθορά!

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Στο σημείο αυτό αναποδογυρίζει όλο το στημένο σκηνικό και λέει στο ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς ταυτιζόσασταν με τα συμφέροντα όταν εγώ τους έκοβα τον κώλο!

Και τώρα τα συμφέροντα σας βάζουν να με εκδικηθείτε. Αν σας περάσει, δεν θα τολμήσει άλλος κανείς να χτυπήσει τη διαφθορά στο μέλλον.

Και οι πολίτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν έτσι, πως οι βρώμικοι χτυπούν όσους καθάρισαν την «κόπρο του Αυγείου».

* Τρίτον, τους λέει, ουσιαστικά: μη μου πει καμιά… κουφάλα για λόγους ομοψυχίας να κάνω πίσω! Γιατί ενώ η χώρα αντιμετωπίζει απειλές, ο Τσίπρας σπιλώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους και διχάζει τον Ελληνικό λαό. Η εθνική ομοψυχία στήνεται πάνω στην αλήθεια, όχι στα ψέματα και τις συκοφαντίες.

Κι όπως σωστά θύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε εκλογική μάχη βάζει το… «ενωτικό» σύνθημα:

  • «Ή εμείς θα τους τελειώσουμε ή αυτοί θα μας τελειώσουν»!

Με αυτούς θέλουν να κάνουμε… «ομοψυχία» και «συναίνεση»! Ε λοιπόν, τώρα ήλθε η ώρα να τους τελειώσουμε εμείς!

Απολύτως πολιτικό, λοιπόν, και αυτό το μήνυμα του Σαμαρά.

Η «ομοψυχία» δεν θα γίνει ΜΕ το ΣΥΡΙΖΑ! Θα γίνει, γιατί θα ενωθούν όλοι εναντίον της πιο καταστροφικής και της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ…

Και κάτι τελευταίο:

Ο Τσίπρας άρχισε να καταλαβαίνει τι του έρχεται (προσεχώς θα καταλάβει ακόμα περισσότερα…).

Και γι’ αυτό αντιδρά αμήχανα, με το μόνο τρόπο που ξέρει: Να προσπαθεί να δημιουργεί… «εσωτερικά προβλήματα» στη ΝΔ, καταγγέλλοντας την «αρχική εμφάνιση Σαμαρά»! Δηλαδή λέγοντας στον Μητσοτάκη: πρόσεχε, πάει να στη φέρει (ο Σαμαράς…)

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ

Χάνει τον καιρό του:

Ο Σαμαράς δουλεύει για την εκλογική νίκη της ΝΔ! Και η ΝΔ έχει αρχηγό, που θα γίνει και Πρωθυπουργός: τον Κυριάκο!

Και με τη μήνυση του Σαμαρά σήμερα κατά του Τσίπρα, περνάει όλη η παράταξη σε αντεπίθεση διαρκείας:

Δεν εξουδετερώνεται μόνο η επιχείρηση λάσπης του Τσίπρα, δεν βελτιώνονται μόνο οι εκλογικές προοπτικές της ΝΔ, αλλά εξουδετερώνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές!

Γιατί θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλο κατηγορητήριο – κι όχι μόνο τη σκευωρία. Κι αντί να ξεσηκώνει τότε τον κόσμο στα πεζοδρόμια, μάλλον θα πρέπει να κρύβεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς αλληλοστηρίζονται σήμερα όσο δεν αλληλοστηρίχθηκαν ποτέ στο παρελθόν ο «πρώην» με τον «νυν» αρχηγό.

Όχι μόνο στη ΝΔ. Αλλά σε οποιοδήποτε ελληνικό κόμμα.

Δεν κοιτάει καλύτερα ο Τσίπρας τι του σέρνει ο δικός του πρώην: ο Αλαβάνος;

Ο Σαμαράς «πήρε το όπλο του»!

Και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Και θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Κάτι μου λέει πως ο Τσίπρας θα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Θανάση Κ. στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου