ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ;

Μοίρασε το

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αισθάνθηκε την ανάγκη να αιτιολογήσει την απροθυμία της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο έναντι μικρών συνδικαλιστικών ομάδων που κλείνουν λιμάνια και δρόμους.

Κι είναι αλήθεια πως ΚΑΠΟΙΟΣ έπρεπε να εξηγήσει στην κοινή γνώμη γιατί μια ευνομούμενη πολιτεία θα πρέπει να ανέχεται, μια μικρή μειοψηφία να επιβάλλεται στην πλειοψηφία. Γιατί μια ολόκληρη κοινωνία θα πρέπει να χορεύει στους ρυθμούς του ΠΑΜΕ. Γιατί θα πρέπει να θεωρείται θεμιτό, όποια συνδικαλιστική διεκδίκηση υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητας, να μένει ατιμώρητη. Καταλληλότερος ΚΑΠΟΙΟΣ δεν θα μπορούσε να είναι άλλος απ’ τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο οποίος, ως πολιτικός με 30 χρόνια παρουσίας στα κοινοβουλευτικά έδρανα, έδωσε πολιτική – όχι νομική εξήγηση.

Στην προσπάθειά του να “νομιμοποιήσει” την κυβερνητική ανοχή έριξε την …ενοχή στο ΚΚΕ. Και συγκεκριμένα στην Αλέκα Παπαρήγα και την “ανεύθυνη και τυχοδιωκτική ομάδα γύρω απ’ την ηγεσία του ΚΚΕ” που “θέλουν νεκρό”! Κι επειδή κατά την εκτίμηση του “θέλουν νεκρό”, η κυβέρνηση δεν τους “κάνει το χατίρι” και δεν στέλνει εισαγγελείς και αστυνομία να επιβάλουν το νόμο.

Κάπως έτσι, το ΠΑΜΕ με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του ΚΚΕ θα συνεχίσει να παρανομεί στο όνομα μιας συνδικαλιστικής διεκδίκησης κι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ανέχεται την παρανομία εν ονόματι της προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Κάπως έτσι η ζωή θα συνεχίζεται με τις γνωστές ταλαιπωρίες των πολιτών και τους διαπληκτισμούς τους με τους “απεργούς”.

Κάπως έτσι η αμέτοχη κι αδρανής Πολιτεία εκχωρεί στους πολίτες το δικαίωμα της αυτοδικίας και το νομιμοποιεί πολιτικά. Ακραία υπόθεση: Οδηγός ΙΧ παρασύρει και τραυματίζει θανάσιμα απεργό που του έκλεινε το δρόμο. Συλλαμβάνεται και στο δικαστήριο υποστηρίζει ότι έπρεπε να μεταφέρει επειγόντως στο νοσοκομείο το παιδί του που κινδύνευε η ζωή του. Αναφέρει ότι ο απεργός παρανόμως βρέθηκε στο δρόμο του κι επικαλούμενος τη δήλωση Πάγκαλου, κάνει την αναγωγή: ο απεργός ήθελε το παιδί μου νεκρό!!

Στην παραπάνω ακραία περίπτωση, ο απεργός είναι νεκρός. Νεκρό είναι ίσως και το παιδί του οδηγού που δεν είχε εγκαίρως τις πρώτες βοήθειες. Στη φυλακή είναι, πιθανό, ο οδηγός-πατέρας. Προφανώς, το Δικαστήριο, δεν θα τον έκρινε πολιτικά.

Ωστόσο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι πολιτικός. Όπως πολιτικό κόμμα είναι και το ΚΚΕ. Αλλά όταν οι πολιτικοί μπερδεύουν πολιτικές με νομικές έννοιες προκαλείται σύγχυση, υποκρύπτεται αυθαιρεσία. Π.χ.: “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” ή “ό,τι είναι νόμιμο είναι κι ηθικό”…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου