ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Vs ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Μοίρασε το

Αγρότες, επιστήμονες, επαγγελματίες, μισθωτοί βρίσκονται στο πόδι με απεργίες, πορείες  και καταλήψεις προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση.

Την ίδια ώρα και οι δανειστές επισημαίνουν, ότι το ελληνικό σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν είναι κοστολογημένο, που σημαίνει ότι στην πράξη δεν εξασφαλίζει την μείωση των δαπανών του κράτους κατά 1,8 δις.

Με αυτές τις κινητοποιήσεις σε εξέλιξη, η κυβέρνηση γιορτάζει τοn ένα χρόνο  στην εξουσία, δηλώνοντας ταυτόχρονα το εξής οξύμωρο ότι καλώς διαμαρτύρονται οι πολίτες κάθε κατηγορίας και παράλληλα  δείχνοντας τους δανειστές ως υπεύθυνους των κάθε λογής δεινών μας.

Στο εύλογο ερώτημα, άλλα μας λέγατε πριν ένα χρόνο όταν σας ψηφίσαμε, απαντούν ότι δεν ισχύουν τα όσα υποσχέθηκαν στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα ισχύει η ψήφος που δόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο, που ψήφησε η Βουλή μαζί με ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, εμφανίζοντας έτσι, ως συνυπεύθυνους,  τόσο την μείζονα, όσο και ελάσσονα αντιπολίτευση.

 

[quote text_size=”small”]

Οι ρυθμίσεις ειδικά στο ασφαλιστικό των επιστημόνων, επαγγελματιών και αγροτών, οδηγούν αντί για τον περιορισμό, στην περαιτέρω επέκταση της φοροδιαφυγής, μια και πάνω από το 60% των συνολικών εσόδων τους κατευθύνεται σε φόρους και εισφορές.

[/quote]

Παράλληλα και οι μισθωτοί θα πληρώσουν παραπάνω εισφορές για συντάξεις πείνας , αλλά και οι εργοδότες, μετά από την συμφωνία που έκαναν στο Μέγαρο Μαξίμου, προσωπικά με τον Α. Τσίπρα.

Ήδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο και πριν καν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, υπάρχουν φωνές, ιδιαίτερα από βουλευτές της επαρχίας, που ζητούν αλλαγές, απειλώντας με καταψήφιση το υπό εκκόλαψη νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επείγεται να προχωρήσει στην ψήφιση του νομοσχεδίου, μια και χωρίς αυτό δεν πρόκειται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση, που θα οδηγήσει και στην μελλοντική συζήτηση της ελάφρυνσης του χρέους.

Τώρα πια στην συγκυβέρνηση δεν λένε κουβέντα για κούρεμα και έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την προσδοκία της επιμήκυνσης, των μειωμένων επιτοκίων και ενδεχομένως σε μια περίοδο χάρητος, για την έναρξη αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να υπάρξει μια κάποια επανεκκίνηση, της σχολάζουσας οικονομίας.

[quote text_size=”small”]

Βεβαίως ο χρόνος τρέχει και ο Μάρτιος είναι μπροστά μας, που θα βρει τα κρατικά Ταμεία χωρίς μετρητά, μια και τον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, καθώς  και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών.

[/quote]

Η κυβερνητική αγωνία για να κερδηθεί χρόνος ήταν εμφανής στο Νταβός, μια και σε αυτό το θέμα επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού στη διάρκεια των διμερών του συνομιλιών.

Πέρα από τους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάρτιο υπάρχει επιπρόσθετα και δόση προς του ΔΝΤ, που φτάνει τα 800 εκατομμύρια για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα στα κρατικά Ταμεία.

Με αυτά τα δεδομένα η γιορτή για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μοιάζει με μνημόσυνο, μια και ουδέν το θετικό έχει προκύψει για τους ανέργους αυτής της χώρας καμιά προοπτική ανάπτυξης και επομένως δεν υπάρχει ορατό φως στον ορίζοντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου