ΡΟΥΑ ΜΑΤ

Μοίρασε το

Η ακύρωση, στον αέρα, του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, δείχνει ότι πλέον η κυβέρνηση δεν έχει άλλες κινήσεις.  Ή θα πάει σε νέα μέτρα φόρους και απολύσεις ή θα κηρύξει τώρα στάση πληρωμών.

Οι ευρωπαίοι λεφτά δεν δίνουν, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου πρακτικά έχει ακυρωθεί μετά την άρνηση πολλών χωρών της ΕΕ να εγκρίνουν το νέο πακέτο στήριξης.

Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώσης, αφού οι Γερμανοί πολίτες δεν έχουν λόγο να πληρώσουν σε “τεμπέληδες” και “κλέφτες”(αυτά τους λένε επί δύο χρόνια τώρα). Το κλίμα είναι εχθρικό εναντίον της Ελλάδας κάτι που διαπίστωσε ο Ε. Βενιζέλος στην συνεδρίαση του eurogroup στην Πολωνία. Έτσι ο πρωθυπουργός επιστρέφει για να αντιμετωπίσει την εσωτερική πλέον κατάσταση.

Τα λεφτά φτάνουν έως τον Οκτώβριο και αν δεν δοθεί έστω έναντι κάποιο ποσό ουσιαστικά έχουμε πτωχεύσει μέσα στο ευρώ. Ομόλογα η χώρα έχει να πληρώσει τον Μάρτιο 14 δις ευρώ. Όμως αν δεν δοθεί δάνειο και δεν πληρώνει το κράτος στο εσωτερικό πως θα μπορέσει να καλύψει τα 14 δις ευρώ τον Μάρτιο;

Άρα οι αγορές προεξοφλούν την πτώχευση.

Ο Γ. Παπανδρέου μετά την συνομιλία με τον Ε. Βενιζέλο αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα δεν υπάρχει χρόνος για συνομιλίες στην Νέα Υόρκη την ώρα που η χώρα καταρρέει.

Στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ακύρωση του ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου αναφέρεται:  “Επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλλει την προγραμματισμένη επίσκεψη του στις ΗΠΑ”.

Πλέον μπήκαμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις…

Από το www.dixti.net

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου