Ο “ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ” ΤΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μοίρασε το

Τον τελευταίο καιρό έχω αηδιάσει όσο πότε με τον κανιβαλισμό και τον αυτισμό δυο κομμάτων της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου: του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Μην βιάζεσαι να πεις ότι συγκρίνω δυο ανόμοια πράγματα. Σε άλλα θέματα ναι, στο παρακάτω όχι.

Όπως προφανώς όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι πολίτες, είμαι προβληματισμένος με τις επιπτώσεις της λαθρομετανάστευσης, είμαι στενοχωρημένος όταν μαθαίνω για περιστατικά βίας (όλης της βίας, όχι αυτής που «βολεύει») και είμαι εκνευρισμένος με τον απεχθέστατο τρόπο που οι ιδεολογικές και μιντιακές συνιστώσες των παραπάνω κομμάτων εκμεταλλεύονται τα γεγονότα.

Με μισοδαγκωμένη γλώσσα και γουρλωμένα μάτια περιδιαβαίνουν το διαδίκτυο και το αστυνομικό ρεπορτάζ για να βρουν το τζόκερ που θα εκτινάξει στα ύψη τη μετοχή τους. Των μεν ως «καθαριστών» του τόπου, των δε ως των μόνων ευαίσθητων προασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ρητορεία τους είναι απίστευτα πρωτοποριακή. Σαν δυο κακομαθημένα παιδιά που χωρίζονται από την υπόλοιπη παρέα που παίζει στην αλάνα και μετά τα επιχειρήματα του τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;» καταλήγουν στο «αν σου φέρω το μεγάλο μου αδερφό, θα σου δείξω εγώ».

 Βία αλλοδαπών εναντίον Ελλήνων: Αναλαμβάνει την ενημέρωση του κοινού η Χρυσή Αυγή εξηγώντας ότι όλοι οι αλλοδαποί που ήρθαν λαθραία στη χώρα είναι γενετικά προκαθορισμένοι για εγκληματίες. Οι άλλοι δεν αναφέρουν καν το γεγονός. Εάν αναγκαστούν εκ της δημοσιότητας του θέματος θα πουν μια εκθεσούλα επιπέδου Γ΄ Δημοτικού.

Βία μεταξύ αλλοδαπών: Αναλαμβάνει πάλι η Χρυσή Αυγή για να μας αποδείξει πόσο υπανάπτυκτοι είναι οι μετανάστες που σκοτώνονται μεταξύ τους. Κάτι που οι ημεδαποί δεν θα έκαναν ποτέ.

Βία Ελλήνων εναντίον αλλοδαπών: Το έκαναν σίγουρα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής που παρασύρουν εύκολα τον αμαθή και άξεστο λαό που πλέον έχει φασιστική στάση. Φασισμός παντού, αλλά κυρίως στους αστυνόμους και στους Χριστιανούς. Εκτός από τα ένθερμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τα μόνα που δικαιούνται να λέγονται «δημοκράτες» και «ανθρωπιστές».

Βία μεταξύ Ελλήνων: Τι περιμένει κανείς από φασιστικό λαό; Σας απέδειξε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τελικά δεν φταίνε σε τίποτε οι μετανάστες;

Εννοείται ότι και οι δυο ειδικεύονται να βρίσκουν την εθνικότητα και την ιδεολογική ταυτότητα του δράστη πριν από την αστυνομία, όταν το περιστατικό βολεύει τα ιδεολογικά τους μικρομάγαζα.

Κύριοι (που λέει ο λόγος), δεν είναι κάποιο παιγνίδι που όποιος καπηλευτεί, αναδείξει και ξεχειλώσει τα περισσότερα περιστατικά βίας παίρνει τους περισσότερους πόντους και κερδίζει τη σοκολάτα. Η επιλεκτική σας ευαισθησία και αντίστοιχη στοχοποίηση είναι φασισμός. Η πολτοποίηση του πόνου και της αξιοπρέπειας των θυμάτων και των οικογενειών τους είναι απανθρωπιά. Ακόμη και ο στοιχειώδης σεβασμός της ανθρώπινης φύσης του θύτη είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού της ζωής.

Ζωή… Τι λέξη!! Καταπατείται καθημερινά προκειμένου να βγείτε νικητές. Νικητές σε τι; Το μόνο που καταφέρνετε στη συνείδηση των πολιτών είναι τούτο: η ανάδειξη της ανεύθυνης ηλιθιότητας ενισχύει τη θέση του αντιπάλου. Οι δικές μου κεραίες με ενημερώνουν ότι σε αυτό το ανούσιο και καταστροφικό για την κοινωνία παιγνίδι το προβάδισμα το έχει η «λογική» που εκφράζει η Χρυσή Αυγή.

Σοβαρευτείτε πριν είναι αργά. Δεν με νοιάζει για εσάς. Μάλλον το αντίθετο. Θα ευχόμουν η λογική σας να είχε περάσει ανεπιστρεπτί. Σοβαρευτείτε για να ανασάνει η κοινωνία  και να γλιτώσει κανείς αθώος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου