ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ …ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Συνήθως, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εμφανίζεται αποφασιστικός. Το διακρίνει κανείς στις εκφράσεις του προσώπου του. Σπανίως, χαμογελά. Τις περισσότερες φορές είναι σκυθρωπός και συνοφρυωμένος. Το στυλ του αρέσει. Περνάει στην κοινωνία. Ο ίδιος το έχει αντιληφθεί και δεν το εγκαταλείπει.

Με αυτόν τον αέρα μπήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υποσχέθηκε μια διαφορετική Αστυνομία. Ετοιμοπόλεμη κι επιχειρησιακή. Μια ματιά στους δρόμους της Αθήνας κι ο καθένας καταλαβαίνει πως κάτι έχει αλλάξει. Η Αστυνομία βγήκε στους δρόμους. Οι περιπολίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Κι η ομάδας Δίας είναι δικό του επίτευγμα. Οι εντυπώσεις μετράνε. Και η θέα των οπλισμένων αστυνομικών στα δίτροχα είναι εντυπωσιακή.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε μείωση της εγκληματικότητας. Τα στοιχεία συνηγορούν υπέρ του – παρ’ ότι η κρίση κι η οικονομική δυσχέρεια δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για αύξηση της. Οι επικριτές του ωστόσο τον αμφισβητούν. Λένε πως η εγκληματικότητα αυξήθηκε κι υπαινίσσονται παραποίηση στοιχείων κατόπιν παρέμβασής του. Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια βρίσκεται στο αίσθημα ασφάλειας ή ανασφάλειας των πολιτών.

Ως …προστάτης των πολιτών ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υποσχέθηκε πάταξη της τρομοκρατίας. Τις επιτυχίες με τις συλλήψεις ορισμένων υπόπτων, ακολούθησε η βόμβα στο γραφείο του κι ο θάνατος του στενού του συνεργάτη. Ήταν ένα σοκ για τον υπουργό το οποίο δύσκολα ξεπερνά. Μετά απ’ αυτό όμως είναι σχεδόν βέβαιο πως στο συγκεκριμένο υπουργείο δεν θα επιστρέψει ποτέ – αν κι ως φαίνεται οι επιστροφές του ταιριάζουν.

Όπως η επιστροφή του στο υπουργείο Οικονομίας. Εκεί όπου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης καλείται να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία των καρτέλ της αγοράς. Που ανεβάζουν στα ύψη τις τιμές εξοντώνοντας καταναλωτές και οικογενειακό εισόδημα. Το στοίχημα μεγάλο, όπως κι η πρόκληση. Ο υπουργός ωστόσο εμφανίστηκε και πάλι αποφασισμένος να πετύχει.

Εν προκειμένω όμως η αποστολή του δεν θα κριθεί στο πεδίο των εντυπώσεων. Η μείωση των τιμών δεν αποκρύπτεται και Δίας δεν υπάρχει για να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις. Αναγκαστικά, ο κ. Χρυσοχοϊδης θα μπει στην ουσία. Θα προσπαθήσει να περιορίσει τη δράση των μεσαζόντων και να εξυγιάνει μια αγορά που λειτουργεί σχεδόν ανεξέλεγκτα.

Το στυλ εν προκειμένω δεν επαρκεί. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσει κι άλλα προσόντα που ενδεχομένως διαθέτει. Δεν είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρει. Όχι γιατί δεν διαθέτει τις ικανότητες ή την πειθώ. Αλλά γιατί το πρόβλημα των υψηλών τιμών προκύπτει από παράγοντες που ελάχιστα επηρεάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Θα είναι άλλος ένας που δεν τα κατάφερε; Η στατιστική κι η ιστορία είναι εις βάρος του. Ωστόσο, εκείνος ανέλαβε το βάρος. Και τώρα πρέπει να το σηκώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου