ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ;

Μοίρασε το

Από την εποχή των συζητήσεων για την δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, ο σημερινός ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας κ. Β. Σώυμπλε με τον τότε ευρωβουλευτή κ. Καρλ Λάμμερς είχαν ταχθεί υπέρ μίας ευρωζώνης ισχυρής, χωρίς «άρρωστα μέλη», όπως έλεγαν και έγραφαν.

«Αυτό υποστηρίζουν και σήμερα», μάς λέει ο Γερμανός συνάδελφος Κ.Φράντμαν, πρώην στέλεχος της Ντώϋτσε Βέλλε. «Υπό αυτή την έννοια, επειδή ο κ. Β. Σώυμπλε θεωρεί ανίατη την ελληνική περίπτωση, πιστεύει ότι μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, έστω και συμμετοχική, υπό τον κ. Αλέξη Τσίπρα είναι «εγγύηση» εσωτερικής πτώχευσης και άρα εξόδου της χώρας σας από την ευρωζώνη», προσθέτει.

Όπως μάς είπαν Γερμανοί συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, οι οποίοι καλύπτουν ευρωπαϊκά θέματα, η πρόταση Σώυμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει όλο και περισσότερους οπαδούς στους κόλπους της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να αποτελεί και το πιθανότερο σενάριο για την χώρα και το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Αντίθετα, μία κυβέρνηση υπό τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα δημιουργήσει προβλήματα, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο δύσκολα θα δεχόταν ένα Grexit. Ιδιαίτερα δε αν στην συμμαχική κυβέρνηση συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ, που είναι μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μπροστά στις κάλπες, λοιπόν, ο «πιο έξυπνος λαός του κόσμου» ας σταθμίσει: αν θέλει δραχμή, capital controls και έξοδο από το ευρώ σε 18 μήνες περίπου, ο Τσίπρας είναι η καλύτερη λύση. Αν όχι, καλύτερα την απόφασή του να μην την πάρει το ποτάμι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου