ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Μοίρασε το

Ενώ οι πρόσφατες διεργασίες για την συμφωνία Ελλάδας δανειστών έχουν πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον , αφού σχετίζονται τόσο με τις συνομιλίες -σχέσεις Ευρώπης-Αμερικής όσο και με τις προτεραιότητες των “ηγετών” για τη συνοχή της Ευρώπης, στην Ελλάδα η λεγόμενη αντιπολίτευση , χωρίς λόγο με περιεχόμενο για τη στρατηγική της χώρας, σ αυτές τις διεργασίες, όχι μόνο δεν αποτιμά τις πολιτικές που εφαρμοστήκαν με τις επιπτώσεις των μέτρων φοροεπιδρομης των τελευταίων χρονών , αλλά τον τελευταίο χρόνο αρέσκεται στο καταγγέλλει τα μέτρα  που…θα.. έρθουν!

 

[quote text_size=”small”]

Και όλα αυτά την ιδία στιγμή που οικονομία και πολίτες , δυστυχώς ακόμα, υφίστανται το πλαίσιο των δικών τους μέτρων !

[/quote]
ΚΟΥΒΕΝΤΑ λοιπόν για την αποτίμηση και επαναξιολόγηση , για τις δημοσιονομικές πολιτικές κοινωνικού διχασμού ,για την παραγωγική συρρίκνωση και χρεωστική μεγάθυμη !
Η αναγκαία κριτική στα κυβερνητικά λάθη που θα έπρεπε να γίνεται από την αντιπολίτευση με στόχο την προώθηση προοδευτικών -αναπτυξιακών  πολιτικών , και τον δίκαιο επιμερισμό των επιπτώσεων του δανεισμού, μεταλλάχθηκε σε όχημα της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης με αίτημα , κυβερνητικά “οικουμενικά σχήματα” του κατωτάτου μέσου όρου , για να δημιουργούνται άλλοθι συνεννόησης από ετερόκλητες δυνάμεις συμφερόντων , για να εμποδίζουν τις αναγκαίες δίκαιες ανακατανομές !
Ο επίκαιρος όσο ποτέ στόχος , προοδευτικών συμφωνιών για κοινωνικές και παραγωγικές συγκλίσεις αλλαγών , υποκαθίσταται από αιτήματα δήθεν “εθνικής συνεννόησης” , ενώ είναι γνωστό ότι έχουν διαφορετικά ζητούμενα οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού με την αχαλίνωτη κερδοσκοπική επιδίωξη,  απ αυτές που ενδιαφέρονται για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας και των πολιτών με κανόνες και δημοκρατία!
Η Ελλάδα χρειάζεται και κυβέρνηση και αντιπολίτευση που θα έχει ένα και μόνο προσανατολισμό !
-Να ασκούν εμπροσθοβαρεις πολιτικές και να ανταγωνίζονται γι αυτές!
-Να ερμηνεύουν  τις διεργασίες ,και με συμμαχίες να διατυπώνουν ευδιάκριτα ένα παραγωγικό και δίκαιο σχέδιο με δημοκρατία!
Όλα τα αλλά δείχνουν …όπισθεν !και αυτό η κοινωνία δείχνει σ όλες τις καταγραφές πως το αποστρέφεται
ΥΓ: Παρακολούθημα?  Πως αλλιώς να ονομάζεται “Επιτροπή διαλόγου” για το κέντρο &την αριστερα,όταν συγκροτείται  οργανωτική επιτροπη με τις απόψεις της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας?
Θυμιζεται οτι οι πολιτικές της έφεραν το διαζύγιο με το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις που εκφράζει !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου