Το Μακεδονία ξακουστή που φοβήθηκε ο Τσίπρας

Ο Θανάσης Κ. θεωρεί ξεφτίλα να φτάνει στο σημείο η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να φοβάται ένα τραγούδι και να προσπαθεί να το απαγορεύσει στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίιου. Το Μακεδονία ξακουστή όμως δεν μπορεί, ούτε μπόρεσε να το απαγορεύσει. Τραγουδήθηκε και τραγουδιέται από όλους τους Έλληνες. new deal

Μοίρασε το

Ο Θανάσης Κ. θεωρεί ξεφτίλα να φτάνει στο σημείο η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας να φοβάται ένα τραγούδι και να προσπαθεί να το απαγορεύσει. Το Μακεδονία ξακουστή όμως δεν μπορεί, ούτε μπόρεσε να το απαγορεύσει. Τραγουδήθηκε και τραγουδιέται από όλους τους Έλληνες.


Η απόλυτη ξευτίλα: Έφτασε η κυβέρνηση να φοβάται ένα τραγούδι! Και να προσπαθεί να το απαγορεύσει.

Καλά κάνει και το φοβάται. Αλλά δεν μπορεί να το απαγορεύσει!

Καλά κάνει και το φοβάται, γιατί είναι ήδη ο εφιάλτης της, που προαναγγέλλει το Βατερλό της.

Και δεν μπορεί να το απαγορεύσει, γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών σε ΤΙΠΟΤΕ δεν εμποδίζει να τραγουδάμε στις παρελάσεις, στα σχολεία – όπου θέλουμε, τέλος πάντων – το «Μακεδονία ξακουστή»!

Τελεία και παύλα.-

Στο άρθρο 7 αναφέρει σαφώς:

«Τα Μέρη (δηλαδή οι δύο χώρες) αναγνωρίζουν ότι η εκατέρωθεν αντίληψή τους ως προς τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά.

Όταν γίνεται αναφορά στο Πρώτο Μέρος (δηλαδή από Έλληνες ή μέσα στην Ελλάδα) με αυτούς τους όρους (δηλαδή «Μακεδονία» και «Μακεδόνας») νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του Πρώτου Μέρους (δηλαδή η Βόρεια Ελλάδα), αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο Ελληνικός Πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα ως σήμερα…»

Αυτά αναφέρει ρητά η Συμφωνία (άρθρο 7 παράγραφοι 1 και 2).

Τραγουδήστε Μακεδονία ξακουστή

Μ’ άλλα λόγια: «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα»!

Αυτά είναι η Ιστορία μας και η κληρονομιά μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι;

Και δεν υπάρχει τίποτε «αλυτρωτικό» εκ μέρους μας σε βάρος τους.

Δεν διεκδικούμε τίποτε δικό τους. Εκείνοι έχουν ακόμα αναρτημένους χάρτες στα σχολεία με ολόκληρη την Ελληνική Μακεδονία προσαρτημένη στο κράτος τους.

Το τραγούδι μας είναι η ηπιότερη απάντηση στον δικό τους αλυτρωτισμό!

Κι όποιος προσπαθεί να απαγορεύσει το τραγούδι μας, είναι «ενεργούμενο» του αλυτρωτισμού τους.

Λίγο παρακάτω, η ίδια Συμφωνία (άρθρο 7 παράγραφος 5) σημειώνει:

«Τίποτε από την παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ή να αλλοιώσει ή να επηρεάσει τη χρήση (των όρων Μακεδονία και Μακεδόνας) από τους πολίτες εκάστου Μέρους»

Τι σημαίνει αυτό;

Πως αφού εμείς τραγουδάμε ως τώρα το «Μακεδονία ξακουστή…» αναφερόμενοι στην Ιστορία και την Κληρονομιά της Ελληνικής Μακεδονίας, η Συμφωνία δεν μπορεί αυτό «ούτε να το υποτιμήσει ούτε να το αλλοιώσει ούτε να επηρεάσει τη χρήση του καθ’ οιονδήποτε τρόπο».

Συνεπώς μπορούμε να το τραγουδάμε όπου και όπως θέλουμε και λογαριασμό να μη δίνουμε σε κανένα.

(Και να το απαγόρευαν, εμείς θα το τραγουδούσαμε!

Αλλά από τη στιγμή που η Συμφωνία το επιτρέπει ρητά – όποιος προσπαθεί να μας εμποδίσει του τρίβουμε ολόκληρο το άρθρο 7 στη μούρη, και συνεχίζουμε, ακάθεκτοι…)

Δεν φτάνει που υπέγραψαν μια κατάπτυστη Συμφωνία. Προσπαθούν να μας αφαιρέσουν και τα ελάχιστα που η Συμφωνία αυτή «επιτρέπει».

Πασχίζουν να μας πάνε πιο πίσω και από την ίδια της Συμφωνία της ντροπής που υπέγραψαν.

Επίσης μπορούμε να τους λέμε και «Σκόπια», χωρίς να παραβιάζουμε τη Συμφωνία! Διότι αν με τον όρο «Μακεδονία» αναφερόμαστε στην Ελληνική Μακεδονία, τους γείτονες, για να τους ξεχωρίζουμε, κάπως αλλιώς πρέπει να τους ονομάζουμε.

Το μόνο που μας υποχρεώνει η Συμφωνία είναι να χρησιμοποιούμε το «επίσημο όνομά τους» (Βόρεια Μακεδονία) σε «οιοδήποτε επίσημο πλαίσιο». (Άρθρο 1 παράγραφος 7).

Σκόπια και Σκοπιανοί

Σε επίσημα πλαίσια μόνο! Δηλαδή στις διακρατικές σχέσεις – και μόνο…

Όμως όταν μιλάμε δημόσια μεταξύ μας, στη Βουλή ή στα ΜΜΕ, τους λέμε και «Σκόπια» και «Σκοπιανούς», αν θέλουμε. Δεν είναι «επίσημο» διακρατικό πλαίσιο!

Και στην εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου μεθαύριο, καλό είναι ο κόσμος να το τραγουδήσει μέχρι να βαρεθούν οι «επίσημοι» να το ακούν !

Και στις επιμέρους μαθητικές παρελάσεις που θα γίνουν κατά τόπους, στους δήμους, στις πόλεις, στις κωμοπόλεις, στα νησιά μας και στα χωριά, ο κόσμος να το τραγουδήσει επίσης, και οι μαθητές που παρελαύνουν μαζί, με μια φωνή, ώστε να φτάσει το μήνυμα παντού: ότι το «Μακεδονία ξακουστή» θα αντηχεί μέχρι να το εμπεδώσουν όλοι!

Κι όποιος «αρμόδιος» επιχειρήσει να το «απαγορεύσει», να ξέρει ότι θα λογοδοτήσει! Σύντομα…

Γιατί κάθε απαγόρευση είναι παράνομη! (Και αντιδημοκρατική. Και αντεθνική!)

Οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι γίνεται. Και να προβληματίζονται. Καλό είναι λοιπόν, να ακουστεί από τον κόσμο, μεθαύριο, το «Μακεδονία ξακουστή» για να το εμπεδώσουν καλά – κι αυτοί. Και να το μεταφέρουν – όπου δει…

Και κάποιοι να ξέρουν: αν ζορίσουν τον κόσμο, θα τους βγει σε κακό!

Όπως τα τραγούδια του Μίκη Θοδωράκη: Όσο τα απαγόρευε η χούντα, τόσο περισσότερο τα τραγούδαγε ο κόσμος τότε.

Δεν υπάρχει τίποτε πιο εκδικητικό από τραγούδια που απαγορεύονται. Όσο περισσότερο τα απαγορεύεις – τόσο σκληρότερα σε εκδικούνται.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έφτασε να φοβάται ένα τραγουδάκι. Δεν το φοβάται απλά. Το τρέμει…

Και θα το ακούει μέχρι να της γίνεις εφιάλτης!

Το τραγούδι αυτό θα τη στοιχειώνει! Μέχρι το τέλος (της)…

Πάμε, λοιπόν: Με το ένα, με το δύο, με το τρία:

«Μα-κε-δο-νία ξα-κου-στη, του Α-λε-ξάνδρου η χω-ρα…»   

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου