Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ψίθυροι

Οι ψίθυροι υποσκάπτουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ και τελικό στόχο έχουν να μην γίνει πρωθυπουργός. Από τον καιρό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανατρέποντας προβλέψεις και προγνωστικά, πήρε την προεδρία του κόμματος, ξεκίνησε και ένας σκληρός πόλεμος εναντίον του. new deal Αθανάσιος Παπανδρόπουλος

Μοίρασε το

Ο ψίθυρος είναι το αρχαιότερο μέσον επικοινωνίας στον κόσμο. Και για όποιον δεν το πάρει στα σοβαρά αποτελεί και σοβαρότατο κίνδυνο. Ας μην ξεχνάμε ότι το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Αφετηρία του είχε τους ψιθύρους. Από αυτούς διαδόθηκε η φήμη ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για όλα τα δεινά του πλανήτη. Και άρα καλώς οι «σωτήρες» της Άριας φυλής τούς μετέτρεψαν σε …στάχτη. Ψίθυροι είναι επίσης αυτό που έχουν πιστέψει τρεις Έλληνες στους δέκα – ότι κάποιοι μάς ψεκάζουν γιατί μάς ζηλεύουν!

ΟΙ ΨΊΘΥΡΟΙ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Σήμερα, λοιπόν, ψίθυροι είναι που υποσκάπτουν τη θέση του προέδρου της ΝΔ. Και τελικό στόχο έχουν να μην γίνει πρωθυπουργός. Από τον καιρό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανατρέποντας προβλέψεις και προγνωστικά, πήρε την προεδρία του κόμματος, ξεκίνησε και ένας σκληρός πόλεμος εναντίον του.
Στο εσωτερικό της ΝΔ κύριοι αντίπαλοί του είναι οι κρατιστές του κόμματος. Είναι γενικά όλοι αυτοί που εκπροσωπούν τα οπισθοδρομικά και θρησκόληπτα κοινωνικά στρώματα. Οι άνθρωποι αυτοί τρέμουν στην ιδέα η ΝΔ να συμμαχήσει με ένα φιλελεύθερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Και άρα ως κυβέρνηση να ακολουθήσει μία φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική πολιτική που θα ελαχιστοποιούσε το πελατειακό κράτος. Και θα άνοιγε τον δρόμο σε έναν πραγματικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι, οι κ.κ. Μπαλτάκος, Κρανιδιώτης, Αντώναρος, Καρατζαφέρης κ.α., προτιμούν να τείνουν χέρι βοηθείας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την εκτίμησή τους εφαρμόζει μία πολιτική που επί της ουσίας ευνοεί μία προσεχή διακυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – άρα τώρα ο τελευταίος πρέπει να υπονομευθεί για να μην μπορέσει να φτάσει στην εξουσία.
Δεν είναι λίγοι αυτοί στην ΝΔ που πιστεύουν ότι στις δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισπράττει δυσαρέσκεια. Όχι όμως πραγματική εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και το κόμμα του. Κατά συνέπεια, η διαφορά που τον χωρίζει από τον Σύριζα είναι αναστρέψιμη αν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ κάνουν κάποιες «σοφές» κινήσεις. Γύρω από αυτές λοιπόν αναπτύσσονται και κυκλοφορούν ψίθυροι.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ

Μαθαίνουμε, έτσι, ότι «ο Κυριάκος είναι ανεπαρκής». Ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι πλασματικές». Ότι «η διαφορά ΝΔ και Σύριζα είναι κάτω από πέντε μονάδες». Ότι «ο Τσίπρας έχει το υπερόπλο που θα χρησιμοποιήσει την τελευταία στιγμή» και άλλα παρόμοια.
Μία άλλη κατηγορία ψιθύρων είναι οι απόψεις περί «υψηλής ευφυΐας του Τσίπρα», ο οποίος, ως εκ τούτου, έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεδομένου ότι ακολουθεί την πιο φιλοδυτική πολιτική που ακολούθησε ποτέ η Ελλάδα. Κάποιοι επίσης εμφανίζουν τον Τσίπρα και ως την μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής αριστεράς. Και τονίζουν ότι μπορεί να σώσει την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Εικάζουμε ότι στους ψιθύρους αυτούς στηρίζεται και η πρόσφατη συζήτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του μπορούν να εξελιχθούν σε σοσιαλδημοκρατικές οντότητες.
Απέναντι σε αυτή την τακτική των «ψιθύρων» που εφαρμόζουν οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μέρους της ΝΔ που τον στηρίζει, δυστυχώς για την αξιωματική αντιπολίτευση η απόκριση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις της ΝΔ απέναντι σε συγκεκριμένα και καυτά προβλήματα. Υπερφορολόγηση, κοινωνικά δάνεια, εξόντωση της μεσαίας τάξης, φυγή φαιάς ουσίας, δημογραφική κατάρρευση, ανασφάλεια, μεταναστευτικό, είναι μία σειρά καυτών προβλημάτων στα οποία ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό είναι το τεράστιο λάθος τακτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντί να εμφανίζεται ως ο άνθρωπος των ρήξεων με το παρελθόν που διαχειρίζεται ο Τσίπρας, δίνεται η εντύπωση ότι απλώς ο Κυριάκος μπορεί να το διαχειριστεί καλύτερα. Δραματικό λάθος, σε μία κοινωνία βυθισμένη στην άγνοια και την βλακεία –και, ως φαίνεται, κανείς δεν θέλει να την βγάλει από την κατάσταση αυτή.
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου