ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ

Μοίρασε το

Τι ακριβώς συμβαίνει στη Δημοκρατική Αριστερά; Διαγράφτηκε ο Ψαριανός, αποχώρησε η κα Μάρκου, ο Φώτης Κουβέλης έστειλε επιστολές για διάλογο και συνεργασία στους άλλοτε “μη ικανούς” από το “Ποτάμι”, την “Ελιά”, τον κ. Βενιζέλο, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ψαριανός, που δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ δημοψηφίσματος για τη “μικρή ΔΕΗ”, με το σκεπτικό πως δεν έγινε κάτι αντίστοιχο για το λιμάνι του Πειραιά και την Cosco, για τον ΟΤΕ κ.λπ., επέμενε πως η απόφαση για τις επιστολές Κουβέλη δεν ελήφθη από την Κεντρική Επιτροπή αλλά από τον ίδιο τον πρόεδρο. (Εφόσον στην προηγούμενες εκλογές πήρε την πρωτιά η ΝΔ και στις πιο προηγούμενες το ΠΑΣΟΚ γιατί να παιδευόμαστε και να ξαναψηφίζουμε; Αυτά γίνονται μια κι έξω, δεν χρειάζονται επαναλήψεις. Αν κάτι γίνεται έτσι γιατί να επιδιώκουμε να γίνει και αλλιώς; Πόσο βαθιά συντηρητικός είναι ο Γ. Ψαριανός…).

Με λίγα λόγια, αποκαλύπτεται πως η ΔΗΜΑΡ δεν έχει λόγο, και πως ο πρόεδρός της αποφασίζει καλώντας εκ των υστέρων τα στελέχη ή την Κ.Ε. του κόμματος να συνδράμουν, αλλά -και αυτό βγαίνει και απ’ όσα είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός- και πως υπάρχουν “χαωτικές” διαφορές μεταξύ των στελεχών του κόμματος για το πώς πρέπει να διαχειριστεί η ανανεωτική Αριστερά την ήττα της και τη συνεργασία με την Κεντροαριστερά.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας   στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 fm, αφού επισήμανε τις προηγούμενες αποχωρήσεις, του Βασίλη Οικονόμου, του Βουδούρη, του Μουτσινά και του Μιχελογιαννάκη -αλήθεια, ο Βουδούρης δεν στράφηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ εισπράττοντας τη χλεύη των μελών του;-  μίλησε για το πώς εννοεί την ενότητα της Κεντροαριστεράς: “Εγώ ξέρετε που είμαι κοντά; Εγώ είμαι κοντά και ελπίζω να γίνει πραγματικότητα αυτό, στη συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Που περιλαμβάνει το Ποτάμι, το μέρος της ΔΗΜΑΡ που έφυγε, το 5% που λείπει από το 6,5% και τα στελέχη της τωρινής μειοψηφίας που είναι η μειοψηφία του μηχανισμού. Γιατί στη ΔΗΜΑΡ το 6,5% είμαστε συντριπτική μειοψηφία, γι’ αυτό το 6,5 έγινε 1″.

[quote text_size=”small”]

Δηλαδή, ο Ψαριανός, που οραματίζεται μια ενωμένη Αριστερά, εντάσσει σε αυτήν το “Ποτάμι” και το… “Ποτάμι”. Φυσικά και τους ΔΗΜΑΡίτες που ανήκουν στη λεγόμενη μειοψηφία της (Λυκούδης, Παπαδόπουλος, Μάρκου…). Αποκλείει την υπόλοιπη ΔΗΜΑΡ, ασφαλώς τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεχνάει το προηγούμενο φλερτ με την “Ελιά” και το “ΠΑΣΟΚ”. Αλλά με τόσο κοντή μνήμη είναι δύσκολο να κάνεις συζήτηση…

[/quote]

Ο Γ. Ψαριανός δεν είναι ΔΗΜΑΡ αλλά θέλει να ανήκει στους κόλπους της (τόση ανασφάλεια θεέ μου!), γουστάρει το “Ποτάμι”, αλλά το παίζει φίλος, δεν θέλει σχέση. Φλέρτατε με την “Ελιά”, αλλά τώρα της κρατάει μούτρα!

Σημείωση: Αν διαφωνούσε στα πάντα με την “επίσημη” ΔΗΜΑΡ γιατί δεν αποχωρούσε, αλλά επέμενε να μένει και να χλευάζει με μιντιακές κορώνες; Δεν γίνεται και να είσαι και να μην είσαι σε μια βάρκα. Να πλέεις μαζί της αλλά και να μην πλέεις. Δεν γίνεται να είσαι ελέφαντας και να πρέπει να πείσεις πως δεν είσαι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου