ΠΑΡΑΚΜΗ, ΔΙΑΛΥΣΗ, ΘΑΝΑΤΟΣ…ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Μοίρασε το

Τα μέτρα διαλύουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιβεβαίωσε απόλυτα στην έκτακτη και επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας,  ότι βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους παρακμής και επιταχυνόμενου πολιτικού θανάτου. Οι βουλευτές του είναι σαφές ότι δε μπορούν να ελεγχθούν και να πειθαρχήσουν στις εισηγήσεις της ηγεσίας, παρά τις ευθείες απειλές διαγραφής, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία για το επώδυνο πακέτο την επόμενη εβδομάδα να εξελίσσεται σε θρίλερ.

Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ ( Τετάρτη βράδυ) στην Ιπποκράτους, που συγκλήθηκε μετά τη θλιβερή και εντελώς αποδιοργανωμένη εικόνα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις όπου ο καθένας ψήφιζε ό,τι ήθελε, τουλάχιστον πέντε βουλευτές άφησαν να εννοηθεί ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ ένας το ξεκαθάρισε ανοιχτά και μάλιστα ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής δήλωσε σε έντονο ύφος ότι καταψηφίζει και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του το πρωί εξέφρασε την απόφασή του να τεθεί οικειοθελώς εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Με αστερίσκο όχι, τονίζοντας ότι «δεν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τα μέτρα» είπαν οι Κώστας Σκανδαλίδης που έφυγε εκνευρισμένος από τη συνεδρίασης ενώ είχε διαπληκτιστεί λεκτικά με τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, Γιάννης Κουτσούκος (ανέφερε ότι η τελική του απόφαση θα γίνει γνωστή στην ψηφοφορία), Θεοδώρα Τζάκρη (ζήτησε να δει πρώτα τα μέτρα) και Μάρκος Μπόλαρης που τόνισε ότι «δεν είναι δηλωσίας». Στον κατάλογο των διαφωνούντων προστίθεται και ο βουλευτής Κιλκίς Θόδωρος Παραστατίδης που ναι μεν έλειπε από τη συνεδρίασε αλλά βρίσκεται στο ίδιο κλίμα με τους παραπάνω συναδέλφους του, ενώ στο νομοσχέδιο για αποκρατικοποιήσεις είχε ψηφίσει παρών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προεξόφλησε τη διαγραφή όσων ψηφίσουν αρνητικά το πακέτο των μέτρων, τονίζοντας με νόημα ότι «χωρίζουν οι δρόμοι μας με όποιον δε μπορεί ή δεν αντέχει να ακολουθήσει αυτό το δρόμο».

«Κανείς δε μπορεί να κρατάει υπό ομηρία την παράταξη. Τις συλλογικές διαδικασίες δεν αρκεί να τις ζητάς ή να τις εκβιάζεις. Πρέπει και να τις σέβεσαι. Αλλιώς αδικούνται και προσβάλλονται όσοι κινούνται στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος προκειμένου να παράσχει κάλυψη στους βουλευτές του κόμματος που θα εγκρίνουν τα μέτρα.
Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση η αναφορά του ιδίως προς τους βουλευτές που ζήτησαν να δουν πρώτα το περιεχόμενο των μέτρων ότι «τα μέτρα είναι αυτά που ξέρετε, μην κοροϊδευόμαστε, το πακέτο θα είναι εξαιρετικά δυσβάστακτο».
Στη χθεσινή συνεδρίαση ανταλλάχθηκαν πολύ βαριές κουβέντες μεταξύ των βουλευτών, αποδεικνύοντας την ατμόσφαιρα γενικευμένης αποσύνθεσης αλλά και τις τεράστιες διαφορές στις πολιτικές αντιλήψεις μεταξύ των μελών της ΚΟ.
«Μερικοί εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική όλα τα κιλά όλα τα λεφτά Να ψηφίσουμε τα μέτρα εν λευκώ. Δεν ήταν εικόνα αυτή που δώσαμε σήμερα στη Βουλή. Δε γίνεται να το παίζουμε τζάμπα μάγκες», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Άλλοι είναι λαθρεπιβάτες. Εγώ δεν έχω ούτε ομάδες ούτε λομπίστας είμαι», απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης. “Είσαι ο βασικός υπεύθυνος για το μπάχαλο που έγινε το πρωί στη Βουλή. Κωλόπαιδο σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις», ανέφερε απευθυνόμενος στον Πάρι Κουκουλόπουλο ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
«Σημερα στη Βουλή ήμασταν σαν αυτοδιοικούμενο ή ασύντακτο κοπάδι. αν πάμε έτσι στα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ», εκτίμησε ο Νίκος Σηφουνάκης.

«Να ψηφίσω εγώ τα μέτρα για να γίνουν κάποιοι υπουργοί του Σαμαρά; Είναι και ο Χρυσοχοίδης εδώ που θέλει να γίνει υπουργός», σημείωσε ο Μιχάλης Κασσής εν βρασμώ. «Εσύ Ντόλιο να πας στο φίλο σου το Ραγκούση», συνέχισε αναφερόμενος στο βουλευτή Έβρου ο κ. Κασσής με αφορμή τη θέση του ότι όσοι δεν ψηφίσουν τα μέτρα πρέπει να παραδώσουν την έδρα.«Να φύγω εγώ και να έρθει ο Σάκης Οικονόμου (πρώην βουλευτής Ιωαννίνων) να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα», πρόσθεσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%».

«Δεν πιστεύω στα μέτρα δε μπορώ όμως να κάνω το άλμα στο κενό», υποστήριξε ο Θάνος Μωραϊτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου