Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ …Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ;

Μοίρασε το

Θυμίζω ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ-Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑΖΕΙ».Και ας φωτίσουμε αυτή την προεκλογική διακήρυξη του κυβερνώντος κόμματος με το φως που εξέπεμψε η περίφημη Συμφωνία του Eurogroup και τη «λίστα Βαρουφάκη»…

Πρώτο συμπέρασμα: Η Ευρώπη δεν άλλαξε! Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση επεδίωξε μία «σκληρή διαπραγμάτευση». Και είχε μια πρωτοφανή υποστήριξη από λαϊκές εκδηλώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρά και βάσιμα επιχειρήματα για να αποτρέψει νέα μέτρα λιτότητας,σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που το 2010 είχε φθάσει σε διψήφιο αριθμό και ο προϋπολογισμός του 2014 είχε, έστω και μικρό, πλεόνασμα.

[quote text_size=”small”]

Οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή είχε προκαλέσει δραματική ανθρωπιστική κρίση και χωρίς δυσκολία παρείχαν στην κυβέρνηση τετράμηνη ανάσα,χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, για να επιλέξει άλλους δρόμους για τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών και την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων.

[/quote]

Η κυβέρνηση υπέβαλε γραπτά προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και αναστολή προεκλογικών προθέσεων με στόχο τη διασφάλιση και σταθεροποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Στο τέλος του τετραμήνου θα αξιολογηθούν για να καταβληθούν οι δόσεις που απομένουν από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Και αν ζητηθεί παράταση της βοήθειας θα πρέπει να συμφωνηθεί νέο πρόγραμμα.

Πρόκειται, κυρίως, για μεταρρυθμίσεις με βάση τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το ασφαλιστικό και το δημόσιο, που υπήρχαν σε όλα τα Μνημόνια από το 2010.Και στις οποίες η βαθμολογία της χώρας μας είναι κάτω από τη βάση,όταν οι άλλες χώρες των Μνημονίων, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία έχουν «αποφοιτήσει» με επιτυχία και επιταχύνουν την ανάπτυξη τους.

Ας δεχθούμε, διότι αυτή είναι η αλήθεια, ότι η πενταετής και βάρβαρη λιτότητα οφείλεται και στην απροθυμία, ατολμία ή και ανικανότητα των προηγουμένων κυβερνήσεων να προχωρήσουν στις βασικές μεταρρυθμίσεις που είχαμε αποδεχθεί από το πρώτο Μνημόνιο και μετά πέντε χρόνια επαναλαμβάνονται στη λίστα της νέας κυβέρνησης…
Αυτές τις μεταρρυθμίσεις και άλλες καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδείξει συνέπεια προς το προεκλογικό της σύνθημα: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ»…

 

 

Το άρθρο δημοσιεύεται στο www.giorgos-romaios.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου