Τρεις υπαρξιακές προκλήσεις για αντιμετώπιση τώρα!

Ο Θανάσης Κ. αναφέρεται στις τρεις υπαρξιακές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα η χώρα. Την τουρκική επιθετικότητα, το παραδικαστικό και την τιμωρία όσων έστησαν την σκευωρία Novartis. Για να μην απομειωθεί η εθνική κυριαρχία και να μην καταλυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. αναφέρεται στις τρεις υπαρξιακές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα η χώρα. Την τουρκική επιθετικότητα, το παραδικαστικό και την τιμωρία όσων έστησαν την σκευωρία Novartis. Για να μην απομειωθεί η εθνική κυριαρχία και να μην καταλυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα.


Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα τρεις δραματικές προκλήσεις:

Τουρκική επιθετικότητα

Η πρώτη, να ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα, η οποία άμεσα πλέον την απειλεί. Στο Αιγαίο, στο Καστελόριζο και στη Δυτική Θράκη. Και στην Κύπρο, βέβαια…

Παραδικαστικό

Η δεύτερη, να καθαρίσει το παραδικαστικό που μπορεί να υπήρχε στο παρασκήνιο από πολλά χρόνια, αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ «αναβαθμίστηκε» – από «παραμάγαζο» με τη δική του «ατζέντα», έγινε παράρτημα του κεντρικού μαγαζιού, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ! Και ανέλαβε να εκτελέσει «συμβόλαια» ηθικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων και εξασφάλισης νέας εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο προχώρησε με τη σκευωρία Novartis, αλλά αποκαλύφθηκε, απέτυχε παταγωδώς και τώρα γίνεται «μπούμερανγκ» κατά των εμπνευστών του.

Η νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στη διερεύνηση του με Προανακριτική Επιτροπή, αν και υπήρχαν κάποιοι – και κάποιες – που επέμεναν να μη γίνει Προανακριτική. Στη συνέχεια κάποιοι – και κάποιες – προσπάθησαν να πέσει ο Παπαγγελόπουλος, στα μαλακά, εν ονόματι της «εθνικής συναίνεσης», λέει.

Έκαναν μάλιστα δημόσια έκκληση: να μη… ποδοσφαιροποιηθεί η Πολιτική, λέει…

Αλλά με τις αποκαλύψεις που προέκυψαν στην Προανακριτική, ο Παπαγγελόπουλος δεν πρόκειται να πέσει στα μαλακά. Οι συνεργάτες του «φυσικοί αυτουργοί», που απολαμβάνουν ακόμα της «προστασίας» των προϊσταμένων τους, επίσης δεν γλιτώνουν. Και τώρα προκύπτουν και πολιτικές διασυνδέσεις με «ανώτερα κλιμάκια». Η εμπλοκή του Νίκου Παπά, διευρύνει το παραδικαστικό κύκλωμα σε κάτι πολύ σοβαρότερο: σε κανονικό παρακράτος…

Παραδειγματική τιμωρία

Η τρίτη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λοιπόν,  είναι να αποκαλύψει πλήρως και το παρακράτος που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ! Που εργαλειοποιούσε τη Δικαιοσύνη, προσπαθούσε να ελέγξει τον Τύπο, με στόχο να πλήξει τους αντιπάλους του – δηλαδή να τους σπιλώσει και να τους τρομοκρατήσει – να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα και να κερδίσει, με αθέμιτα μέσα, τις εκλογές.

Αυτό το παρακράτος, οφείλουμε να το… ξεπατώσουμε! Το ένα δέκατο αυτών που καταγγέλλονται πλέον με έγγραφα και «ηχητικά ντοκουμέντα», αν έβγαιναν σε άλλη δημοκρατική χώρα, «μεγαλόσχημοι» θα είχαν ήδη προφυλακιστεί!

Πρωθυπουργοί έχουν δικαστεί κι έχουν πάει φυλακή για ασύγκριτα λιγότερα πράγματα. Αυτό το παρακράτος, λοιπόν, πρέπει να ξηλωθεί και οι υπαίτιοι του να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Ώρα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις

Όλα αυτά τα λέμε «προκλήσεις» – όχι απλώς «προβλήματα» ή «ζητήματα» ή  «εκκρεμότητες» – διότι είναι αυτό ακριβώς: προκλήσεις! Πράγματα που δεν έχουμε «επιλογή» να τα λύσουμε ή να μη τα λύσουμε, να τα αντιμετωπίσουμε τώρα ή να τα αναβάλλουμε για αργότερα… Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τώρα, πλήρως και οριστικά! Είναι «υπαρξιακά» για μας…

Απ’ αυτά εξαρτάται η ύπαρξη μας ως Έθνος, ως κοινωνία, ως δημοκρατικό πολίτευμα!

Δεν μπορούμε να μην αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα τώρα. Τώρα βρίσκεται σε έξαρση και τώρα εκδηλώνεται – συμπυκνωμένη μάλιστα. Αν τώρα υποχωρήσουμε ή συνθηκολογήσουμε, δεν θα χάσουμε μόνο όσα θα μας αποσπάσουν σήμερα! Να ετοιμαζόμαστε πλέον, και για όσα θα μας απαιτήσουν και θα μας πάρουν αύριο.

Όποιος παραδίδει αμαχητί από φόβο κάτι σήμερα, έστω και «μικρό», αύριο θα του ζητηθεί να παραδώσει, επίσης αμαχητί, κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο Θουκυδίδης έχει προειδοποιήσει γι’ αυτό εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια (από το «Μεγαρικό Ψήφισμα»).

Συνεχώς από τότε αυτό επιβεβαιώνεται σε όλες τις εποχές. Ο 20ος Αιώνας κι ιδιαίτερα η Συμφωνία του Μονάχου το 1938 επιβεβαιώνουν το Θουκυδίδη αδιαλείπτως. Κάποιοι και – κάποιες – δεν μαθαίνουν…

Αποκάλυψη όχι συγκάλυψη

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το παραδικαστικό. Δεν μπορούμε να το συγκαλύψουμε. Οφείλουμε να το καθαρίσουμε ως τοξικό «απόστημα» που έχει κακοφορμίσει. Ο Ελληνικός λαός ξέρει πια τι έχει γίνει. Και με τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως, φαντάζεται κάθε μέρα τα χειρότερα. Αν δεν αποκαλυφθεί πλήρως, η κοινωνία θα χάσει την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη. Και χωρίς εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Δημοκρατικό καθεστώς.

Διαλύεται ο ίδιος ο κοινωνικός ιστός! Δεν μπορούμε ούτε να αποσιωπήσουμε το παρακράτος που αποκαλύφθηκε. Αυτό δεν είναι, απλώς, «απόστημα» που πρέπει αν «καθαρίσει»! Είναι «καρκίνωμα» – κακοήθης όγκος – που πρέπει να ξεριζωθεί…

Εδώ αγόραζαν όσους μπορούσαν, εκβίαζαν όσους προλάβαιναν, διέσυραν όσους δεν γούσταραν, απειλούσαν όσους δεν τους προσκυνούσαν!

Και τώρα που βγήκαν οι «πομπές» τους στη φόρα, όχι μόνο δεν απολογούνται, αλλά συνεχίζουν να προκαλούν και να συκοφαντούν! Επικαλούμενοι ψευδομαρτυρίες που έχουν ήδη αρχειοθετηθεί ή παραποιώντας έγγραφα που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και λένε άλλα.

Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται «στο καναβάτσο» κι εξακολουθούν να επιτίθενται. Αν δεν τιμωρηθούν, θα ξανακάνουν τα ίδια μόλις τους δοθεί μισή ευκαιρία. Αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί, αύριο θα βρεθούν κι άλλοι να τους μιμηθούν.

Αν αυτό το παρακράτος πέσει «στα μαλακά», τότε είναι θέμα – ολίγου – χρόνου να καταλυθεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Που ήδη δηλητηριάζεται από τις αναθυμιάσεις… Για να το πούμε απλά, αν δεν δοθεί αποφασιστική απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα τώρα, η Ελληνική κυριαρχία θα απομειωθεί άμεσα και σύντομα θα υποστεί – πέρα από ταπεινώσεις – και εδαφικό ακρωτηριασμό. Με τη… «θέλησή» της μάλιστα!

Κανένα πολιτικό σύστημα δεν το αντέχει αυτό. Η ελληνική ελίτ θα αυτοχειριαστεί… Χώρες που δεν υπερασπίζονται την κυριαρχία τους, υποδουλώνονται! Και δημοκρατίες που δεν υποστηρίζουν τους θεσμούς τους, καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι…

Υπαρξιακές προκλήσεις

Ένα κομμάτι της πολιτικής μας ελίτ, από χρόνια παραλυμένο, εισηγείται να κάνουμε τα «στραβά μάτια» και στις τρεις αυτές προκλήσεις.

Να μην αντισταθούμε στη τουρκική επιθετικότητα, γιατί η Τουρκία λέει, είναι «παντοδύναμη». Κι όμως η «παντοδύναμη» Τουρκία έχει σήμερα συσπειρώσει εναντίον της περισσότερους εχθρούς από ποτέ…

Να μην καθαρίσουμε πλήρως το πολιτικό παρακράτος, για να μη… «διχάσουμε τον κόσμο», λέει. Κι όμως, την πλήρη εκκαθάριση – ως το τέλος – την αποδέχεται πλέον η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού κατά τις δημοσκοπήσεις. Ακόμα και η πλειονότητα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ… Αυτό το κομμάτι της πολιτικής μας ελίτ έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Είναι αριστερόστροφοι, χωρίς να διαθέτουν ίχνος από το ριζοσπαστισμό της Αριστεράς. Είναι φιλελέδες, χωρίς να διαθέτουν ίχνος από το ριζοσπαστισμό του Φιλελευθερισμού! Επικαλούνται το «λαό», αλλά βρίσκονται μονίμως απέναντί του, μαζί με περιθωριακές μειοψηφίες που χλευάζουν ό,τι συγκροτεί την ταυτότητα του. Επικαλούνται την «πολιτική ορθότητα», χωρίς να διαθέτουν ούτε Κλασική ούτε σύγχρονη Παιδεία για να ξεχωρίζουν το «σωστό» από το «λάθος». Επικαλούνται την «πρόοδο» και φέρνουν το… Μεσαίωνα!

Εμπόδια στις ανατρεπτικές μεταρρυθμίσεις

Είναι και εχθροί των μεταρρυθμίσεων. Γιατί το παρακράτος που προσπαθούν να συγκαλύψουν και το παραδικαστικό που πασχίζουν να διασώσουν είναι τα εμπόδια κάθε ανατρεπτικής μεταρρύθμισης!

Καταγγέλλουν τον «λαϊκισμό», κι είναι οι ίδιοι οι χειρότεροι λαϊκιστές. Καταγγέλλουν τον «εθνικισμό» κι είναι παπαγαλάκια της Τουρκικής προπαγάνδας. Επικαλούνται τον «ανθρωπισμό» και είναι κινούμενα των δουλεμπόρων που φέρνουν εργαλειοποιημένους λαθρομετανάστες… Αυτό το χρεοκοπημένο κομμάτι της Ελληνικής ελίτ χάνει έδαφος συνέχεια! Χάνει και τα στηρίγματά του στο εξωτερικό… Κι όσο χάνει από παντού, τόσο περνάει στο λαιμό του τη θηλειά – τόσο αυτοκτονεί.

Την Ελλάδα όμως δεν θα την πάρει μαζί του. Η Ελληνική κοινωνία – με τις αμαρτίες της και τα ελαττώματα και τις αδυναμίες της – δεν έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει!

Αντίθετα, έχει αποδείξει ιστορικά, ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, μπροστά στις προκλήσεις αφυπνίζεται και ξεσηκώνεται και ανατρέπει τα δεδομένα. Σήμερα η Ελλάδα δεν έχει μπροστά της μια ιστορική πρόκληση. Έχει τρείς προκλήσεις! Και οι τρεις «υπαρξιακές». Και ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε, τι οφείλουμε να κάνουμε και τι πάντα καταφέρναμε να κάνουμε… Το χρεοκοπημένο κομμάτι της μεταπολιτευτικής ελίτ αυτοκτονεί, έτσι κι αλλιώς. Δεν του μένει να κάνει και κάτι άλλο…

Αυτό θα βοηθήσει την αυτοκάθαρση της Ελληνικής κοινωνίας. Και την αφύπνιση της. Που είναι το μεγάλο ιστορικό στοίχημα… Και δεν είναι μακριά πια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου