ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΦΑΓΟΠΟΤΙ”

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Σίγουρα μόνο κακόπιστοι ή μονίμως γκρινιάρηδες θα θεωρούσαν ότι μια κυβέρνηση λίγων μηνών, μπορεί να διορθώσει στρεβλώσεις και ανεπάρκειες του κράτους, που η διαχρονική εξέλιξή τους έχει αφετηρία την ίδρυσή του, κοντά διακόσια χρόνια.

Ούτε ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, που με τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησής του και παρά τη δυσμενή συγκυρία, δείχνει αποφασισμένος να προωθήσει μεγάλες τομές ώστε και το κράτος να λειτουργήσει και η διαφθορά να μειωθεί, κυρίως με τη θέσπιση καθαρών κανόνων και αξιοκρατία στις προσλήψεις, αλλά και την καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος, με τη νομοθέτηση της ισονομίας μεταξύ πολιτικών και πολιτών.
 
Το καράβι δείχνει να μπαίνει σιγά σιγά σε ρότα, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει να μπάζει νερά που αν γρήγορα δεν κλείσουν οι πληγές του μπορεί να οδηγήσουν σε αμφισβήτηση της ικανότητάς του για πλεύση, και απογοητεύσει αυτούς που το πίστεψαν. Ο λόγος για το μεγάλο φαγοπότι στις ΔΕΚΟ, που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω διαδικτύου αρχικά και στη συνέχεια στον τύπο ξαφνιάζοντας με το ύψος της σπατάλης ακόμα και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Μόνο σε δύο μεγάλους δημόσιους οργανισμούς καμιά διακοσαριά στελέχη, μια μικρή μειοψηφία δηλαδή από τις χιλιάδες των συναδέλφων τους που αμείβονται σε σύγκριση με αυτούς με ψίχουλα, εισπράττουν κάποιες δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ! Φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια κάποιοι είδαν το δημόσιο σαν την παχιά αγελάδα που την άρμεγαν νομιμοφανώς και ανεξέλεγκτα, αφού οι ίδιοι αποφάσιζαν για τις αμοιβές τους.

Παράλληλα φρόντιζαν να μπουκώνουν κάποια στόματα είτε συνδικαλιστών, είτε κομματικών «αντιπάλων», για να μην αντιδρούν και να φαίνεται η «ληστεία» διακομματική.  Θα μου πείτε δεν ήταν γνωστά όλα αυτά! Βεβαίως είχαν καταγγελθεί με επερωτήσεις στη βουλή και ο σημερινός πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί επανηλειμμένως ότι θα αποκεφαλίσει τη λερναία ύδρα της σπατάλης αυτής.

Μάλιστα βλέποντας και αυτός, ότι παρά τις παραινέσεις του όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα που να διορθώνει την κατάσταση, και αντιλαμβανόμενος ότι η οργή του κόσμου μπορεί τώρα να κατευθύνεται προς το κατεστημένο των ΔΕΚΟ, παίρνοντας μπάλα πολλές φορές και την έντιμη πλειοψηφία των εργαζομένων, αλλά αν δεν εξαλειφθούν οι σπατάλες η οργή θα ξεσπάσει κατά της κυβέρνησής του, κατάγγειλε από το βήμα της βουλής ως απαράδεκτες τις αμοιβές των στελεχών συγκεκριμένης εταιρίας του δημοσίου, αδειάζοντας έμμεσα τον αρμόδιο υπουργό.

Το στοίχημα που δεν πρέπει να χάσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι αυτό της δικής τους αξιοπιστίας! Οι πολίτες έχουν υπομονή αλλά έχουν και κρίση! Αν δεν πεισθούν ότι ματώνουν πρώτα αυτοί που πλούτισαν την τελευταία εξαετία, πως θα δεχθούν και οι ίδιοι για πολλοστή φορά να ματώσουν;

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εβδομαδιαία οικονομική και πολιτική εφημερίδα ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου