ΤΟ “ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ” ΠΕΘΑΝΕ, ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ;

Μοίρασε το

Ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ θα καταγραφεί η 6η Μαΐου και ενδεχομένως να ισοδυναμεί με την αρχή του τέλους του. Η συντριβή του 13,2% συνιστά τη χειρότερη εκλογική επίδοση από την ίδρυσή του, γεγονός που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και αναπόδραστα οδηγεί σε αναταράξεις πολλών Ρίχτερ στο εσωτερικό του αποδεκατισμένου -άλλοτε κραταιού- κόμματος.

Για «επώδυνη» ημέρα για το ΠΑΣΟΚ μίλησε με νόημα χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι γνώριζε πως το τίμημα της διαχείρισης της κρίσης θα ήταν μεγάλο και πλέον  «είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναγεννήσουμε κατά κυριολεξία την παράταξη».

Ακόμη όμως και η διαδικασία επανίδρυσης ή επανακαθορισμού της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ δε θα είναι εύκολη και δε θα κυλήσει «αναίμακτα», καθώς οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες και η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου αρχηγού θα αρχίσει δειλά – δειλά να ξεδιπλώνεται από διάφορα στελέχη και τάσεις.

Έστω και έτσι, θα μπορούσε -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- η χθεσινή καταδίκη του ΠΑΣΟΚ στην κάλπη να λειτουργήσει λυτρωτικά, με απώτερη κατάληξη ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα χτιστεί από το μηδέν.

Σε κάθε περίπτωση, τούτη την ώρα ένα μόνο είναι βέβαιο: «Το ΠΑΣΟΚ -όπως το είχαμε μάθει μέχρι χθες- έπαψε οριστικά να υφίσταται», εκτίμηση που φέρεται να ακούστηκε από τα χείλη του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε μια από τις δραματικές χθεσινές συσκέψεις στην Ιπποκράτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου