Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ

Μοίρασε το

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού δεν περιορίζεται σε μια στείρα ανάλυση των οικονομικών στοιχείων αλλά εμπεριέχει μια συνολική οπτική εικόνα για την Κυβερνητική πολιτική.

Θα πρόσθετα μάλιστα, χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού ότι τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση επί των οικονομικών μεγεθών έχει περιοριστεί σημαντικά αφού οι καθοριστικές αποφάσεις έρχονται σε e-mail.

Ο ρόλος της Τρόικα έχει υποσκελίσει την κοινοβουλευτική λειτουργία, έχει αντικαταστήσει τις Συνταγματικά κατοχυρωμένες διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρατηγούνται οι θεσμικές διαδικασίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βουλή παλινωδεί με τις αποφάσεις της. Είχαμε το πρόσφατο παράδειγμα των 100 δόσεων που τροποποιήθηκε η απόφαση πριν καν εκδοθεί. Η δέσμευση της κυβέρνησης για τελευταία μέτρα, είναι απορίας άξιο, πότε θα είναι πραγματικά η τελευταία φορά;

Έχω παραμείνει συνεπής εδώ και τρία χρόνια να επαναλαμβάνω ότι, ο λαός δεν έχει ανάγκη ούτε από υποσχέσεις, ούτε μεγαλοστομίες, αλλά ουσία και αποτέλεσμα. Ένας από τους βασικούς λόγους απαξίωσης του πολιτικού προσωπικού δεν είναι μόνο η βαθιά οικονομική κρίση, αλλά η σταθερή αναξιοπιστία του. Γι’ αυτό τον λόγο, δεν μιλώ για τους άψυχους αριθμούς, αλλά για την ουσία αυτού που ζούμε σήμερα όλοι μας!

Η Δημοκρατία επιβάλλει διάλογο και ο διάλογος επιτάσσει καθαρές ρεαλιστικές προτάσεις και λύσεις. Έχουμε ευθύνη, να αναδείξουμε με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, αξιοπιστία και σοβαρότητα ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

[quote text_size=”small”]

Να συμβάλλουμε δημιουργικά στη χάραξη ενός οδικού χάρτη ανάταξης της οικονομίας. Να γίνει αποκατάσταση των αδικιών και της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτό επιτυγχάνετε μόνο με μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Μία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΩΡΑ!!!

[/quote]

Μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού: Να διαπραγματευθεί το χρέος. Να προχωρήσει άμεσα την Συνταγματική Αναθεώρηση. Μία αναθεώρηση η οποία αν δεν ξεκινήσει τώρα, θα πάει άλλα 8 χρόνια πίσω. Δηλαδή 20 χρόνια από το 2001. Εκτός εάν θέλουμε να παραμείνει το κατάπτυστο άρθρο 85 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Δηλαδή την παραγραφή τυχόν αδικημάτων των Υπουργών.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αναβάλει την άμεση δρομολόγηση και την άμεση ανταπόκριση σ’ ένα από τα βασικά αιτήματα των ελλήνων συμπολιτών μας. Αν δεν προχωρήσει τώρα η Συνταγματική αναθεώρηση, είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι παρέχουμε άσυλο σε όσους Υπουργούς μπορεί να ελέγχονται από την σημερινή συγκυβέρνηση αλλά και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, της αυριανής του ΣΥΡΙΖΑ.

Να εκλέξει Πρόεδρο της Δημόκρατιας με την μέγιστη δυνατή συναίνεση. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται οι μη σοβαρές καταγγελίες του κ. Τσίπρα περί αποστασίας και χρηματισμού βουλευτών.

Και εδώ αναρωτιέμαι για τον κ. Τσίπρα:

Όλους τους Ανεξάρτητους βουλευτές που συναντά δημόσια ή κατ’ ιδίαν τι τους τάζει; Κουμπαρά; Θέση στο ψηφοδέλτιο; Δεν είναι εξαγορά αυτή; Τι είναι τότε; Και έχει ενδιαφέρον για το ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα την Αριστερή Πλατφόρμα να απαντήσει αν θα δεχθούν και βουλευτές που έχουν ψηφίσει Μνημόνια; Θα γίνουν πλυντήριο;

Μόλις τελειώσει η συνταγματική αναθεώρηση και η συζήτηση για το χρέος τότε να πάμε σε εκλογές.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Σαμαρά, το ερώτημα είναι; Θέλει συνεννόηση ή όχι; Αν θέλει εθνική συνεννόηση, που είναι οι ανάλογες πρωτοβουλίες που παίρνει όποιος την θέλει;

Μόνος του ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί. Νομίζει ότι είναι Μεσσίας για τη χώρα; Ο μόνος που έχει τις λύσεις; Ο μόνος σε θέση για να τις εφαρμόσει; Η απάντηση, λοιπόν από ένα παλαιό στέλεχος της ΝΔ, που έδωσε την ψήφο του για να γίνει Πρόεδρος είναι ότι δεν μπορεί.

Κι επιτέλους θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού αλλά και των βουλευτών του για εθνική συνεννόηση ή θα λέει εκβιαστικά ή ΕΓΩ ή το Χάος; Οι καιροί είναι δύσκολοι για τους κ.κ. Σαμαρά και Τσίπρα να παίζουν το προσωπικό σας μέλλον εις βάρος της πατρίδας και του λαού. Σε μια κοινωνία που αναζητά τη σύνθεση, δυστυχώς παρουσιάζονται διχαστικοί, παρωχημένοι και προκλητικά ανεύθυνοι.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Επιβάλλεται όσο ποτέ!!! Είναι απαράδεκτο να μην συνεννοούνται ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αποτέλεσμα της απαράδεκτης στάσης και των δύο τους είναι:

[quote text_size=”small”]

Αντί να υπάρχει μια πραγματική Εθνική συνεννόηση για το χρέος, εμείς συζητάμε για τον Πρόεδρο. Αντί να υπάρχει ένα σχέδιο και ένας οδικός χάρτης για τη μετα-μνημονιακή εποχή, η τρόϊκα με δική τους ευθύνη, εμπαίζει σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό και προπαντός τον ελληνικό λαό.

[/quote]

Για αυτό, όλοι μαζί πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, σε όσους αξιοποιούν τις διαφορές μας και μας εκβιάζουν βάζοντας μας το πιστόλι στον κρόταφο.

Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων για το μέλλον της χώρας του Ελληνικού λαού και για το μέλλον των παιδιών μας. Η ευθύνη είναι ατομική. Και ουδείς θα διασωθεί από την ιστορία, αν καταφύγει στο άλλοθι της κομματικής πειθαρχίας, για να δικαιολογηθεί, γιατί στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου