ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;

Μοίρασε το

Την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ αναλαμβάνουν μια ιστορική ευθύνη. Καλούνται με την συμμετοχή και την ψήφο τους στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αποφασίσουν ποιος εκ των δυο υποψηφίων είναι ο ικανότερος όχι απλά να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση (που δεν θα αργήσει…), αλλά να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έλευση 100 δισ. € ιδιωτικών επενδύσεων τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να επανέλθει στα προ κρίσης επίπεδα διαβίωσης.

Μετά από ένα χρόνο καταστροφικής διακυβέρνησης από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν διαψεύστηκαν μόνο οι ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο που καλλιέργησε με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για να υφαρπάξει την εξουσία, ρίχνοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Επιβεβαιώθηκε το έλλειμμα ηγεσίας και η ανικανότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος να δώσει ρεαλιστικές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η χώρα.

Το κυριότερο εξ αυτών είναι οι πελατειακές σχέσεις και το κομματικό κράτος το οποίο επανασυστήνεται με απροκάλυπτο τρόπο για να βολέψει, για άλλη μια φορά, κομματικούς ημετέρους σε βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

[quote text_size=”small”]

Το δυστύχημα αυτή τη φορά είναι πως η επανασύσταση του κομματικού κράτος δεν συνιστά απλά έγκλημα κατά του ιδιωτικού τομέα, συνιστά έγκλημα κατά της χώρας που υποθηκεύει το μέλλον της νέας γενιάς.

[/quote]

Διότι πολύ απλά, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν δανεικά (και αγύριστα) για τη συντήρηση του κομματικού κράτους, τα χρήματα αφαιρούνται από τον ιδιωτικό τομέα και πλέον από τους συνταξιούχους που βλέπουν διαρκώς τις συντάξεις τους να μειώνονται. Καθώς δε, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι και νέος πλούτος (που μόνον ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να δημιουργήσει) για να εισφέρει στο ασφαλιστικό σύστημα, ούτε συντάξεις στους νυν συνταξιούχους θα μπορούν να πληρώνονται, ούτε συντάξεις στους μελλοντικούς συνταξιούχους θα μπορούν να πληρωθούν.

Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι χωρίς ένα αναπτυξιακό σοκ, η χώρα οδεύει στην καταστροφή. Και αναπτυξιακό σοκ με μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και μεριμνά αποκλειστικά για την προστασία και διεύρυνση του κομματικού κράτους, δεν θα υπάρξει ποτέ!

[quote text_size=”small”]

Το ερώτημα λοιπόν για τους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι ποιος εκ των Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη έχει την ικανότητα να επιφέρει το αναπτυξιακό σοκ που έχει ανάγκη η χώρα.

[/quote]

Ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον ιδιωτικό τομέα. Ποιος έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να επιφέρει αλλαγές στο κράτος, μετατρέποντας το (μέσω διαδικασιών αξιολόγησης και αξιοκρατίας) από ένα κράτος-κομματικό λάφυρο, σε ένα κράτος στρατηγό που θα χαράσσει αναπτυξιακή στρατηγική, θα εποπτεύει την εύρυθμη λειτουργία καθαρών κανόνων της αγοράς και θα ελέγχει όσους τους παραβιάζουν.

[quote text_size=”small”]

Κατά τη γνώμη μου, η οποία εκφράζεται με αμιγώς ιδεολογικό-πολιτικά κριτήρια κι όχι με ιδιοτελή κριτήρια της τελευταίας στιγμής και ως τέτοια την έχω εκφράσει απερίφραστα και με συνέπεια από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

[/quote]

Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκσυγχρονισμός του κράτους και μια οικονομική πολιτική που θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου από τον κρατισμό, αποτελούν τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για να έλθουν οι πολυπόθητες επενδύσεις. Τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα η ανεπίκαιρη και διασπαστική αναβίωση διαχωρισμών σε …ικούς και …ικούς, αφορούν σε σκιαμαχίες μικροκομματικών και μικροπολιτικών διευθετήσεων οι οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κονταίνουν τη ΝΔ και ευρύτερα να ανακυκλώνουν την εθνική μιζέρια μας.

Την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ καλούνται να σκεφτούν και να ψηφίσουν κατά της μιζέριας. Το κυριότερο, καλούνται να στείλουν το μήνυμα πως η Κεντροδεξιά παράταξη ενωμένη και ανανεωμένη μπορεί να δώσει πραγματική ελπίδα στους πολίτες αυτής της πολύπαθης χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου