ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Μοίρασε το

Κατ’  αρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι, για να είναι αξιόπιστη μια δημοσκόπηση πρέπει να γίνει σε δείγμα τουλάχιστον 1.200 ανθρώπων. Όμως, λόγω του ότι 80 στους 100 αρνούνται να συμμετέχουν ή ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν απαντούν ενίοτε παραπλανητικά, χρειάζονται 20 με 25 χιλιάδες τηλέφωνα από  την κάθε εταιρία. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος, τι δημοσκοπικά παιχνίδια μπορούν να παιχτούν. Παρ’ όλα αυτά παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα τα εξής :

1. Η κοινή γνώμη εμφανίζει τάση μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που αγγίζει το 90%.

2. Η τάση για μνημόνιο ή αντιμνημόνιο κινείται στο 50% αντιμνημόνιο, στο 25% με μνημόνιο ενώ  ένα 25% είναι αδιευκρίνιστο. 

3. Η τάση για εμπιστοσύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση πέφτει σε ποσοστά κάτω του 25%.

4. Όσο αφορά την αξιοπιστία μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, βλέπουμε να είναι μπροστά με 10 μονάδες κ. Σαμαράς, με ένα 50% όμως το οποίο τείνει στο κανένας. Αυτό το 50%  οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να το αξιοποιήσει.

5. Όσον αφορά θετικές και αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο Τσίπρα, το 65% των αρνητικών και το 25% των θετικών, οφείλει να μας προβληματίσει, μην τυχόν δεν έχουμε προβάλει όπως πρέπει την υποψηφιότητά του, ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

6. Όσον αφορά την καταλληλότητα για Πρωθυπουργός. Η συνεχής διαφορά των 8 μονάδων σε συνδυασμό με το 45% που απαντάει κανένας, οφείλουμε να το αλλάξουμε επιτυγχάνοντας στο εσωτερικό μας, επιτέλους, τον κοινό λόγο. 

7. Όσον αφορά τους αναποφάσιστούς, που από το 40% περίπου εισπράττομαι μόνο ένα 4%, οφείλουμε να το διορθώσουμε με την επίτευξη του ανοίγματος στην κοινωνία, ξεπερνώντας επιτέλους τα φοβικά μας σύνδρομα.

8. Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες και την μικρή μας πρόσβαση σε ηλικίες άνω των 65, οφείλουμε να το διορθώσουμε αποκτώντας μεγαλύτερη πειστικότητα, μιας και αυτή η ηλικία για να σπάσει το συναισθηματισμό της, χρειάζεται αγάπη και ισχυρά επιχειρήματα. 

9. Το άνοιγμα το προέδρου Τσίπρα, προς εκείνους που θα καταψηφίσουν στο μέλλον την κυβέρνηση, πρέπει να εστιαστεί περισσότερο στο υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ της βάσης  και όχι της κορυφής. 

10. Είναι ανησυχητικές πράγματι οι δέκα μονάδες που υπολείπεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών σύντροφος Γαβριήλ Σακελαρίδης έναντι του κ. Καμίνη, οι 6 μονάδες της συντρόφισσας Ρένας Δούρου στην περιφέρεια έναντι του κ. Σγουρού, οι 27 μονάδες του υποψηφίου Δημάρχου στην Θεσσαλονίκη συντρόφου Τριαντάφυλλου Μηταφίδη έναντι του κ. Μπουτάρη και οι 14 μονάδες της υποψήφιας περιφερειάρχου συντρόφισσας Δέσποινας  Χαραλαμπίδου έναντι του κ. Τζιτζικώστα. Όμως, όλα αυτά τα είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε με το τρίπτυχο δουλειά, δουλειά, δουλειά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου