ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ

Μοίρασε το

Η πρόσφατη προκήρυξη εθνικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό, ήταν μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη από τις πολλές που έχουν συμβεί στη χώρα εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι η χώρα δε χρειαζόταν εκλογές ούτε τον περασμένο Ιανουάριο, ούτε τώρα.

Συνήθως όσοι εκφράζουν αυτή την άποψη κατηγορούνται από μια μερίδα των πολιτών και των πολιτικών ότι τάχα φοβούνται τις εκλογές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δε λύνουν τα πολλά προβλήματα του τόπου. Αντιθέτως δημιουργούν περισσότερα και κυρίως όταν χρησιμοποιούνται για εσωκομματικούς λόγους και σκοπιμότητες όπως στην παρούσα περίπτωση.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας με την προκήρυξη εκλογών επιλέγει να δραπετεύσει των ευθυνών του και να μεταθέσει ένα εσωκομματικό αδιέξοδο σε εθνικό ζήτημα. Αφού οδήγησε σε 3 εκλογικές αναμετρήσεις τη χώρα με τεράστιες συνέπειες, αφού φρόντισε η χώρα να χάσει την αξιοπιστία της και τους συμμάχους της, αφού «φέσωσε» με 86 δις τη χώρα και κατέστρεψε ολοκληρωτικά την οικονομία, αφού «βόλεψε» τα ρουσφέτια του και απέδειξε την κυβερνητική του ανεπάρκεια, αφού πείστηκε ότι το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» δε βγαίνει, αφού απέδειξε την «ηθική κατωτερότητα» της Αριστεράς, παραδίδει τα «όπλα» του πολεμιστή και επιδιώκει να υφαρπάξει ξανά την ψήφο των Ελλήνων.

[quote text_size=”small”]

Δυστυχώς θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τα εσωτερικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, τις ανεδαφικές εξαγγελίες του και τις αλλοπρόσαλλες συνιστώσες του, και όλα αυτά χάνοντας πολύτιμο χρόνο και θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία που μόλις επετεύχθη με τους εταίρους και δανειστές.

[/quote]

Την κρισιμότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής Ιστορίας, η χώρα είχε έναν δειλό Πρωθυπουργό που το «βάζει στα πόδια» και μεταφέρει το εσωκομματικό του πρόβλημα στη χώρα.

Είναι ώρες εθνικής ευθύνης. Τα όσα συνέβησαν στη χώρα τους τελευταίους μήνες πρέπει να γίνουν μάθημα σε όλο το πολιτικό σύστημα, ειδάλλως η έλλειψη εθνικής συνεννόησης ακόμη και μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει νέα, μεγαλύτερα προβλήματα και αυτή τη φορά με μη αναστρέψιμες συνέπειες.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους με όραμα για μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη χώρα. Μακριά από το διχαστικό λόγο που καλλιεργήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, από προεκλογικές ατζέντες πύρινα αντιμνημονιακές και από την πολεμική ρητορική έναντι των Ευρωπαίων και των δανειστών. Η ελπίδα έρχεται μέσα από συνεννόηση, συνεργασία, σοβαρότητα και δουλειά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου