ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

Μοίρασε το

του ΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ  

Μια βόμβα στα χέρια ενός πυροτεχνουργού μπορεί να είναι σχετικά ακίνδυνη, στα χέρια ενός παιδιού όμως είναι σίγουρα καταστροφή. Ο λόγος για την κρίση που προκλήθηκε ξαφνικά; με την κατάληψη της Νομικής από τους εκ’ Κρήτης λαθρομετανάστες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι κάποιοι ανεύθυνοι οργάνωσαν, καθοδήγησαν και υλοποίησαν την επιχείρηση, χρησιμοποιώντας είτε σκόπιμα είτε αφελώς ένα μικρό μέρος από τους χιλιάδες άμοιρους συνανθρώπους μας που η κακιά μοίρα τους έφερε στον τόπο μας, είτε επειδή πίστευαν ότι έτσι τους βοηθούν είτε για να αναδείξουν ένα ούτως ή άλλως γνωστό πρόβλημα. Ευτυχώς που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, λειτούργησαν όλα με τρόπο λογικό και το αποτέλεσμα προϊόν ευρυτάτης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης και συνεννόησης, υπό τις παρούσες συνθήκες το καλύτερο δυνατό.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν; Όχι βέβαια! Το πρόβλημα υπάρχει, η εκτόνωση είναι πρόσκαιρη και οι επαγγελματίες υποστηρικτές των απανταχού αδικημένων εδώ, για να πάρουμε την θετική εκδοχή, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που μιλούν για εσκεμμένη εκμετάλλευση ενός σχεδόν άλυτου κοινωνικού προβλήματος που έχει φθάσει τα όρια αντοχής της χώρας και της ανοχής των πολιτών στα όριά τους. Και φυσικά δεν έλειψαν και οι ευάριθμοι συνωμοσιολόγοι συμπατριώτες μας που πίσω από τον όλο σχεδιασμό είδαν ξένο δάκτυλο αποσταθεροποίησης της χώρας από μια γενικευμένη εξέγερση των λαθρομεταναστών, που θα πυροδοτούσε μια σίγουρη, κατά τα λεγόμενά των οργανωτών της κατάληψης, επέμβαση της αστυνομίας.

 Και όλα αυτά τα άκρως επικίνδυνα και ανεύθυνα όταν η γειτονιά μας και συγκεκριμένα η Βόρεια Αφρική φλέγεται και οι ανατροπές γενικεύονται, λειτουργώντας σαν ντόμινο. Χθες η Τυνησία ,σήμερα η Αίγυπτος, και αύριο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα. Φανταστείτε τι εικόνα θα εξέπεμπε η χώρα μας στο εξωτερικό, αν από την ανευθυνότητα κάποιων και από την έλλειψη ψυχραιμίας άλλων ζούσαμε ένα νέο Δεκέμβρη όμοιο με αυτόν που ζήσαμε πριν δύο χρόνια με τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Θα γινόμαστε και μεις μέρος  του προβλήματος κυρίως ως προς την εικόνα φυσικά. Μια εποχή που έχουμε όσο ποτέ ανάγκη να στέλνουμε θετικά μηνύματα και εικόνες στο εξωτερικό για να ανατρέψουμε τις εντυπώσεις που διεθνώς έχουν γίνει με δικά μας λάθη καθεστώς τα τελευταία χρόνια.

 Και φυσικά σε μια περίοδο που η μάχη για τη δημοσιονομική ισορροπία δεν έχει ακόμα κριθεί και οι προβλέψεις για τη φετεινή τουριστική σαιζόν μιλούν για εκρηκτική άνοδο, λόγω και της αφρικανικής κρίσης, αλλά και της συμπίεσης του κόστους διακοπών λόγω κρίσης, μια αναστροφή του θετικού κλίματος ενδεχομένως να αποτελούσε τη χαριστική βολή στην οικονομία μας, που ούτως ή άλλως βρίσκεται στην εντατική. Πρέπει λοιπόν όλοι να αντιληφθούν ότι τα παιχνίδια με τη φωτιά, μπορεί κάποτε να αποτελούσαν για κάποιους την αλήστου μνήμης «επαναστατική γυμναστική», στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στον τόπο μας μπορεί να προκαλέσει πυρηνική έκρηξη με ανυπολόγιστες συνέπειες που θα συμπαρασύρει και τους εμπνευστές τους.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου