ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;

Μοίρασε το

Όλα δείχνουν ότι μάχη για την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές δεν είναι δεδομένη όπως έδειχναν οι δημοσκοπήσεις πριν λίγο καιρό. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μας δείχνουν ότι η ΝΔ έχει καλύψει τη διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ και αν συνεχιστεί αυτή η τάση, ίσως ανακηρυχτεί και νικητής.

Το ερώτημα όμως είναι, έχει σημασία αν θα έρθει η ΝΔ πρώτη η όχι; Η απάντηση είναι από λίγο έως καθόλου.

Καταρχάς, όποιος και να κερδίσει, θα χρειαστεί τα δυο μεγάλα κόμματα να συμπράξουν για να σχηματιστεί κυβέρνηση, διότι τα κουκιά δεν βγαίνουν αλλιώς.

Επίσης, ανεξάρτητα του ποιος κερδίσει το bonus των 50 εδρών, αυτά που πρέπει να νομοθετηθούν τους επομένους μήνες με βάση τις δεσμεύσεις της χωράς μας είναι λίγο πολύ γνωστά και δεν μεταβάλλονται, ανεξάρτητα ποιος κερδίσει. Είναι δηλαδή “fixed”.

Προσωπικά, έχω μεγάλη αμφιβολία αν μπορούν οι πρόεδροι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να συνεννοηθούν για το οτιδήποτε, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτές υποχρεώσεις.

[quote text_size=”small”]

Ανεξάρτητα, λοιπόν, τού ποιος κερδίσει τις εκλογές, ο επόμενος πρωθυπουργός κατά την άποψη μου δεν θα είναι ούτε ο κ. Τσίπρας η ο κ. Μεϊμαράκης. Πρωθυπουργός εκτιμώ ότι θα είναι κάποιο τρίτο πρόσωπο που θα έχει την κοινή αποδοχή των δυο κομμάτων. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση, το πιο πιθανό είναι και οι περισσότεροι υπουργοί να είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

[/quote]

Αυτό εκτιμώ αφήνει περιθώρια στον τον μέσο ψηφοφόρο να ψηφήσει πιο χάλαρα σε αυτές τις εκλογές και όχι με τα εκβιαστικά διλήμματα των προηγούμενων εκλογών.

Ειδικά όσο άφορα την φιλελεύθερη κοινότητα, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η θεσμική αναδιάρθρωση της Ελλάδος που όλοι οραματιζόμαστε, δεν θα γίνει από το ήδη υπάρχων πολιτικό προσωπικό.

Δεν είναι αρκετό να αλλάξουν τα πρόσωπα στα δυο μεγάλα κόμματα για να δούμε αλλαγές. Είναι ανάγκη να αλλάξει και ο τρόπος σκέψης και η διαδικασία του πως παίρνονται οι απόφασεις μέσα σε αυτά κόμματα. Αν δεν αλλάξουν αυτά, δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος του τάδε κόμματος, διότι όποιος και να είναι, θα είναι το προϊόν της ίδιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που μας πτώχευσε.

Άρα η θεωρία που κάνει λόγο να ψηφήσουμε το ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα για να μην βγει το άλλο, δεν έχει σημασία σε αυτές τις εκλογές. Όποιος και να κερδίσει τις 50 bonus έδρες, έχει ένα δύσκολο fix και έργο μπροστά του.

Πέραν αυτού, θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα να βλέπουμε πολλά κόμματα στη βουλή. Αυτό είναι θετικό διότι θα αναγκάσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας να κάνει πολιτική. Διότι πολιτική δεν είναι να εφαρμόσω το “πρόγραμμα μου”, αλλά η τέχνη του εφικτού.

Και υπάρχουν πάρα πολλά εμπόδια για να μπορεί κάποιος να κάνει αυτά που θέλει, όπως τα θέλει, χωρίς να συμβιβαστεί προκειμένου να τα πραγματοποιήσει. Πολύ απλά, ο συμβιβασμός μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στην Ελληνική Βουλή από δω και πέρα θα είναι μονόδρομος.

Η Δημιουργία Ξανά υπόσχεται να προσφέρει έναν διαφορετικό τόνο στον πολιτικό διάλογο. Έναν τόνο λογικής, αλήθειας και προσγείωση στην πραγματικότητα. Yπόσχεται το πραγματικά “νέο” και όχι το ίδιο αναλώσιμο υλικό προσώπων που είναι 40 χρόνια συνδικαλιστές και δεν έχουν δουλέψει ποτέ.

[quote text_size=”small”]

Είναι καιρός για κάτι το πραγματικά διαφορετικό και νέο. Δεν μπορεί ο φιλελεύθερος ψηφοφόρος μια ζωή να πηγαίνει στην κάλπη κάτω από το εκβιαστικό δίλημμα να μην έρθει η αριστερά στην εξουσία, ή ότι θα πρέπει να έχουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα αυτά και μας έχουν καταστρέψει. Είναι καιρός να δοκιμάσουμε την πολιτική της λογικής και του ορθολογισμού.

[/quote]

Σε αυτές τις εκλογές ψηφήστε Δημιουργία Ξανά, διότι κάποτε θα πρέπει να ακουστεί από το βήμα της βουλής μια πραγματικά φιλελεύθερη φωνή, που θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο στη πολιτική ζωή της χώρας, με σκοπό κάποτε να ξεκινήσουν οι αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνουν τώρα και δεκαετίες, με σκοπό να πάμε μπροστά, αντί να οπισθοδρομούμε, όπως κάνουμε τώρα και δεκαετίες.

Γιώργος Καισάριος, υποψήφιος Βουλευτής Β Αθηνών, Δημιουργία Ξανά

Το σκίτσο είναι το Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου