ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ “ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ”

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Πάλι οι «κουτόφραγκοι» θα μας σώσουν! Είτε μας αρέσει (ως λαός) είτε όχι, εδώ που φτάσαμε – στο χείλος του γκρεμού, δηλαδή στα πρόθυρα της χρεωκοπίας – η Ευρώπη (θα) είναι και πάλι το αποκούμπι και το στήριγμά μας.

Οι κοινοτικοί που πηγαινοέρχονται σε Αθήνα – Βρυξέλλες ξέρουν τη δουλειά τους. Ευτυχώς. Κι αν κάποιοι θέλουν να τους αντιμετωπίζουν σαν υψηλόβαθμους δημοσίους υπαλλήλους που καλό θα ήταν να συνομιλούν με Έλληνες συναδέλφους τους αντί με υπουργούς και υφυπουργούς, καλό θα ήταν να αναλογιστούν:

Ναι πράγματι πρόκειται για υπαλλήλους. Πλην όμως δεν προσελήφθησαν στην Κομισιόν επειδή είχαν «μπάρμπα» στην Κορώνη. Πέρασαν μεγάλες δοκιμασίες μέχρι να φτάσουν εκεί που έφτασαν και ξέρουν πολλά περισσότερα όχι μόνον απ’ τους δικούς μας δημοσίους υπαλλήλους που υποτίθεται θα έπρεπε να συνομιλούν, αλλά κι από υπουργούς και υφυπουργούς μας που αισθάνονται να υποτιμούνται ότι δέχονται τις υποδείξεις των ξένων. Στο κάτω – κάτω κι αυτοί υπάλληλοι του ελληνικού λαού είναι υπό μια έννοια κι εκλέχθηκαν για να κάνουν μια δουλειά. Να λύσουν προβλήματα. Αν χρειαστούν και …λυσάρι δεν χάλασε ο κόσμος…

Δεν είναι λοιπόν καθόλου κακό να δεχθούμε και να υιοθετήσουμε, μέρος των υποδείξεων που κάνουν. Άλλωστε, δεν λένε και τίποτα περισσότερο απ’ όσα λέγονται χρόνια τώρα στην Ελλάδα και γνωρίζουν πολύ καλά οι περισσότεροι Έλληνες. Διότι πρέπει να ζει κανείς σε άλλη διάσταση για να μην αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σπατάλη και γενικά το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται χρόνια γύρω του. Στα νοσοκομεία, στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στις ΔΕΚΟ, στα εξοπλιστικά, παντού.

Κι αφού λοιπόν είναι (και πάλι) οι Ευρωπαίοι που ζητάμε να μας δανείσουν για να γλιτώσουμε την ταπεινωτική χρεοκοπία, είναι δικαίωμα τους να γνωρίζουν ποιον, που και πως θα δανείσουν. Είναι απλό να το σκεφτεί κανείς. Κι είναι κι ευτυχές, καθώς με όλες αυτές τις διασφαλίσεις που ζητούν οι Ευρωπαίοι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αυτή τη φορά, τα χρήματα να πιάσουν τόπο.

Ποιος τυφλός λοιπόν δεν θέλει το φως του; Κι οι Ευρωπαίοι θέλουν να δει φως η Ελλάδα. Διότι όσο η χώρα παραμένει τυφλή ο κίνδυνος αυξάνει. Χρεοκοπία της Ελλάδας θα δημιουργήσει ρωγμή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα που ήδη βάλλεται από κερδοσκοπικές επιθέσεις. Και δεν είναι τυχαίο που όλο αυτό το διάστημα τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κτυπούν τον «αδύναμο κρίκο» της Ευρωζώνης. Το σημαντικότερο όμως είναι πως τυχόν χρεοκοπία της χώρας θα δημιουργήσει μεταναστευτική πίεση στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Πρόκειται για το εφιαλτικό σενάριο που είδε η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά που προφανώς οι «κουτόφραγκοι» έχουν δει νωρίτερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου