ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Μοίρασε το

Τα προβλήματα για τη κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό. Πολλά τα ανοικτά μέτωπα και καλείται ο έλληνας πρωθυπουργός να λειτουργήσει με ταχύτητα και στρατηγική.

Η ηγεσία της Ευρώπης αναζητά συμμάχους που θα συνδράμουν στην επούλωση των πληγών που άφησε το Brexit.

Η πατρίδα μας μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις που ίσως αλλάξουν τη φυσιογνωμία της και δημιουργήσουν προυποθέσεις επανεκκίνησης.

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες στερήσεις και απαιτεί από το πολιτικό προσωπικό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή μονοπάτια προόδου και ανάπτυξης.

Απουσιάζει από την ατζέντα του Eurogroup το ελληνικό ζήτημα και είναι η στιγμή να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με τους εταίρους και να ενδυναμώσουμε τις γέφυρες συνεργασίας με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Τα βλέμματα στρέφονται στην Ισπανία και στην Πορτογαλία που βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιθανότητα επιβολής προστίμων για πρώτη φορά στα χρονικά λόγω αθέτησης δημοσιονομικών στόχων.

Η ισπανική κυβέρνηση, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ κ.Obama στην Ισπανία για να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό κ.Rajoy ως αδιαμφισβήτητο ηγέτη, υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα κυρώσεων αλλά μεταρρυθμίσεων, ενώ η πορτογαλική κοινή γνώμη προς το παρόν κυριαρχείται από την κατάκτηση του Euro 2016. Εντούτοις είναι σαφές ότι το ενδεχόμενο των κυρώσεων είναι πραγματικό, έστω και εάν από διάφορες πλευρές καταβάλλεται προσπάθεια να αποφευχθούν.

Τα αποτελέσματα των ενεργειών για τις επενδύσεις θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της πατρίδας μας και θα καθορίσουν τη νεα πορεία για το μέλλον.

Η επόμενη μέρα απαιτεί και προκαλεί όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν. Απαιτείται πρόγραμμα με τήρηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος για να γλιτώσουμε το «κόφτη» και να σχεδιάσουμε μια Ελλάδα σε άλλη διάσταση και με άλλες προοπτικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου