ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ …ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ¨ΜΑΥΤΟ” ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ

Μοίρασε το

Το “σκοτάδι” που επιβλήθηκε στα δημόσια μεσα ενημέρωσης  δεν ηταν κεραυνός έν αιθρία, αλλα  μια απο τις κορυφωσεις ενός εγχειρήματος που δείχνει ότι το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης δεν ειναι το ίδιο ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη εκδοχή και τη αριστερή προοδευτική !

 Ειναι μια ακόμη απόδειξη ότι το δικό τους “σχέδιο εξοδου” ειναι ευκαιρία ελέγχου της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής ζωης της χώρας απο τις δυνάμεις της αχαλινωτης χρηματηστηριακης και κερδοσκοπικής αγοράς !

Η επίκληση της “πολιτικής σταθερότητας”  δεν αφορά τους πολλούς ,αλλα το περιβάλλον που πρέπει να υπάρχει για τους λίγους,  προκειμένου να ανακατανειμουν με ασφαλεια μερίδια αγοράς και πλούτου

Έχουν σωρευθει πλέον επαρκείς αποδείξεις που δείχνουν ότι κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ και τροικα έχουν ξεπεράσει την δημοσιονομική τους αποστολή και επιχειρούν  νεοφιλελεύθερη επέλαση!

Σ όλους τους κρίσιμους τομείς επιχειρείται βίαιη ανακατανομή  ! Ενδεικτικά θυμίζω :

–ενώ η ρευστότητα επαφίεται στον πατριωτισμό των τραπεζών και τη ..”ζήτηση” ,η “άνακεφαλαιοποίηση”χαρτοφυλακιων  των τραπεζιτών με εγγύηση του ελληνικού δημοσιου προχωρα…

–ενώ η παραγωγικη βάση συρρικνώνεται και η μεσαία τάξη καταργείται  ,την ΙΔΙΑ ώρα καλούνται “επιχειρηματικά σχήματα”(!)  να αναλάβουν τμήματα δημοσιων μέσων παραγωγής με προίκα την προνομιακή σχέση με το κράτος -χωρις καμια επενδυτικη ρητρα-!και αυτο ονομάζεται “μεταρρύθμιση”που αναμασουν και αλλοι κυβερνητιστες!—ενώ βασικά δημόσια αγαθά απομακρύνονται απο την πρόσβαση του πολιτη ,στη θέση τους με ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο φυτρώνουν αντίστοιχα εμπορικά αγαθά που δεν ειναι προσπελασιμα σ όλους!

—οι “εισφορές” και οι “απελευθερωσεις” στο όνομα της “σωτηρίας της χωρας” πλήττουν μόνο τους πολλούς, ενώ διευρύνονται προνόμια σε “επενδυτές” που με τον αυτοματο πιλοτοντης αγορας θα δημιουργήσουν συνθήκες απασχόλησης για τις… μεθεπομενες γεννιες!

—η φόροδοτικη  ικανότητα παραμένει άδικη ενώ παραπέμπεται σε μελέτες το αλλο φορολογικό σύστημα

—οι εργασιακές σχέσεις , το αποκεντρωμένο  και κοινωνικο κράτος βυθίζονται στα …ταρταρα, για να δοθεί χώρος και χρόνος στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ μετάλλαξη  του ρόλου τους!

—οι αντιπροσωπευτικοι θεσμοί της δημοκρατίας αντικαθίστανται απο την επικοινωνιακη δημοκρατία. Γι αυτο το στόχο η ΕΡΤ κριθηκε (απο ποιους¨?)περιττή !

Με αυτές τις ενδεικτικές παρατηρήσεις το ερώτημα διατυπώνεται ευθέως :

—- το θέμα που “εγειρεται” ειναι ενας πρωθυπουργος κοινής αποδοχής  η χρειάζεται να κλείσει και ο κύκλος των συγκεκριμένων πολιτικών επιδιώξεων με αλλαγη πολιτικης και επαναπροσδιορισμο των κοινωνικων και πολιτικων συνεργασιων?

—-Πολιτική σταθερότητα ναι,αλλα για ποιους και με ποιους λοιπόν !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου