ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Μοίρασε το

Αποφεύχθηκε μέχρι νεοτέρας η ρήξη στο ΠΑΣΟΚ, καθώς παρά την αρχική διαφωνία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν επέμεινε στην αντίθεσή του προς την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή νέου αρχηγού το Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για το αν θα είναι τελικά ο ίδιος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, τονίζοντας με νόημα ότι «προέχουν οι εθνικές προτεραιότητες, θα έχω απόσταση από τους εσωτερικούς ρυθμούς του ΠΑΣΟΚ, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα…».

Παράλληλα, ζήτησε στήριξη στην πράξη και «όχι ρητορική» από τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και το κόμμα στις συνομιλίες που διεξάγει με τους δανειστές για την επιτυχή έκβαση της μείωσης του χρέους και της νέας δανειοδότησης της χώρας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, τα «σπαθιά» των μονομάχων της ηγεσίας μπαίνουν προσωρινά στα θηκάρια και η τελική μάχη παραπέμπεται για τους προσεχείς δύο μήνες.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση που δεν τηρεί τους κανόνες και δε συνάδει με τις ανάγκες της χώρας, ενώ απέφυγε να αναφερθεί στις δικές του προθέσεις, περιοριζόμενος στη φράση «εγώ θα κάνω το καθήκον μου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου