Ο …λαοπρόβλητος και η παιδική χαρά του

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ανατρέχει στο νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα που όρισε ο …λαοπρόβλητος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Μια κυβέρνηση που την χαρακτηρίζει παιδική χαρά και εξηγεί τους λόγους… new deal σκίτσο Θοδοωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Τάσος Παπαδόπουλος ανατρέχει στο νέο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα που όρισε ο …λαοπρόβλητος ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Μια κυβέρνηση που την χαρακτηρίζει παιδική χαρά και εξηγεί τους λόγους…


Με μια απέραντη παιδική χαρά μοιάζει το νέο κυβερνητικό σχήμα. Aυξήθηκε ξεπερνώντας τον αριθμό των πενήντα προσώπων φτάνοντας αισίως τους 54. Κτύπησε έτσι ένα ακόμη ευρωπαϊκό ρεκόρ… Το θέμα των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ήταν το πρώτο από τα πολλά ψέματα που ξεφούρνισε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά το 2014..

Για να μην ξεχνάμε, μας έλεγε ότι θα ορκίσει 10 μόνο υπουργούς. Την επομένη έκανε το εξής παπατζίδικο κόλπο. Όρκισε μεν 10 υπουργούς, αλλά και 20 Αναπληρωτές, καθώς και αρκετούς Υφυπουργούς. Σκέφθηκε ότι το πόπολο δεν θα καταλάβει την διαφορά. Γιατί ο Αναπληρωτής είναι αυτοδύναμος. Έχει προσδιορισμένα καθήκοντα και δεν υπάγεται στον υπουργό.

Ποιοι βολεύτηκαν στην παιδική χαρά

Απόδειξη, τώρα που ο χρόνος έχει κάνει τις τότε εξαγγελίες “περσινά ξινά σταφύλια”, το υπουργείο (μη) Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε ως Υπουργός και όχι Αναπληρώτρια η Όλγα Γεροβασίλη.

Για να βολευτεί το πρόσωπο και να μιλήσει για άνοιγμα στην “Κεντροδεξιά” με την Κατερίνα Παπακώστα, δημιουργήθηκε και θέση Υφυπουργού. Θέση που δεν υπήρχε μέχρι χθες. Η εν λόγω κυρία ως πολύφερνη νύφη, η “Ζαρούλια” κατά ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε προηγούμενες  προτάσεις για ανάλογη θέση Υφυπουργού τόσο στο Παιδείας, όσο και στο Υγείας.

Σε σοβαρές χώρες δεν υπάρχει ανάλογο υπουργείο. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει και εκτελεί όσα αφορούν στην Τάξη και Ασφάλεια. Για να θυμηθούμε και το παλιό όνομα του πολύπαθου Υπουργείου.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Άμυνας. Δίπλα στον Καμμένο έβαλαν ως τοποτηρητή του ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην Γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα. Και για να μην παραπονείται ο Πάνος, του τοποθέτησαν και ως υφυπουργό την Μαρία Κόλια-Τσαρουχά. Η οποία το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι άδειασε την γωνιά στο άνευ λόγου ύπαρξης και αρμοδιοτήτων υπουργείο. Η άδεια καρέκλα δόθηκε στην ευνοούμενη του κ. Τσίπρα, Κατερίνα Νοτοπούλου. Με το επαγγελματικό παρελθόν στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης προήχθη σε Γραμματέας του κόμματος. Ταυτόχρονα αποστρατεύθηκε από το κυβερνητικό σχήμα. Με ό,τι αυτό σημαίνει. Ακλόνητοι στο κυβερνητικό σχήμα οι Κοτζιάς, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου. Καθώς και το δίδυμο του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κοτζιάς υλοποίησε την κατάπτυστη συμφωνία με τα Σκόπια. Τον Τσακαλώτο τον θέλουν οι δανειστές. Και την Αχτσιόγλου επίσης. Στο Υγείας μολονότι τα νοσοκομείο έχουν τα κακά τους χάλια βολεύει ο πιστολέρο τους. Ο άνθρωπος για όλες τις λασποδουλειές.

Ποιοι ξεβολεύτηκαν

Την πόρτα εξόδου είδαν:

Ο Παναγιώτης Κουρουπλής. Φεύγοντας μας πληροφόρησηε ότι συγκρούσθηκε με τα συμφέροντα. Αλήθεια γιατί δεν το έκανε όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ;

Ο Βαγγέλης Αποστόλου που την έκανε αθορύβως.

Ο φωνακλάς Σταύρος Κοντονής. Ο οποίος φεύγοντας, ως καλός κομμουνιστής από την εποχή της Βορείου Κορέας, το μόνο που έκανε ήταν να επιτεθεί στη Ν.Δ.

Ισχυρός όπως πάντα και αμετακίνητος ο Νίκος Παππάς. Έργο του το νέο φρούτο στο υπουργικό σχήμα, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Στο θεάρεστο έργο της υπουργικής του θητείας πέτυχε να οδηγήσει στην έξοδο από το νεοσύστατο οργανισμό διαστήματος τον διεθνούς φήμης καθηγητή του Τζο Χόπκινς, Σταμάτη Κριμιζή. Και να ξεπετάξει παρέα με τους υποτακτικούς του της ΕΡΤ, τρεις κυρίες από το γυαλί. Επειδή, για να θυμηθούμε τον μεγάλο Μίκη, “δεν συμμορφώθηκαν ως προς τας υποδείξεις”.

Πώς να το κάνουμε η προεκλογική κυβέρνηση έχει ανάγκη και την προεκλογική προπαγάνδα. Και από το επίσημο όργανό της, την κατά τα άλλα αποκαλούμενη Δημόσια Τηλεόραση.

Στο έργο της η Λυδία Κονιόρδου μας ξεφούρνισε ως επίτευγμα τις κινηματογραφήσεις που επιτράπηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους. Ξέχασε να μας πει για τις ταλαιπωρίες των ξένων με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όπως και για το ανεμπόδιστο από 25 φύλακες λάδωμα εικόνων μεγάλης αξίας, στο Βυζαντινό Μουσείο.  

Εντός του Μαξίμου παραμένουν ακλόνητοι τρεις Υπουργοί και ένας Υφυπουργός.

Μεγάλος συνωστισμός  θα έλεγε κανείς. Όλοι αυτοί κατά τη νέα Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θα εργασθούν αόκνως για την θεσμική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Και τόσα χρόνια τι έκαναν; Εξάλλου το παλιό πολιτικό σύστημα που καταγγέλλουν βρίσκεται εντός της κυβέρνησης.

Και ο λαοπρόβλητος Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται για την ΔΕΘ

Μας λένε ότι έτρεχαν να δαμάσουν τον Μινώταυρο των μνημονίων. Κι επειδή το ψέμα πάει σύννεφο, να θυμηθούμε τον αλήστου πολιτικής μνήμης Γιάνη Βαρουφάκη. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, ισχυρίστηκε ότι δεν δέχθηκε την αρχική συμφωνία που του πρότειναν οι δανειστές στις αρχές του 2015, γιατί η χώρα είχε ανάγκη από 22 δισ. για να αποπληρώσει δανειακές ανάγκες το 2015 και διέθετε μόλις 3 δισ.

Απέκρυψε όμως το γεγονός, ότι μπορούσε να πάρει 15 δισ. επιστροφές από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων. Τα αποποιήθηκε όμως οδηγώντας τη χώρα σε ένα τρίτο αχρείαστο και ιδιαίτερα επώδυνο μνημόνιο. Και την ευθύνη για τον κάθε Βαρουφάκη δεν την έχει άλλος παρά μόνο ο Τσίπρας. Αυτός τον επέλεξε, έχοντας ο ίδιος πλήρη άγνοια των οικονομικών, για το κρίσιμο αυτό Υπουργείο.

Με τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να τοποθετήσει σε κρίσιμους τομείς πρόσωπα του στενού προσωπικού του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα να εμφανίσει ένα δήθεν διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα, από τα αποκαΐδια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα στο υπουργικό που ακολούθησε, μίλησε για ρύθμιση της αγοράς εργασίας γενικώς και αορίστως. Για επενδύσεις; Άντε να τις βρεις με αυτό το ξεχαρβαλωμένο κράτος. Και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν μας είπε όμως τίποτα για το πώς ο κρατικός μηχανισμός θα εκσυγχρονισθεί, όταν κατά τον ειδικό Παναγιώτη Καρκατσούλη υπήρχαν 43 αρμοδιότητες για την πυρκαγιά στο Μάτι. Ενώ  οι κάθε Παππάδες δεν αξιοποιούν καθηγητές, όπως ο Γιάννης Χαραλαμπίδης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που επεξεργάζεται προγράμματα και αναγνωρίζεται στο εξωτερικό για την μετάβαση του δημόσιου τομέα στην ψηφιακή εποχή.

Κατά τα άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στη Θεσσαλονίκη με τρεις χιλιάδες αστυνομικούς να τον φυλάνε. Εν μέσω διαδηλώσεων θα πει το παραμύθι του, σε απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον.

Αυτό θα πει λαοπρόβλητος ηγέτης…

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου