ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΝΟΜΙΚΗ

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ευτυχώς η ανακατάληψη της Νομικής από τη …νομιμότητα έγινε αναίμακτα. Ευτυχώς, η σύνεση επικράτησε και δεν υπήρξαν ακρότητες.

Η κυβέρνηση επέδειξε πολιτική σωφροσύνη. Δεν υπέκυψε στον εκβιασμό, ούτε όμως και στην “ευκολία” της λύσης δια της “ισχύος”. Αναμφισβήτητα πιστώθηκε πολιτικά μια υπόθεση που εξαρχής φάνηκε να τη φέρνει σε εξαιρετικά δεινή θέση.

Έμεινε όμως η ανατριχίλα στη σκέψη πως τέτοια περιστατικά θα επαναληφθούν στο μέλλον και θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν εκ νέου. Ίσως τότε, η κατάσταση να είναι πιο πολύπλοκη και η επίδειξη ψυχραιμίας και σωφροσύνης να μην είναι αρκετή.

Η διαπίστωση ωστόσο, όσο και εμπειρία του συμβάντος, μπορεί να αποβούν επωφελείς και για την κυβέρνηση και για την ελληνική κοινωνία. Χρειάστηκαν τρεις μέρες για να κατανοήσει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης την ύπαρξη της βραδυφλεγούς βόμβας που έχει τοποθετηθεί στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το πλήθος εξαθλιωμένων και απελπισμένων μεταναστών που έχουν συρρεύσει (και εξακολουθούν να συρρέουν) στη χώρα και κατά τεκμήριο διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η φτώχεια και η ανέχεια τους σε συνδυασμό με την οξυμένη θρησκευτική …ευαισθησία που τους διακρίνει τους καθιστά κινούμενες βόμβες. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πως και υπό ποιες συνθήκες μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Πριν από δυο περίπου χρόνων κάποιος ανόητος αστυνομικός είχε την έμπνευση να αποσπάσει βιαίως από ένα μετανάστη το Κοράνι και να το πατήσει προκλητικά μπροστά του. Η αντίδραση των ομόθρησκων του ήταν άμεση. Πλήθος φανατισμένων μουσουλμάνων συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί και η έκρηξη αποσοβήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με την κυβέρνηση να καταδικάζει απερίφραστα την πράξη, διαψεύδοντας ταυτόχρονα το συμβάν. Κάπως έτσι με την έμμεση συγνώμη της Πολιτείας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Προ εβδομάδων τα ελληνικά ΜΜΕ προέβαλαν μουσουλμάνους στον Πειραιά να αυτομαστιγώνονται τηρώντας ένα γνωστό θρησκευτικό έθιμο. Ο ισλαμικός φανατισμός βρίσκεται εδώ. Άνθρωποι που αυτο-υποβάλλονται σε τόσο πόνο, τι είναι σε θέση να κάνουν, που μπορούν να φτάσουν αν προκληθούν;

Και οι προκλήσεις είναι πολλές. Το τελευταίο διάστημα διακινούνται στο διαδίκτυο από Έλληνες “υπερπατριώτες” ιδέες και απόψεις που καλλιεργούν κλίμα φανατισμού και ξενοφοβίας. Τα όσα συνέβησαν πρόσφατα έξω απ’ τον Άγιο Παντελεήμονα ήταν μια πρώτη γεύση για ό,τι υποβόσκει και δύναται να επακολουθήσει.

Παράλληλα, πολιτικά κόμματα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους μουσουλμάνους. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για να υποβάλουν την κυβέρνηση σε …επαναστατικές ασκήσεις, τον ΛΑΟΣ για να επιδείξει την “ελληνική ψυχή” του.

Όλα αυτά μοιάζουν με το ανέμελο παιδάκι που παίζει με τα σπίρτα, δίπλα σε δεμάτια από ξερά χόρτα.

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου