Ο Τσίπρας απαξιώνεται από τη Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει πως στην Ευρώπη, η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού βρίσκεται στο ναδίρ. Η κριτική που δέχεται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι έντονη. Καμμένος και Βαρουφάκης είναι οι κορυφαίες επιλογές από τις οποίες κάηκε ο Αλέξης Τσίπρας. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος σημειώνει πως στην Ευρώπη, η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού βρίσκεται στο ναδίρ. Η κριτική που δέχεται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία είναι έντονη. Καμμένος και Βαρουφάκης είναι οι κορυφαίες επιλογές από τις οποίες κάηκε ο Αλέξης Τσίπρας.


Η ευρωπαϊκή εικόνα του Τσίπρα καταρρέει πλέον με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις γαλλικές απέλπιδες προσπάθειες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει 93 νεκρούς στην πλάτη του. Όλοι είδαν πλέον ότι χειρίστηκε με τον πιο άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μία τραγωδία. Την οποία, αν το κράτος ήταν στοιχειωδώς προετοιμασμένο, θα είχε αποφύγει. Από την άλλη δε πλευρά του νομίσματος, την οικονομική, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την πολιτική ηγεσία της χώρας. Άρα διατηρεί σοβαρές αμφιβολίες για το αν η ελληνική οικονομία θα ξεφύγει ποτέ από την παγίδα του χρέους. Ο κ. Ντράγκι, όμως, ως συνήθως, δεν προτείνει τίποτα πέρα από τεχνοκρατικές διαχειριστικές λύσεις. Λύσεις που απέχουν αισθητά από την ουσία του προβλήματος”.

Έμπειρος πρώην γενικός διευθυντής σε κορυφαία Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βέλγος τεχνοκράτης που μάς λέει τις παραπάνω απόψεις υπήρξε στο παρελθόν και μυστικοσύμβουλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Και μπορώ να πω ότι γνωρίζει όσο λίγοι τα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Καμμένος Βαρουφάκης έκαψαν τον Τσίπρα

“Το σοβαρότερο λάθος του Τσίπρα”, μάς λέει, “ήταν ο συνεταιρισμός του με τον Καμμένο. Ακολούθησε η ολέθρια επιλογή Βαρουφάκη στην θέση του υπουργού Οικονομικών. Σε μία φάση που η Ελλάδα θα έβγαινε με άνεση από τα μνημόνια. Ο Βαρουφάκης ήταν και είναι ένας νάρκισσος καιροσκόπος. Νομίζει ότι τα ξέρει όλα την στιγμή που αγνοεί τα πάντα. Ενώ δεν θέλει να μάθει. Είναι κλασσική περίπτωση κακομαθημένου που φέσωσε την Ελλάδα με πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαλύοντας ταυτοχρόνως και το τραπεζικό της σύστημα”.

Ας σημειωθεί ότι πολύ γέλιο με τον Βαρουφάκη πέφτει και στην Ευρώπη. Όπου στις προσεχείς ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός θα ψάχνει για την ψήφο του. Όπως, βέβαια, για την ψήφο τους θα ψάχνουν και αρκετοί “επώνυμοι” αστέρες της ευρωπαϊκής αριστεράς. Οι οποίοι τώρα ελπίζουν να διασωθούν παίζοντας με την κλιματική αλλαγή. Φυσικά, το τί προτάσεις θα κάνουν για την αντιμετώπισή της είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

Στο ναδίρ ο Τσίπρας

Στην παρούσα φάση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως όλα δείχνουν στους κόλπους της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ο Βέλγος σοσιαλιστής Πώς Μανιέτ, γνωστός για την αντίθεσή του στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων και αρκετά λαϊκιστής, είναι ένα από τα φαβορί για το χρίσμα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στις προσεχείς ευρωεκλογές. Έχει αφήσει δε πολύ πίσω του στην σχετική κούρσα τον Γάλλο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Ένθερμο υποστηρικτή του Αλέξη Τσίπρα.

Μέσα στο πλαίσιο λοιπόν όλων των πιο πάνω εξελίξεων, η δύση του ευρωπαϊκού άστρου του Αλέξη Τσίπρα θα παίξει ρόλο και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις. Με επιπτώσεις βεβαίως και στην έκβαση των προσεχών εκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου