Ο παροχολόγος Αλέξης Τσίπρας

Ο Τάσος Παπαδόπουλος θλίβεται που ο σαρανταπεντάρης Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται ...παροχολόγος. Που από τη μια αφορίζει το παλιό, κι από την άλλη μετέρχεται μεθόδους παροχών της τελευταίας στιγμής, που εκφράζουν ό,τι πιο παλιό. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος θλίβεται που ο σαρανταπεντάρης Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται …παροχολόγος. Που από τη μια αφορίζει το παλιό, κι από την άλλη μετέρχεται μεθόδους παροχών της τελευταίας στιγμής, που εκφράζουν ό,τι πιο παλιό.


Όνειδος για την πολιτική ζωή της χώρας, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η πολιτική κοκορομαχία των δύο μονομάχων, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήρξατο χειρών αδίκων, με την αναφορά του στον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τελευταίος πήρε την μπάλα και την έφτασε στα άκρα.

Βεβαίως η Φώφη Γεννηματά, που ακολούθησε στο βήμα, της άδειας πλέον Βουλής, μίλησε σε ώτα μη ακουόντων, για πεζοδρόμιο, για εμετικούς διαλόγους και επεσήμανε ότι όλα αυτά, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς.

Πολιτικά η ΝΔ έκανε λάθος να καταθέσει πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Π. Πολάκη για το θέμα του Στέλιου Κιμπουρόπουλου. Κι αυτό γιατί πρώτον μέσω της υπέρμετρης προβολής του υποψηφίου της, αδίκησε τους υπόλοιπους 41 συνυποψηφίους του, και δεύτερον δεν είχε να κερδίσει κάτι περισσότερο, μια και ήδη το θέμα είχε ανέβει από πλευράς δημοσιότητας και κανένα πολιτικό επιπλέον κέρδος δεν επρόκειτο να προσποριστεί.

Στα όσα έχει πει ως τώρα ο επιστήθιος φίλος του Α. Τσίπρα θα ξεχωρίσουμε δύο αναφορές του, που τις αφήνουμε στην κρίση των πολιτών. Ήταν αυτή που είπε σε κομματική σύναξη του Σύριζα με την φράση «αν δεν πάμε κάποιους στη φυλακή δεν κερδίζουμε τις εκλογές», καθώς και η δεύτερη απαντώντας στις επικρίσεις εκ των έσω για το θέμα Κιμπουρόπουλου, που στο tweet του λέγοντας ότι οι εχθροί είναι οι απέναντι.

Πολύ απλά από την μια μίλησε για φυλακίσεις των πολιτικών του αντιπάλων, κι από την άλλη τους χαρακτήρισε εχθρούς. Όλα αυτά για κάθε άνθρωπο, που δεν φοράει κομματικές παρωπίδες, συνιστούν μια αυταρχική προσωπικότητα, που στέλνει, ως μη όφειλε, τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή, χαρακτηρίζοντας τους παράλληλα  εχθρούς.

Αυτά που λέει νέτα σκέτα και χωρίς περιστροφές ο Πολάκης, ο Τσίπρας τα παρουσιάζει με μια σχετική καλλιέπεια, λέγοντας στα μπαλκόνια ότι ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.

Σε αυτή την τριήμερη συζήτηση δεν έγινε κουβέντα για τις επικείμενες σε δύο και κάτι εβδομάδες ευρωπαϊκές εκλογές. Εν όψει της τριήμερης συζήτησης ο Τσίπρας και το οικονομικό επιτελείο του, έσπευσαν να εξαγγείλουν δύο εικοσιτετράωρα πριν, την καθιέρωση των 120 δόσεων για τα χρέη των νοικοκυριών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία και μια σειρά φορολογικών ελαφρύνσεων.

Η πιο εμβληματική αυτή της δήθεν 13ης σύνταξης, που θα καταβληθεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Κρίμα για τον σαρανταπεντάρη Τσίπρα. Που από τη μια αφορίζει το παλιό, κι από την άλλη μετέρχεται μεθόδους παροχών της τελευταίας στιγμής, που εκφράζουν ότι πιο παλιό.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 500 ευρώ, τους οποίους εσχάτως αγάπησε ο Α. Τσίπρας έχουν υποστεί μια δραματική μείωση των εσόδων τους την τετραετία Σύριζα. Την ώρα που έχουν χάσει οριστικά το ΕΚΑΣ, που ήταν ένα μηνιαίο βοήθημα 230 ευρώ, που κατ’ έτος απέδιδε πρόσθετα έσοδα σε ετήσια βάση 2.760 ευρώ, θα πάρουν τώρα το προεκλογικό επίδομα των 470 ευρώ εφ’ άπαξ και θα πρέπει να δηλώσουν ενθουσιασμένοι.

Παράλληλα η εκλογική σύνταξη ή δώρο Πάσχα κατά Τσίπρα, που θα καταβληθεί  ένα μήνα μετά τις γιορτές, θα έχει συνολικό κόστος 800.000 ευρώ έναντι των 2,2 δις αν ήταν πλήρης προς όλους.

Από την άλλη η μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σε εστίαση και μπισκότα καθώς και στην ενέργεια από 13% σε 6%, έρχεται μετά από την αύξηση στο 24% και 13%, που έκανε η παρούσα κυβέρνηση πριν από τέσσερα χρόνια.

Όλες αυτές οι δήθεν εξαγγελίες ελαφρύνσεων, την ώρα που μείωσαν με το νόμο Κατρούγκαλου τις νέες συντάξεις κατά 30%, αύξησαν την προκαταβολή φόρου από 50% στο 100%, μείωσαν το επίδομα θέρμανσης, αύξησαν την εισφορά Υγείας από 4 σε 6% στις κύριες συντάξεις και επέβαλαν ακόμη 6% στις επικουρικές, μείωσαν την κατώτατη σύνταξη και τα μερίσματα και αύξησαν την εισφορά στα φάρμακα στο 25%.

Τα υπερπλεονάσματα που επικαλούνται, είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγισης και της αναμονής για συνταξιοδότηση 200.000 ανθρώπων. Αν όλα πηγαίνουν τόσο καλά με την οικονομία, τότε γιατί άραγε στην τετραετία Τσίπρα τα συνολικά χρέη των 4,2 εκατ. πολιτών σε Δημόσιο και Ταμεία από τα 85 δις εκτινάχθηκαν στα 130 δις;

Η σύνδεση στο διαφημιστικό Σύριζα του Καποδίστρια με τον Τσίπρα, με την μεσολάβηση του Ι. Μεταξά, αποτελεί τυμβωρυχία και τέλος για να θυμηθούμε τον αλήστου μνήμης Κουτσόγιωργα, κύριε Τσίπρα με Κόκαλη στο ψηφοδέλτιο σας, με κότερα και προώθηση της κυρίας Παναγοπούλου στους αθανάτους, δεν δικαιούσθε να κατηγορείτε τους αντιπάλους σας, ότι συναγελάζονται με τις ελίτ…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου