Χωρίς ρήξεις ο Κυριάκος θα πέσει σύντομα

Ο Τάσος Παπαδόπουλος συστείνει μια σειρά από ρήξεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την στιγμή, πως όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει την εξουσία. Αν δεν το πράξει, προειδοποιεί, θα έχει την ίδια τύχη που είχε ο πατέρας του. new deal

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος συστείνει μια σειρά από ρήξεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την στιγμή, πως όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει την εξουσία. Αν δεν το πράξει, προειδοποιεί, θα έχει την ίδια τύχη που είχε ο πατέρας του.


Ο υπογράφων θεωρεί ότι ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι με τον πολίτη και όχι με τους πολιτικούς. Ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην εξουσία. Ο δημοσιογράφος έχει υποχρέωση να ασκεί κριτική για τα λάθη και τις παραλήψεις τους στη διαχείριση των κοινών.

Δημοσιογράφοι που ταυτίζονται με κόμματα, θα έπρεπε κατά την γνώμη του υπογράφοντος να μεταπηδήσουν στην τάξη των πολιτικών. Και να παραδώσουν τις ταυτότητες τους στην ΕΣΗΕΑ.

Τα λόγια αυτά αφορούν τόσο την παρούσα όσο και την μελλοντική κυβέρνηση της χώρας. Με αυτή την έννοια και εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης οφείλουμε να πούμε μερικά πράγματα με το όνομά τους. Καθώς, ουδεμία σχέση έχουμε με κόμματα ή με πρόσωπα από το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο.

Η χώρα και οι άνθρωποι της μας απασχολούν. Και το πώς θα γίνει η ζωή όλων μας πιο υποφερτή.

Αν ο Κυριάκος κερδίσει τις εκλογές

Αν λοιπόν όπως όλα δείχνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να …απογοητεύσει το παλιό κατεστημένο του κόμματός του. Το κατεστημένο που περιμένει να πέσει η εξουσία στα πόδια του σαν ώριμο φρούτο. Για να διεκδικήσει ρόλους και οφίτσια.

Με δεδομένο ότι ο μεγάλος ασθενής της χώρας αυτής είναι το δημόσιο. Και προκειμένου να τιθασεύσει από την μια τους συνδικαλιστές με τις συνεχείς απεργίες κι από την άλλη να επιβραβεύσει τους άξιους δημόσιους λειτουργούς, οφείλει να βάλει στην άκρη τους λαδωμένους, τους τεμπέληδες, τους κοπανατζήδες και τους κάθε λογής ανίκανους δημόσιους λειτουργούς.

Ρήξεις στο Δημόσιο

Ο ρόλος των δημοσίων λειτουργών είναι αφενός να προστατεύσουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του δημοσίου. Και αφετέρου να υπηρετήσουν τον βάναυσα φορολογούμενο πολίτη.

Ξεκινώντας από την κορυφή της πυραμίδας θα πρέπει:

Να αναζητήσει τους πιο άξιους από την αγορά. Αλλά και από τον χώρο των πολιτικών, που τεχνηέντως παρόπλισε το πολιτικό σύστημα των μετριοτήτων και των ανικάνων. Σε αυτούς να αναθέσει υπουργικά καθήκοντα.

Να περιορίσει δραστικά την αγέλη των 48-50 σημερινών μελών του υπουργικού συμβουλίου. 18-20 είναι το πρότυπο της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Να καταργήσει τους πάσης φύσεως γενικούς γραμματείς και φαρισαίους.

Να αποδώσει στους άξιους γενικούς διευθυντές των υπουργείων, την ευθύνη της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων.

Να εξαφανίσει τα κάθε λογής προνόμια βουλευτών και υπουργών. Καθώς και την ασυλία μέσω της οποίας κάποιοι επίορκοι ξεγλίστρησαν από την δαγκάνα της δικαιοσύνης.

Να μειώσει τους βουλευτές σε 200 και οι 150 εξ αυτών να εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες. Οι υπόλοιποι 50 με σταυρό προτίμησης από όλη την επικράτεια, κατά το πρότυπο των ευρωεκλογών.

Να καταργήσει άχρηστους φορείς του δημοσίου. Να φτιάξει οργανογράμματα σύγχρονα για υπουργεία και οργανισμούς με βάσει τις ανάγκες και όχι τα πρόσωπα, που θα τεθούν στην υπηρεσία των πολιτών.

Να καταπολεμήσει την πολυνομία και την κακονομία με πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Όλγας Γεροβασίλη. Η οποία ζητά προκειμένου να προσληφθούν οι πυροπαθείς στο δημόσιο, να αποποιηθούν κάθε διεκδίκησης εναντίον των υπευθύνων για την καταστροφή τους.

Τομές στους θεσμούς

Να θεσπίσει θητείες για όλα τα εκλεγόμενα πρόσωπα στην πολιτική. Κυρίως για τους συνδικαλιστές, που βλέπουν την αέναη παρουσία τους, στο ρόλο του εργατοπατέρα, ως βήμα για την πολιτική τους ανέλιξη.

Την ασυδοσία τους την έχουν υποστεί επανειλημμένα οι πολίτες στην Αθήνα. Με τις απεργίες στο Μετρό για ψήλου πήδημα και με αποφάσεις που πήραν μόλις  23 άνθρωποι.

Να κάνει πράξη το ασυμβίβαστο  βουλευτή και υπουργού. Να ιδρύσει ξενόγλωσσα τμήματα εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Και να επιτρέψει την λειτουργία ιδιωτικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ΑΕΙ.

Να επαναφέρει την παιδεία στο δρόμο που την οδήγησαν, τόσο η Μαριέττα Γιαννάκου όσο και η Άννα Διαμαντοπουλου.  

Να φροντίσει οι παροχές υγείας να αφορούν εξ ίσου τους Έλληνες που ζουν στα Δίκαια, τη Γαύδο, τους Οθωνούς και το Καστελόριζο.

Ασφάλεια

Να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που σήμερα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι 54.264 αστυνομικοί υπερεπαρκούν αν επαναδιαταχθούν ορθολογιστικά. Δεν χρειάζονται τέσσερις κλούβες για το Μαξίμου. Άλλες δύο για το σπίτι του λαοπρόβλητου Τσίπρα. Και άλλες δύο για του Φλαμπουράρη.

Και φυσικά να καταργηθούν οι αστυνομικοί για τους κάθε λογής celebrities και τους βουλευτές εκτός κάποιων που αποδεδειγμένα το έχουν ανάγκη.

Έτσι δεν θα θρηνούμε θύματα, όπως αυτό του 25χρονου στου Φιλοπάππου, όπου αλωνίζουν συμμορίες αλλοδαπών. Με αποτέλεσμα να τρομοκρατούν σε αυτές τις περιοχές τουρίστες και Έλληνες πολίτες.

Είναι απαράδεκτο να μην απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες πρόσωπα που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές. Γιατί αυτό γίνεται μέσα σε ένα τρίμηνο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.  

Ταυτόχρονα οφείλει η νέα κυβέρνηση να σταματήσει πάραυτα τις έκνομες δραστηριότητες του κάθε Ρουβίκωνα. Να αποδώσει στους κατοίκους της, την περιοχή των Εξαρχείων και το Πεδίο του Άρεως.

Οι εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου που έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους εγκαταλειφθεί μια και ΕΜΠ έχει μεταφερθεί εκτός της Σχολής Καλών Τεχνών στου Ζωγράφου και έχουν γίνει ορμητήριο των μπαχαλάκιδων, να δοθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο προκειμένου να βγάλει από τα υπόγειά του σημαντικές αρχαιότητες, που σήμερα δεν είναι επισκέψιμες. Είναι καταχωνιασμένες σε υπόγεια και αποθήκες.

Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Σε θεσμικό επίπεδο επίσης να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ με τις εκλογές. Και ένα ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα να αποφασίζει. Κι αν προκηρύσσονται εκλογές, πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της Βουλής, να αφορούν το υπόλοιπο μέχρι την λήξη της.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σε βαθιές τομές, σύντομα θα πέσει, όπως και ο πατέρας του. Και θα πέσει χωρίς να έχει αφήσει τίποτα πίσω του. Πέραν από μια ακόμη άκαρπη κακή διαχείριση των κοινών…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου