«Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ»

Μοίρασε το

Με απόλυτη σιγουριά, ενώ προ ημερών ο πρωθυπουργός διακήρυττε περί του τέλους του ΔΝΤ, της τρόικας και των μνημονίων και επιστροφή στην κανονικότητα, έρχεται το φιάσκο της τροπολογίας για εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, για να πλήξει καίρια το ήδη τροθέν κύρος και την αξιοπιστία της Κυβέρνησης. Περισσότερο, από όλα όμως, πλήττεται η ιδία η δημοκρατία και οι θεσμοί της.
Η τρόικα είναι παρούσα και παρεμβαίνει «ωμα» στη λειτουργία θεσμών όπως το Κοινοβούλιο. Απαιτεί, πάραυτα, την ανάκληση της ήδη ψηφισμένης τροπολογίας, που ρύθμιζε τα παραπάνω, καταλύοντας κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού.
Ένα νομοθέτημα το όποιο είχε καλλιεργήσει τόσο μεγάλες προσδοκίες σε χιλιάδες πολίτες που το περίμεναν, ανακαλείται καθ’ υπόδειξη των δανειστών .

[quote text_size=”small”]

Που πήγαν οι κόκκινες γραμμές;

[/quote]

Ας απαντήσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, που με δηλώσεις του διαβεβαίωνε ότι δεν «περνάει» της τρόικα. με τη χαρακτηριστική έκφραση «αυτό δεν γίνεται…». Και όμως έγινε, με αποτέλεσμα και οι πιο πιστοί υποστηρικτές της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνης, να μιλούν για αυτογκόλ.
Όταν λοιπόν στα σχετικά εύκολα, όπως οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις διαπραγματεύσεις, πως θα επιβληθείς στην τόσο κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος; Εκτός και αν αυτό είναι βιώσιμο, όπως κατ’ επανάληψη δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, οπότε και δεν απαιτείται η διαπραγμάτευση του.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα γκάφα, μετά τον ΕΝΦΙΑ, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο και στρατηγική παρά μόνο με την πολιτική της ημέρας, του «βλέποντας και κάνοντας». Εξαγγέλλει διάφορα για να πείσει τους πολίτες ότι βγαίνουμε από την επιτήρηση μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση και προκειμένου να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για την συγκέντρωση του αριθμού των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή.

[quote text_size=”small”]

Οι πολίτες όμως αντιλαμβάνονται πλήρως και συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για προεκλογικά τερτίπια και μόνο .

[/quote]
Γι αυτό λοιπόν περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται η συστράτευση όλων για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς παλλαϊκού μετώπου αλλαγής. Μιας πλατιάς πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας ανατροπής, που θα συμβάλει στην δημιουργία της εναλλακτικής πρότασης εξόδου από την κρίση. Πρόταση που θα διαμορφώνει τους όρους που θα προασπίζουν τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι του εσωτερικού κατεστημένου και των δανειστών .

Συνεπώς, η πλήρης αναντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ λαϊκής βούλησης και κυβερνητικής πλειοψηφίας πρέπει να αποκατασταθεί σύντομα. Και επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση θα δοθεί με την προσφυγή στις κάλπες, όπου εκεί θα εκφραστεί η βούληση του λαού .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου